до сега не съм имал такъв случай, но като гледам колко хора си отиват по вина на ’превъзбудени’ шофьорчета... се сетих за един приятел дето беше казал на съзтезателя зад волана ’ Или спри за да сляза , или дай аз да карам !’бяха го послушали.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се прави като ви возят опасно ?
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
GTipo написа:Мрънкам като стара свекърва. Не помага много.Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
PuntoManiac ;]
Коментар
-
PuntoManiac написа:GTipo написа:Мрънкам като стара свекърва. Не помага много.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз пък най-учтиво правя забележка и дори ми се е случвало да си казвам, че ме е страх, за да се усети шофера - поняко послъгвам де и/или преувеличавам, но в кръга на нормалното!Друг е въпроса, че с моите множество катастрофи трудно може някой да ме уплаши нарочно, НО понякога сам се изненадвам от какви нищо и никакви ситуации се стряскам
Коментар
-
Много пъти съм карал бързо в града ,но винаги е било вечерта след 12ч.!А и гледам да няма хора в колата!Да карал съм бързо ,но поне съм се съобразявал с другите на пътя!Едно е да караш бързо с премерен риск друго е да караш така че да използваш автомобила като средство за масово поразяване!Защото за мен рисково е карането не това с висока скорост а това ,при което водача се мисли за рали състезател и дърпа ръчна по завоите и застрашава не само себе си ,а и околните било то водачи или пешеходци!(То за неговия живот не го е грижа пък какво остава за този на другите!!!)Мен като ме возят рисково и като знам ,че е опасно за всички други на пътя викам като истерик забравил да си си вземе малкото червено хапченце!!!Все пак това са животи ,а не нещо с което да се подиграваме ,все едно утре ще получим втори шанс!Сега някой ще ми види профила и ще каже:"Ти какво знаеш бе 19 годишен пикльо от една година с книжка и ми говориш за разумно шофиране!!!"Да наистина съм 19 годишен и с една година стаж зад волана!Вярно е че повечето катастрофи се причиняват от хора на моята възраст и с моя стаж зад волана!Но има едно "НО"!!!Ако знаеш какво искаш и как да го получиш ,знаеш и как да го цениш ,а такива дето се трепят по пътищата не знаят какво е живота защото какво е видял на 19 мамка му ,а заради тях си отиват и други хора станали неволни участници в някоя касапница!!!Да и аз нищо не съм видял от живота ще кажете!Да ама не - всеки ден виждам колко жертви има по пътищата ,виждам смазаните ламарини на коли карани от хора на 19-20 ,а още по-лошото е ,че си отиват и по-млади!!!Малко се отклоних от темата ,но просто имах нужда да кажа това!!!Карайте така че да не искат спътниците ви да спирате да слизат или да ви мрънкат и викат!Бъдете разумни!!!Спасете живот!!! Благодаря за вниманието!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Нямам случай в който да се возя при някого, да се почувствам застрашен , дори и най-малко, и да се возя отново при същия човек. Но за сметка на това когато някой наруши правилника, му дудна: "тука имаше стоп, що не спря на пътеката, що се засилваш на жълто , а не спираш..." е такива. А като возя някого за първи път, ми се е случвало да питам "Нещо притеснява ли те в карането ми?" Виц по темата: - Бързо ли карах? - Не, ниско летяхте!
Коментар
-
и песен по темата - Kingsize - Краят на играта (наистина тъжна песен)Predatorsi написа:Карайте така че да не искат спътниците ви да спирате да слизат или да ви мрънкат и викат!Бъдете разумни!!!Спасете живот!!! Благодаря за вниманието!Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
PuntoManiac ;]
Коментар
-
когато има хора до мен или зад мен в колата никога не карам бързо...гледам да си спазвам всички ограничения, знаци и т.н....когато съм сам на магистралата и поне на 500м зад и пред мен няма никой може и с 200 да карам... като цяло иначе има само един човек при който се чувствам спокойно докато се возя и това е баща ми...сигурно защото от него съм се възпитал на шофиране...а то си е изкуство не когато се правиш на състезател а когато шофираш за удоволствие и т.н.... иначе съм голямо мрънкало простооо...особено при последната катастрофа която претърпях в пловдив (с едни познати се въртяхме в началото на града откъм магистралата) бях омрънкал света да кара по бавно (шофьорката)...е не караше и...мъгла мокро...познайте...незнам как се разминахме от един голям стълб на около метър и после как спряхме на 20см от ламаринена ограда качени на тротоара колата се въртя поне 60м а тя дори не натисна спирачката защото се била стреснала...и въпреки че се возих на задната седялка бях с колан...като не си сигурен в шофьора направи всичко възможно за да се предпазиш... като цяло понякога като се позапаля си пускам малко клипчета с катастрофи да ми дойде акъла в главата...действа... та това е де мърморя яко и слагам колана...а ако е прекалено напечено дори бих спрял колата и бих слязъл та ако ще и на края на света да е...по добре там отколкото след края му...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Много хора от този форум са ми натискали спирачките от дясната страна. Вероятно минавам (според тях) за рисков шофьор. Въпреки това, мисля че не карам рисково и поне досега за 18 години зад волана не съм имал причина да не мисля така.Ако човек зад волана не си знае възможностите и не знае как би реагирал в дадена ситуация - ето това е рисков шофьор. А когато си познаваш автомобила, знаеш и ти какво можеш и умееш правилно да преценяш всяка ситуация, това те прави само по-добър шофьор, въпреки мнението на возещите се (Е, ако пък се надцениш - слагат ти некролога на някой километричен камък и дотам...)А иначе, когато се возя съм пълна противоположност на горното Хората, при които мога да се возя без да си представям катастрофа през всеки 20 секунди и при които не натискам пода до издънване (вместо спирачки) се броят на пръстите на едната ми ръка.Особено много ме е страх, като се возя в междуградски автобус. Ония луди идиоти карат с по над 120 км/ч един тежащ 10 тона автобус, и аз не мога да направя нищо, дори и забележка не мога да му направя.... УЖАС!Обикновено обаче, като се возя при приятел и му кажа да намали малко, ме слуша.
Коментар
-
Много рядко се возя. Когато е в обществен транспорт (автобус) не се замислям, че обикновен човек управлява това тежко чудовище и просто се возя. Когато се случи да ме вози шофьор в служебна кола, в общи линии му имам доверие, макар че предпочитам аз да съм зад кормилото. Имаше обаче една много неприятна случка, при която нашия служебен форд фокус и едно браво се заиграха грозно на магистралата, в продължение на 20 мин. изпреварвания, набиване на спирачки, средни пръсти, каране на колите една до друга на разстояние една педя, абе простотии, които завършиха със спирачки и завъртане на нашата кола на 90 градуса. Честно казано не реагирах, не ме беше страх. Бях прекалено ядосан, за да се изплаша. Първо се ядосах на лекето с бравото, което провокира цялата случка, после на нашия шофьор, който забрави, че вози хора и рискува живота ни.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар