Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължително колани на задните седалки!!! Вярно ли е???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задължително колани на задните седалки!!! Вярно ли е???

Тази сутрин чух, че от 01 Октомври се въвеждало задължително поставянето на колани и за седящите на задните седалки. Дори КАТ организирали акция за проверки и съответно глоби Лично аз не съм чул за такава наредба. Ако имаше такова нещо сигурно щяха да тръбят и по медийте. Това да не е както се беше чуло и за запалени фарове от Октомври до края на Март?Ако пък наистина има такова нещо и са си го приели тайничко с цел да ни "изцоцат" то просто нямам думи. Абе имам думи, но тук не им е мястото Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Ако не броим финансовата страна на въпроса, идеята е много добра, както и тази за фаровете. Жалко ще е ако излезе само слух.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
      Ако не броим финансовата страна на въпроса, идеята е много добра, както и тази за фаровете. Жалко ще е ако излезе само слух.
      ти очевидно няма да имаш нищо против ако те задължат да караш и с каска в колата.

Коментар

Ами аз мога да кажа много неща по въпроса и всичките няма да са много ласкави за КАТ!Очаквайте, задължителни каски, налакътници, и наколенки - задължителни пунктове за почивка през 100 км - задължителни кабинки след края на всяко населено място за проверка на винетки, налягане на гумите или пък да не сме превишили с някой килограм товароносимостта на колата си!!!!!! Пълна идиотщина - за съжаление тези решения "на парче" няма да доведат до нищо ново или по-добро, освен да ни научат да си слагаме още по-бързо коланите когато ни спрат и да пледираме невменяемост. С българския манталитет няма да се опраят по подобен начин....
        FIAT and NIN the best combination...

Коментар

trent написа:
          Ами аз мога да кажа много неща по въпроса и всичките няма да са много ласкави за КАТ!Очаквайте, задължителни каски, налакътници, и наколенки - задължителни пунктове за почивка през 100 км - задължителни кабинки след края на всяко населено място за проверка на винетки, налягане на гумите или пък да не сме превишили с някой килограм товароносимостта на колата си!!!!!! Пълна идиотщина - за съжаление тези решения "на парче" няма да доведат до нищо ново или по-добро, освен да ни научат да си слагаме още по-бързо коланите когато ни спрат и да пледираме невменяемост. С българския манталитет няма да се опраят по подобен начин....
          Прав си!!! А иначе мисля че колани на задните седалки и сега по правилник(или по закон)трябва да се слагат , ама не държат за тях. Може и да греша-аз книжка съм взел 94 година, ама преди 3-4 месеца някой ме убеждаваше че и задните са задължителни.
          Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
          Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
          Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
          Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
          MB CLK - 430 V8

Коментар

А аз ще кажа следното всеки персонално поема риска да си кара с или без колан. Особенно за градски условия ама нали трябва да ни вземат парите.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Доколкото четох норматирната уредба: http://fiat-ruse.hit.bg/normativ.htm никъде не се споменава за светлините от 01.10 до 31.03 ... но за коланите не е казано "само на предните седалки" - така че както е казано по-горе ... зависи колко ще се заядат с теб .... а и глобите са различни - за шофьора - 40лв+8точки а за пътник 20лв и без точки ... Ако някой зане .... /гледам на една снимка в София на срещите имаше ’чичко полицай’ - нека се изкаже компетентно и безпристрастно .....
              Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Мда, това за коланите на задните седалки не е ново. Виж ако има акция "каиш" по подобие на "светлина" - това би било новост. Но си мисля, че едва ли е толкова трудно да си слагаме коланите. Нека все пак не си мислим, че всяко нещо което КАТ иска от нас е "поредната тъпотия". Едва ли е толкова трудно да се опитаме просто да спазваме законите. А и не виждам особена разлика между колана на предната и колана на задната седалка. Те са там за нашата безопасност. Е, това че ние сме си телета и сме голямата работа "аз 15 години съм шофьор и колан не съм сложил" (с ударение на "и"-то в последната дума) си е изцяло за наша сметка.Аз лично карам задължително с колан и подсещам тези, които се возят при мен за него.Редакция: скоби и кавички...
                Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Днес се оказа, че за сега колани на задните седалки и запалени фарове през светлата част на деня са желателни, но все още не са задължителни. Това е информация от една колежка, чийто мъж е полицай и която помолих снощи да пита за да "пием вода от извора"
                  FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                  ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Коментар

За целта вземете си двуместни коли че да не му мислите много за задните

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

deqnak__ написа:
                        Абсолютно съм ЗА използването на задните колани. Даже е добре да има проверки за да стане навик както се слагат предните. Защото не рядко при удар задните пътници с телата си притискат предните и стават причина за смърта им.
                        момчета само с предни и задни колани няма да стане. трябват каски, наколенки, подлакътници, задължителна застраховка живот в полза на КАТ и така... и защо за едни колана е задължителен а за други не е? те немогат ли да пострадат при удар? коланите са пълен ташак!

Коментар

Марио е прав, при наличие на задни колани поставянето им е задължително според закона!Друг е въпроса колко е нужно това, можем да го оспорваме вечно.Митко, как да ти кажа това и за предните колани е малко относително, зависи какъв е удара, аз лично имам няколко приятеля кото след удар и без колан остават невредими а от колите нищо не остава. Дори има случай, при който четирима без колани след излизане от пътя, при превъртането на автомобила изпадат от колата и остават невредими а от нея не става и кафез за канарчета.Въпроса е, че всеки си преценява риска, разбира се в голямата част от случаите те спасяват животи!Лично аз в града никога или почти никога не слагам, но извън града - Винаги!!!
                          FIAT and NIN the best combination...

Коментар

Моето скромно мнение е, че коланите са по-нужни именно в града. При удар със скорост над 100 км/ч, с колкото караме обикновено извън града, не 1 колан а 3 да сложиш, нищо няма да те спаси. В града поне имаш някакви шансове при по-малките скорости да не ти се забие волана в гърдите или да строшиш предното стъкло с глава. А виж за задните ..... ми малко е спорен ефекта от тях, поне за мен. Моите имам чувство че никога не са използвани. Даже не мога да намеря и щипките на които се закачват. Та ако кажат че са задължителни направо ще ги махна
                            FIAT Tipo 1,4mi - EX
                            Alfa Romeo 146ti - EX
                            Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

trent написа:
                              Марио е прав, при наличие на задни колани поставянето им е задължително според закона!Друг е въпроса колко е нужно това, можем да го оспорваме вечно.Митко, как да ти кажа това и за предните колани е малко относително, зависи какъв е удара, аз лично имам няколко приятеля кото след удар и без колан остават невредими а от колите нищо не остава. Дори има случай, при който четирима без колани след излизане от пътя, при превъртането на автомобила изпадат от колата и остават невредими а от нея не става и кафез за канарчета.Въпроса е, че всеки си преценява риска, разбира се в голямата част от случаите те спасяват животи!Лично аз в града никога или почти никога не слагам, но извън града - Винаги!!!
                              И аз така - в града никога, извън града - винаги! :D И нормално ли е според вас при максимално допустими 39 точки да ти отнемат 10 за колан. Тези без колан не застрашават никой с нищо, личната им безопастност си е тяхна работа. Аз мисля че това е направено за пари!Наказанието за преминаване на червено е пак 10 точки но риска и опастността там са къде къде по големи. Прости управници, проста държава. И по интересното е че народа ги избира такива неграмотници!

Коментар

Working...
                              X