Какво ще кажете в двигатела да не се изполава за горене бензин, пропан-бутан или метан ами чист "H2" (Водород). Както знаем от химията Водорода е изключително калоричен и ще може да работи и с по-високо налягане в цилиндрите без детонации :")) (предполагам де) и все пак ето линк http://www.spiritofmaat.com/archive/...rplans_doc.htm :")) п.п. очаквам коментари и мнения
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Воден двигател :")=)
Collapse
X
-
По лично моя прогноза водорода никога няма да стане масово гориво. (Както и метана между другото)... нито друго газово гориво с критична температура по-ниска от околната (това означава че принципно не може да се втечни при нормална температура). Трудностите при съхраняване са огромни, а самото съхраняване - неефективно. По проблема за водородните резервоари се работи от десетки години, но забележим напредък не е отбелязан.Тези които искат да видят горивото на бъдещето трябва да гледат за:1. течност или твърдо тяло при нормална температура.2. Възстановим източник от растителен произход.Тоест: спирт - етилов и метилов, растителни масла - слънчогледово, рапично и др.под.Тези които искат да видят автомобила на бъдещето, обаче, трябва да гледат по-скоро към електро двигателите и свръх-ефективни акумулатори на енергия. Аз лично залагам на маховичните акумулатори... В края на краищата по-ефективно и ефтино е, енергията да се произвежда на едро в електроцентралите и да се използва там където е нужна.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
-
А, а отностно цитираната статия - пълна мъгла. Енергията нужна за електролиза на водата е повече отколкото ще се получи при изгарянето на водорода и кислорода, получен при реакцията. Тоест описаната конструкция, всъщност ще се движи от енергията на акумулатора, при това крайно неефективно, заради четворното преобразуване на енергията: електрическа -> химична -> топлинна -> механична. Далеч по-ефективно ще е да свържеш електромотор директно към акумулатора.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
moje s voda, predi nqkolko dni gledah po diskovery za edin qponski ostrov deto e celiq park-rezervat, super ekologicheh, i cqloto naselenie kara avtomobili s voda.principa mai beshe elektroliza, sipvat si voda v rezervoara, sled koeto zarejdat tok ot kontakta v dve pruchki te pravqt elektrolizata, i se dvijeha prilichno s okolo 50 km/h :Psry, za latinicata ama pisha ot laptopa
Коментар
-
Milko написа:moje s voda, predi nqkolko dni gledah po diskovery za edin qponski ostrov deto e celiq park-rezervat, super ekologicheh, i cqloto naselenie kara avtomobili s voda.principa mai beshe elektroliza, sipvat si voda v rezervoara, sled koeto zarejdat tok ot kontakta v dve pruchki te pravqt elektrolizata, i se dvijeha prilichno s okolo 50 km/h :Psry, za latinicata ama pisha ot laptopa"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
и са маняци ако ми кажете тва кво общо има с тунинга или просто потренирахте малко пръстенцата ?преди много години имаше книга писана за едни хора които са направили воден двигател ... тука и да разсъждавате и да се напъвате с тва къде ще се съдържа тва и къде онова и кви са съставките ... тоя двигател е бил факт само в тесен кръг от хора и после обявен за измислица и по странни обстоятелства изобретателите не са сред живите вече ...тази икономика нефтодобива има толкова пари наляти и взети от нея че никога магнатите няма да оставят някой да вземе да пусне коли с вода докато не се източи и последната капка нефт ...ставаш сутринта ... измиваш си очите и с бутилка БАНКЯ (минерална с по високо качество на изгаряне и съответно ше върви повече пистарката) ведро отиваш на работа ... сипваш половин литър и си оставяш другото да имаш да пийнеш и ти и тръгваш ... :D леко ...и пак да питам - кво общо с тунинга и общоприетото му значение има тая тема ?някой тука е подкарал воден двигател и е дал едни 11 секунди на божура ли ?:: Show me some Madness ::
Коментар
-
Snaker написа:и пак да питам - кво общо с тунинга и общоприетото му значение има тая тема ?някой тука е подкарал воден двигател и е дал едни 11 секунди на божура ли ?Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
"маховичните акумулатори" са били тествани в Англия в края на 19 началото на 20 век доколкото си спомням самоче са били твърде големи, и често маховиците са се кусали и е имало доста трагични случеи, отва е причината да не се използват, относно електрическите двигатели имам доста интересни статии писани от хора които са ги правили и на филм имам демонстрация на такъв сложен в едно SUZUKI SWIFT :")), в същият филм има и показан работещ електролизен двигателЕлектролизата съм я тествал схемата има от 5-10A консумация при 12V което е 120W което е по малко от 2 халогенни фара сложени допълнително, и гори доста добре, (несъм я слагал обаче на колата) гледах графики на калоричноста и скороста на разпространение на оганя за различните горива, водорода беше най-калоричното от всички.Причината за да не я тествам на колата си е техническа, имам опасения че сместа може да се възпламени в смукателнич колектор и от там в цилиндара в които става електролизата, тъй като от цилиндара излиза водород и кислород едновременно и нали се сещате какво може да се получи, ако ниакои има идеиа как може да се попречи на оганя да жлезе ж цилиндара за електролиза да даде акул и ако е сигурно ще го изтествам на някоя барака дето е за "Металекс 5"А темата я пуснах тук защото исках да видя различни мнения по тая тема, има и други вариянти за "free energy" но тази ми се струва доста атрактивна имаики предвид поскупването на горивата :"))
Коментар
-
icecool написа:Електролизата съм я тествал схемата има от 5-10A консумация при 12V което е 120W което е по малко от 2 халогенни фара сложени допълнително, и гори доста добре, (несъм я слагал обаче на колата) гледах графики на калоричноста и скороста на разпространение на оганя за различните горива, водорода беше най-калоричното от всички.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
още по темата
на този адрес http://bulgaria.indymedia.org/newswi...4609/index.php има статия за алтернатовните енергии.малко е offtopic ама не съвсем. в частта за водорода и неговото добиване има интересни неща.Tipo 1.6 [149C2046]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар