паркирах днес по изключение пред кожния диспансер в Кючука (до бивше кино Въстанник),помотах се 10 -тина минути и тръгнах да си върша работа из града.след около 10 километра се тръснах през една неравност и предна лява почна да тропа , скапа ми се настроението, но след малко не издържах и слязох да я разгледам.СЕКРЕТНИЯ БОЛТ ГО НЯМАШЕ !!! а другите 3 бяха разхлабени.ДОБРЕ че оригиналните лети джанти влизат много плътно в главината.баси , утре отивам да търся втори комплект секретни болтове разни наркотизирани боклуци ще те оставят с разхлабени болтове , пък ти ако нямаш късмет може да се засилиш по магистралата и ...предна лява гума ... не ми се мисли !!!Имали ли сте такива случаи? как си обезопасявате летите джанти.тука в Пловдив, май само Изгрев със Столипиново ’бият’ по крадливост Кючук Париж-а
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Развъртяха ми болтовете на летите джанти....
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
Винаги има риск! Но за да го намалите за нищо на света на слагайте от българските секретни болтове, които се продават между 8 и 15лв! Лично аз съм развивал такива на старата кола след, като затрих секрета... По принцип има ли нарочени джанти - заминали са си! Особено, ако келешите са малко по-грамотни.А, колега... ти сигурен ли си, че болтовете са ти били добре затегнати? Т.е. че не са развили постепенно от само себе си? Алуминият реагира по различен начин на другите метали около себе си... Например - случвало ми се е болтовете на моите алуминиеви джанти, или да са много хлабави, или много натегнати и това при положение, че някога, като съм ги монтирал съм ги затегнал общо взето еднакво.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
vaskobravo написа:Е....си гадовете!още ли ги има тези боклуци вее?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Хора, 4 години бях гумаджия - няма болт който да не го развия за 20-30 сек.Не че няма смисъл от тях - малко или много ще отсее поне някакви дечурлига, може би.Ама решил ли е някой по-сериозен... забрави.п.с. Сега ми дойде нещо наум, може а е тъпо, ама съм си пийнал малко.Като почнах работа като гумаджия, докараха един бус Форд.Бре мъчих се да му развия болтовете (или гайки бяха), не ще и не ще.И шофьора му и той стои и се чуди. Добре, че накрая дойде шефа и ни светна, че са собратна резба. На гайкитe пишеше "L". Та правиш си ги с обратна резба и си готовEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Зимата на брат ми в една пряка на бул."Мадрид" се опитаха да му гепят джантите и му бяха развили почти всичките болтове, без секретните, които са закупени от БМВ Сега е с по 2 чифта секрети на джанта - за всеки случайBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Никога ама никога не слагайте секретни болтове от масовите дето ги продават по магазинчетата.Аз отивам да си търся когато сложих летите джанти в един автоцентър и викам на продавача за фиат дали има ,той ми вади един комплект за фиат и го огледах ,после му викам дай ми един о форд за да ги сравня и за мое очудване и двата комплекта се отваряха с един и същи ключ Егати и секретните болтове ,само ще си давате парите на вятъра.Тея дето свялят джанти ги имат всичките комплекти 100%,така че не се занимавайте!Затова отидох при един стругар и ми направи направо на място едни и няма отвъртане ,трябва с бормашина да се разпробиват ако нямаш ключ!Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
petio4528 написа:Нещо май ни паркирате кадето трябва!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
u_bo
kantarev написа:Никога ама никога не слагайте секретни болтове от масовите дето ги продават по магазинчетата.Аз отивам да си търся когато сложих летите джанти в един автоцентър и викам на продавача за фиат дали има ,той ми вади един комплект за фиат и го огледах ,после му викам дай ми един о форд за да ги сравня и за мое очудване и двата комплекта се отваряха с един и същи ключ Егати и секретните болтове ,само ще си давате парите на вятъра.Тея дето свялят джанти ги имат всичките комплекти 100%,така че не се занимавайте!Затова отидох при един стругар и ми направи направо на място едни и няма отвъртане ,трябва с бормашина да се разпробиват ако нямаш ключ!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар