Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.4 или 1.6??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Брава 1.4 или 1.6??

Искам да ви по питам колебая, се каква бража да си купя дали да е 1.4 или 1.6, ако можете да ми кажете вашето лично мнение по въпроса и да се обосновете доколкото можете. Благодаряви предварително
    Fiat Brava 1.6 16V 97g

Здрасти приятелю Като цяло 1.6 е по сполучлив мотор, но всичко си зависи от конкретната кола и предишния собственик.1.4 12в е мотор с доказан дефект. Няма мазане на разпределитеялния вал и похапва метал.Това се получава при немарливост от страна на предишния собственик, което си е често срещяно явление.Като цяло 1.4 е по капризен мотор и с него трябва да се внимава повече.Ако все пак ти легне на сърцето някоя Брава 1.4 задължително преди покупката свали капака на клапаните (държи се на 3 болт4ета) и виж състоянието на вала.Газифицирането на 1.4 е по-безпроблемно щото е моно инж.Лично аз ти препоръчвам 1.6, доказано много здрав мотор с много приличен вървеж
    VTS 16V

Коментар

Dandi написа:
      Здрасти приятелю Като цяло 1.6 е по сполучлив мотор, но всичко си зависи от конкретната кола и предишния собственик.1.4 12в е мотор с доказан дефект. Няма мазане на разпределитеялния вал и похапва метал.Това се получава при немарливост от страна на предишния собственик, което си е често срещяно явление.Като цяло 1.4 е по капризен мотор и с него трябва да се внимава повече.Ако все пак ти легне на сърцето някоя Брава 1.4 задължително преди покупката свали капака на клапаните (държи се на 3 болт4ета) и виж състоянието на вала.Газифицирането на 1.4 е по-безпроблемно щото е моно инж.Лично аз ти препоръчвам 1.6, доказано много здрав мотор с много приличен вървеж
      благодаря ти много и аз съм на мнението, че 1.6 е по-добрия мотор1 а относно гаста не искам и да чувам за нея :P аз съм на мнението1 че колата е направена да върви на бензин и трябва да се кара така, но това е лично мое мнение.
      Fiat Brava 1.6 16V 97g

Коментар

В такъв случай 1.6 е перфектния мотор за теб Ще останеш много доволен !
        VTS 16V

Коментар

1.4 е смешно слаб мотор. Като нищо можеш да забравиш какво е това изпреварване :D Купи си 1.6, но ако ти попадне 1.8 вземай него. Бравото е голяма пила с 1.8 :D
          Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

msi написа:
            1.4 е смешно слаб мотор. Като нищо можеш да забравиш какво е това изпреварване :D Купи си 1.6, но ако ти попадне 1.8 вземай него. Бравото е голяма пила с 1.8 :D
            Интересно защо ли за последните две години нищо не съм забравил, сигурно съм много паметлив.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

1.4 неможе да набира бързо скорост и бързи изпреварвания немогат да се правят с него. С 1.2 пък няма какво да говорим... ти му подаваш, то докато се усети какво трябва да прави и то зайчето избягало.

Коментар

msi написа:
                1.4 неможе да набира бързо скорост и бързи изпреварвания немогат да се правят с него. С 1.2 пък няма какво да говорим... ти му подаваш, то докато се усети какво трябва да прави и то зайчето избягало.
                Аман от състезатели.Всеки двигател си има и предимства и недостатъци.1.4 на браво си е съвсем нормален мотор, ама ти явно си свикнал само с 200 да караш и се в левата лента да си, така че и 3.0 да е пак ще ти е малко.
                VTS 16V

Коментар

msi написа:
                  Ставал съм свидетел на гонка между браво 1.2 и браво 1.4 и познайте какво - 1.2 би два пъти.
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Ами нормално 1.2 върви повече и по каталог дори му дават по добро ускурение и по голама максимална скорост 1.2 е мн добре изцедено моторче за класа си е повече от добре
                    VTS 16V

Коментар

Аз съм карал 1.2 то тва си "апе каишката" направо
                      Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                      Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                      Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Аз наистина се убеждавам, че по автофорумите 99% от пишещите са си едни бръщолевчовци и нищо повече! Колегата с трагикомичната си барака за 7000 лева, седнал да ми обяснява колко лош мотор бил 1.4 и още няколко смешници му пригласят! Глупости на търкалета! Ай сиктир бе, драги зрители!И това, заради един толкова бездарен, тъп и безсмислен въпрос: " Дали бравата ми да бъде 1.6 или 1.4" . Звучи ми като: дали да си купя бяла или червена кола!?А със сигурност има поне 2 места във форума, където е дадена достатъчно информация по въпроса...предостатъчно."...яде метал..."

Коментар

Аз несъм казал че е лош а че е слаб за бравото. И това е моето мнение. Въобще не съм обяснявал на теб, а на колегата който питаше. Да си беше купил 1.4 тогава... що търси 1.8.

Коментар

msi написа:
                            Пцелютно не си прав за 1,4. Не разбирам какво имаш предвид с "бързи изпреварвания". И кои са "бавнит" такива.Няма защо да споря, но около този двигател има толкова митологеми, че не е истина. Двигател като двигател - 80 коня. И като за толкова си върви. И то добре.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ако не ти се дават пари за данъци - 1.2 или 1.4, а иначе 1.6 и 1.8. И на 1.6 може да се сложи обикновена газова, но най-лесно се газифицира 1.4
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X