Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво се прави като ви возят опасно ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Какво се прави като ви возят опасно ?

    до сега не съм имал такъв случай, но като гледам колко хора си отиват по вина на ’превъзбудени’ шофьорчета... се сетих за един приятел дето беше казал на съзтезателя зад волана ’ Или спри за да сляза , или дай аз да карам !’бяха го послушали.

    #2
    Мрънкам като стара свекърва. Не помага много.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

    Коментар


      #3
      Не ме возят - карам

      Коментар


        #4
        дърпаш рязко ръчната и слизаш оня да са оправя

        Коментар


          #5
          И аз дудням но почти никога неме чуват
          Mercedes E200 coupe

          Коментар


            #6
            GTipo написа:
            Мрънкам като стара свекърва. Не помага много.
            ми ти пострада при такова каране кажи какво трябва да направим ако карат като луди ? той шофиора ако си е агресивен какво да направим .... пф
            Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
            PuntoManiac ;]

            Коментар


              #7
              PuntoManiac написа:
              GTipo написа:
              Мрънкам като стара свекърва. Не помага много.
              ми ти пострада при такова каране кажи какво трябва да направим ако карат като луди ? той шофиора ако си е агресивен какво да направим .... пф
              Няма смисъл да слезнеш на магистрала. Мисля че е опасно даже :D Начина е да дуднеш че ще се пребием, до силно викане и караница.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

              Коментар


                #8
                Аз пък най-учтиво правя забележка и дори ми се е случвало да си казвам, че ме е страх, за да се усети шофера - поняко послъгвам де и/или преувеличавам, но в кръга на нормалното!Друг е въпроса, че с моите множество катастрофи трудно може някой да ме уплаши нарочно, НО понякога сам се изненадвам от какви нищо и никакви ситуации се стряскам

                Коментар


                  #9
                  Много пъти съм карал бързо в града ,но винаги е било вечерта след 12ч.!А и гледам да няма хора в колата!Да карал съм бързо ,но поне съм се съобразявал с другите на пътя!Едно е да караш бързо с премерен риск друго е да караш така че да използваш автомобила като средство за масово поразяване!Защото за мен рисково е карането не това с висока скорост а това ,при което водача се мисли за рали състезател и дърпа ръчна по завоите и застрашава не само себе си ,а и околните било то водачи или пешеходци!(То за неговия живот не го е грижа пък какво остава за този на другите!!!)Мен като ме возят рисково и като знам ,че е опасно за всички други на пътя викам като истерик забравил да си си вземе малкото червено хапченце!!!Все пак това са животи ,а не нещо с което да се подиграваме ,все едно утре ще получим втори шанс!Сега някой ще ми види профила и ще каже:"Ти какво знаеш бе 19 годишен пикльо от една година с книжка и ми говориш за разумно шофиране!!!"Да наистина съм 19 годишен и с една година стаж зад волана!Вярно е че повечето катастрофи се причиняват от хора на моята възраст и с моя стаж зад волана!Но има едно "НО"!!!Ако знаеш какво искаш и как да го получиш ,знаеш и как да го цениш ,а такива дето се трепят по пътищата не знаят какво е живота защото какво е видял на 19 мамка му ,а заради тях си отиват и други хора станали неволни участници в някоя касапница!!!Да и аз нищо не съм видял от живота ще кажете!Да ама не - всеки ден виждам колко жертви има по пътищата ,виждам смазаните ламарини на коли карани от хора на 19-20 ,а още по-лошото е ,че си отиват и по-млади!!!Малко се отклоних от темата ,но просто имах нужда да кажа това!!!Карайте така че да не искат спътниците ви да спирате да слизат или да ви мрънкат и викат!Бъдете разумни!!!Спасете живот!!! Благодаря за вниманието!
                  Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                  Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                  EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

                  Коментар


                    #10
                    Нямам случай в който да се возя при някого, да се почувствам застрашен , дори и най-малко, и да се возя отново при същия човек. Но за сметка на това когато някой наруши правилника, му дудна: "тука имаше стоп, що не спря на пътеката, що се засилваш на жълто , а не спираш..." е такива. А като возя някого за първи път, ми се е случвало да питам "Нещо притеснява ли те в карането ми?" Виц по темата: - Бързо ли карах? - Не, ниско летяхте!

                    Коментар


                      #11
                      и песен по темата - Kingsize - Краят на играта (наистина тъжна песен)
                      Predatorsi написа:
                      Карайте така че да не искат спътниците ви да спирате да слизат или да ви мрънкат и викат!Бъдете разумни!!!Спасете живот!!! Благодаря за вниманието!
                      Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
                      PuntoManiac ;]

                      Коментар


                        #12
                        Stilo написа:
                        Не ме возят - карам
                        И аз съм така. Иначе имам само 1-2 приятели при които съм спокоен, докато ме возят.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                        Коментар


                          #13
                          когато има хора до мен или зад мен в колата никога не карам бързо...гледам да си спазвам всички ограничения, знаци и т.н....когато съм сам на магистралата и поне на 500м зад и пред мен няма никой може и с 200 да карам... като цяло иначе има само един човек при който се чувствам спокойно докато се возя и това е баща ми...сигурно защото от него съм се възпитал на шофиране...а то си е изкуство не когато се правиш на състезател а когато шофираш за удоволствие и т.н.... иначе съм голямо мрънкало простооо...особено при последната катастрофа която претърпях в пловдив (с едни познати се въртяхме в началото на града откъм магистралата) бях омрънкал света да кара по бавно (шофьорката)...е не караше и...мъгла мокро...познайте...незнам как се разминахме от един голям стълб на около метър и после как спряхме на 20см от ламаринена ограда качени на тротоара колата се въртя поне 60м а тя дори не натисна спирачката защото се била стреснала...и въпреки че се возих на задната седялка бях с колан...като не си сигурен в шофьора направи всичко възможно за да се предпазиш... като цяло понякога като се позапаля си пускам малко клипчета с катастрофи да ми дойде акъла в главата...действа... та това е де мърморя яко и слагам колана...а ако е прекалено напечено дори бих спрял колата и бих слязъл та ако ще и на края на света да е...по добре там отколкото след края му...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                          Коментар


                            #14
                            Много хора от този форум са ми натискали спирачките от дясната страна. Вероятно минавам (според тях) за рисков шофьор. Въпреки това, мисля че не карам рисково и поне досега за 18 години зад волана не съм имал причина да не мисля така.Ако човек зад волана не си знае възможностите и не знае как би реагирал в дадена ситуация - ето това е рисков шофьор. А когато си познаваш автомобила, знаеш и ти какво можеш и умееш правилно да преценяш всяка ситуация, това те прави само по-добър шофьор, въпреки мнението на возещите се (Е, ако пък се надцениш - слагат ти некролога на някой километричен камък и дотам...)А иначе, когато се возя съм пълна противоположност на горното Хората, при които мога да се возя без да си представям катастрофа през всеки 20 секунди и при които не натискам пода до издънване (вместо спирачки) се броят на пръстите на едната ми ръка.Особено много ме е страх, като се возя в междуградски автобус. Ония луди идиоти карат с по над 120 км/ч един тежащ 10 тона автобус, и аз не мога да направя нищо, дори и забележка не мога да му направя.... УЖАС!Обикновено обаче, като се возя при приятел и му кажа да намали малко, ме слуша.

                            Коментар


                              #15
                              Много рядко се возя. Когато е в обществен транспорт (автобус) не се замислям, че обикновен човек управлява това тежко чудовище и просто се возя. Когато се случи да ме вози шофьор в служебна кола, в общи линии му имам доверие, макар че предпочитам аз да съм зад кормилото. Имаше обаче една много неприятна случка, при която нашия служебен форд фокус и едно браво се заиграха грозно на магистралата, в продължение на 20 мин. изпреварвания, набиване на спирачки, средни пръсти, каране на колите една до друга на разстояние една педя, абе простотии, които завършиха със спирачки и завъртане на нашата кола на 90 градуса. Честно казано не реагирах, не ме беше страх. Бях прекалено ядосан, за да се изплаша. Първо се ядосах на лекето с бравото, което провокира цялата случка, после на нашия шофьор, който забрави, че вози хора и рискува живота ни.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                              Коментар

                              Working...
                              X