Искам да ви по питам колебая, се каква бража да си купя дали да е 1.4 или 1.6, ако можете да ми кажете вашето лично мнение по въпроса и да се обосновете доколкото можете. Благодаряви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава 1.4 или 1.6??
Collapse
X
-
Здрасти приятелю Като цяло 1.6 е по сполучлив мотор, но всичко си зависи от конкретната кола и предишния собственик.1.4 12в е мотор с доказан дефект. Няма мазане на разпределитеялния вал и похапва метал.Това се получава при немарливост от страна на предишния собственик, което си е често срещяно явление.Като цяло 1.4 е по капризен мотор и с него трябва да се внимава повече.Ако все пак ти легне на сърцето някоя Брава 1.4 задължително преди покупката свали капака на клапаните (държи се на 3 болт4ета) и виж състоянието на вала.Газифицирането на 1.4 е по-безпроблемно щото е моно инж.Лично аз ти препоръчвам 1.6, доказано много здрав мотор с много приличен вървежVTS 16V
-
Dandi написа:Здрасти приятелю Като цяло 1.6 е по сполучлив мотор, но всичко си зависи от конкретната кола и предишния собственик.1.4 12в е мотор с доказан дефект. Няма мазане на разпределитеялния вал и похапва метал.Това се получава при немарливост от страна на предишния собственик, което си е често срещяно явление.Като цяло 1.4 е по капризен мотор и с него трябва да се внимава повече.Ако все пак ти легне на сърцето някоя Брава 1.4 задължително преди покупката свали капака на клапаните (държи се на 3 болт4ета) и виж състоянието на вала.Газифицирането на 1.4 е по-безпроблемно щото е моно инж.Лично аз ти препоръчвам 1.6, доказано много здрав мотор с много приличен вървежFiat Brava 1.6 16V 97g
Коментар
-
msi написа:1.4 е смешно слаб мотор. Като нищо можеш да забравиш какво е това изпреварване :D Купи си 1.6, но ако ти попадне 1.8 вземай него. Бравото е голяма пила с 1.8 :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
msi написа:1.4 неможе да набира бързо скорост и бързи изпреварвания немогат да се правят с него. С 1.2 пък няма какво да говорим... ти му подаваш, то докато се усети какво трябва да прави и то зайчето избягало.VTS 16V
Коментар
-
msi написа:1.4 неможе да набира бързо скорост и бързи изпреварвания немогат да се правят с него. С 1.2 пък няма какво да говорим... ти му подаваш, то докато се усети какво трябва да прави и то зайчето избягало.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Аз наистина се убеждавам, че по автофорумите 99% от пишещите са си едни бръщолевчовци и нищо повече! Колегата с трагикомичната си барака за 7000 лева, седнал да ми обяснява колко лош мотор бил 1.4 и още няколко смешници му пригласят! Глупости на търкалета! Ай сиктир бе, драги зрители!И това, заради един толкова бездарен, тъп и безсмислен въпрос: " Дали бравата ми да бъде 1.6 или 1.4" . Звучи ми като: дали да си купя бяла или червена кола!?А със сигурност има поне 2 места във форума, където е дадена достатъчно информация по въпроса...предостатъчно."...яде метал..."
Коментар
-
msi написа:1.4 неможе да набира бързо скорост и бързи изпреварвания немогат да се правят с него. С 1.2 пък няма какво да говорим... ти му подаваш, то докато се усети какво трябва да прави и то зайчето избягало.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар