Публичното обесване няма да промени нищо. Нима публично не бяха убити сума ти разбойници, като почнеш от Васил Илиев, Иво Карамански, Илия Павлов и стигнеш до Андрей Луканов (пълен списък - тук: http://minfin.co.uk/index.php/archives/84). И какво от това - останалите продължават да дерибействат, знаейки какво ги очаква. Знаят и че няма къде да се скрият - и в Аруба ще ги намерят Този стар закон няма място днес. Просто трябва сегашните закони да почнат да важат за всички и да се изпълняват от всички. Това е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мислите ли, че отново ни е необходим подобен закон?
Collapse
X
-
Разбира се, че този закон е неприложим в момента. Всеки закон има своето време. Закона за изтребление на разбойниците е приет в години, когато пътуването по междуградски и междуселски пътища в 50% е завършвало с грабеж. Исторически факт е, че само за две години с помощта на този закон разбойничеството е ликвидирано. Също исторически факт е, че покрай истинските разбойници са били избити и доста невинни. Но както всички знаем министър-председателя Стамболов още от времето, когато е бил сред апостолите на Априлското въстание е бил привърженик на по-крутите мерки, стигащи понякога и до жестокост. Според него българина може да се управлява само по този начин.Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
Според мен този закон е нужен и сега . Ще кажете ама ще бъдат убити и невинни. Добре а сега не биват ли убивани много невинни хора по пътищата от такива дето са богопомазани ? Ама докато МВР се управлява от човек наричан от плевнелиите пикаещия фонтан така ще е ...Разгеле днеска гледам тук в Ловеч едно брожение между търговците а то работата била в това че данъчните от Ловеч са били пратени във В.Търново а търновските данъчни са дошли в Ловеч и само за един ден им се свършили фишовете за актове та се наложило спешно да искат още. Това е така защото няма ец -мец. Никой от тукашните не ги познава и няма шошу -мошу . Та за всяко нещо си има и начин как да се оправи.
Коментар
-
коцев написа:Според мен този закон е нужен и сега . Ще кажете ама ще бъдат убити и невинни. Добре а сега не биват ли убивани много невинни хора по пътищата от такива дето са богопомазани ? Ама докато МВР се управлява от човек наричан от плевнелиите пикаещия фонтан така ще е ...Разгеле днеска гледам тук в Ловеч едно брожение между търговците а то работата била в това че данъчните от Ловеч са били пратени във В.Търново а търновските данъчни са дошли в Ловеч и само за един ден им се свършили фишовете за актове та се наложило спешно да искат още. Това е така защото няма ец -мец. Никой от тукашните не ги познава и няма шошу -мошу . Та за всяко нещо си има и начин как да се оправи.
Коментар
-
според мен в момента бандитите са доста повече от тези които според стария закон трябва да ги избиват така че битката би била неравностойна...а и сред тези които трябва да трепят лощите има много лоши така че няма начин...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Това , че не е приложим в момента съм напълно съгласен!Но защо да не се направи така ,че всеки ,който иска да може да си закупи оръжие и да го носи със себе си !!!И като стане нещо да имаш право да се защитиш ,а не като сега да ти влезне някой в твоята собственост ,а ти трябва да го предупреждаваш 3 пъти да напусне преди да имаш правото да направиш каквото и да е било!!!Един приятел беше осъден от властта и глобен ,че е ударил с бухалка някакъв дето му влезнал в мазето да краде въглища!!! В някои държави щом е в твоята собственост имаш право дори да стреляш по нарушителя!!!Така че се замислете за личното пространство-щом има нарушител ,то той трябва да се наказва!!!Всеки има право да брани собствеността си и личното си пространство!!!Аз съм на това мнение ,знам че няма да се съгласят много хора с мен ,но се замислете ако видите някой да влиза във вашата къща с цел да извърши грабеж ,докато вие сте там!!!Какво ще направите - ще го предупредите 3 пъти да напусне и след това ще се обадите на полицията или ще предприемете собствени мерки този съмнителен субект да напусне вашата собственост!!!(Аз докато го предупредя 3 пъти той и тапетите ще свали!!!)Та ако съм аз няма да питам кой е какъв е - вадя пистолета и стрелям ,може да е газов ама бая зор ще види докато си намери въздух да подиша!!!Пък и такива патрони съм си взел че кон свалят!!!Та вие какво ще направите???Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Колеги, разбирам възмущението на всички от дереджето в скъпата ни родина, но като юрист искам да повторя, извънредното законодателство никога и никъде не е довело до нищо добро. В държавата има не лоши закони, особено онези, които са писани по време на т.нар. "социализъм". Тогава, на пук на всичко, законите са били обмисляни и са били добри. Пример за това са Закона за задълженията и договорите и Наказателния кодекс, които си действат от много години. Има и други.Проблема в страната е, не че няма закони, а че те не се прилагат еднакво за всички. Т.е. не съществува равенство пред закона.Не са ни необходими екстремни мерки, влечащи непредвидими последствия, а просто спазване на закона.По никакъв начин не бих могъл да оправдая насилието, което отново води до неравенство, произвола, който развръзва ръцете на влестта и други подобни. Трябва ни функционираща правораздавателна система, а не "линч". Разбира се, "око за око" звучи по-добре на обикновения човек, но истината е, че не тежестта, а неизбежността на наказанието има превантивен ефект.Темата е много обширна и по нея има изписани не малко книги, но всичко опира до ефективността на наказателната система. Именно държави, които постигат резултати в тази насока, могат да се похвалят с по-ниско ниво на престъпността.Съжалявам, разхвърлян ми се получи поста, но просто цялото ми същество се бунтува, когато се предлагат по дефиниция неправилни мерки за разрешаване на проблема. Пресен пример беше закона Севлиевски - "за еднократната доза", който беше шумно приветстван, но не само, че не постигна целта си, ами положението се влоши, така че беше отменен след година и половина.Та, мисълта ми е, че закона е оръжие и много трябва да се внимава как се използва.Това е, няма да пиша повече в тая тема, че съм пристрастен...Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Predatorsi написа:Това , че не е приложим в момента съм напълно съгласен!Но защо да не се направи така ,че всеки ,който иска да може да си закупи оръжие и да го носи със себе си !!!И като стане нещо да имаш право да се защитиш ,а не като сега да ти влезне някой в твоята собственост ,а ти трябва да го предупреждаваш 3 пъти да напусне преди да имаш правото да направиш каквото и да е било!!!Един приятел беше осъден от властта и глобен ,че е ударил с бухалка някакъв дето му влезнал в мазето да краде въглища!!! В някои държави щом е в твоята собственост имаш право дори да стреляш по нарушителя!!!Така че се замислете за личното пространство-щом има нарушител ,то той трябва да се наказва!!!Всеки има право да брани собствеността си и личното си пространство!!!Аз съм на това мнение ,знам че няма да се съгласят много хора с мен ,но се замислете ако видите някой да влиза във вашата къща с цел да извърши грабеж ,докато вие сте там!!!Какво ще направите - ще го предупредите 3 пъти да напусне и след това ще се обадите на полицията или ще предприемете собствени мерки този съмнителен субект да напусне вашата собственост!!!(Аз докато го предупредя 3 пъти той и тапетите ще свали!!!)Та ако съм аз няма да питам кой е какъв е - вадя пистолета и стрелям ,може да е газов ама бая зор ще види докато си намери въздух да подиша!!!Пък и такива патрони съм си взел че кон свалят!!!Та вие какво ще направите???Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
ivjordan написа:Колеги, разбирам възмущението на всички от дереджето в скъпата ни родина, но като юрист искам да повторя, извънредното законодателство никога и никъде не е довело до нищо добро. В държавата има не лоши закони, особено онези, които са писани по време на т.нар. "социализъм". Тогава, на пук на всичко, законите са били обмисляни и са били добри. Пример за това са Закона за задълженията и договорите и Наказателния кодекс, които си действат от много години. Има и други.Проблема в страната е, не че няма закони, а че те не се прилагат еднакво за всички. Т.е. не съществува равенство пред закона.Не са ни необходими екстремни мерки, влечащи непредвидими последствия, а просто спазване на закона.По никакъв начин не бих могъл да оправдая насилието, което отново води до неравенство, произвола, който развръзва ръцете на влестта и други подобни. Трябва ни функционираща правораздавателна система, а не "линч". Разбира се, "око за око" звучи по-добре на обикновения човек, но истината е, че не тежестта, а неизбежността на наказанието има превантивен ефект.Темата е много обширна и по нея има изписани не малко книги, но всичко опира до ефективността на наказателната система. Именно държави, които постигат резултати в тази насока, могат да се похвалят с по-ниско ниво на престъпността.Съжалявам, разхвърлян ми се получи поста, но просто цялото ми същество се бунтува, когато се предлагат по дефиниция неправилни мерки за разрешаване на проблема. Пресен пример беше закона Севлиевски - "за еднократната доза", който беше шумно приветстван, но не само, че не постигна целта си, ами положението се влоши, така че беше отменен след година и половина.Та, мисълта ми е, че закона е оръжие и много трябва да се внимава как се използва.Това е, няма да пиша повече в тая тема, че съм пристрастен...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:ivjordan написа:Колеги, разбирам възмущението на всички от дереджето в скъпата ни родина, но като юрист искам да повторя, извънредното законодателство никога и никъде не е довело до нищо добро. В държавата има не лоши закони, особено онези, които са писани по време на т.нар. "социализъм". Тогава, на пук на всичко, законите са били обмисляни и са били добри. Пример за това са Закона за задълженията и договорите и Наказателния кодекс, които си действат от много години. Има и други.Проблема в страната е, не че няма закони, а че те не се прилагат еднакво за всички. Т.е. не съществува равенство пред закона.Не са ни необходими екстремни мерки, влечащи непредвидими последствия, а просто спазване на закона.По никакъв начин не бих могъл да оправдая насилието, което отново води до неравенство, произвола, който развръзва ръцете на влестта и други подобни. Трябва ни функционираща правораздавателна система, а не "линч". Разбира се, "око за око" звучи по-добре на обикновения човек, но истината е, че не тежестта, а неизбежността на наказанието има превантивен ефект.Темата е много обширна и по нея има изписани не малко книги, но всичко опира до ефективността на наказателната система. Именно държави, които постигат резултати в тази насока, могат да се похвалят с по-ниско ниво на престъпността.Съжалявам, разхвърлян ми се получи поста, но просто цялото ми същество се бунтува, когато се предлагат по дефиниция неправилни мерки за разрешаване на проблема. Пресен пример беше закона Севлиевски - "за еднократната доза", който беше шумно приветстван, но не само, че не постигна целта си, ами положението се влоши, така че беше отменен след година и половина.Та, мисълта ми е, че закона е оръжие и много трябва да се внимава как се използва.Това е, няма да пиша повече в тая тема, че съм пристрастен...
Коментар
-
ivjordan написа:Колеги, разбирам възмущението на всички от дереджето в скъпата ни родина, но като юрист искам да повторя, извънредното законодателство никога и никъде не е довело до нищо добро....Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
За правосъдната система само едно може да се каже . Прогнила до дъно ,корумпирана отдоло до горе. Пример : по един и същ закон съдиха Стависки и пернишката бизнесменка дето утрепа трите момчета . Наказанието на единия е условно а на другия 14 години затвор . Е това ми го обясни нали закона е един и същ
Коментар
-
Не взимам много насериозно мненията във форуми, но тази тема наистина ме разтревожи. Хората нямат абсолютно никакво доверие в съдебната система и дори когато съдът вземе правилно решение, то по презумция е оплювано или в краен случай е взето, защото някой от "душманите" е имал интерес. "Пияната кучка" от Перник, която преди няколко месеца искахте да линчувате, сега се превърна в горката женица, която ще лежи 14 години, защото е убила прокурорска щерка. По същия начин ако на Стависки му бяха друснали 14 години, щеше да стане невинната жертва, която ще лежи само защото е публична личност, а мутрите се отървават леко.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
коцев написа:За правосъдната система само едно може да се каже . Прогнила до дъно ,корумпирана отдоло до горе. Пример : по един и същ закон съдиха Стависки и пернишката бизнесменка дето утрепа трите момчета . Наказанието на единия е условно а на другия 14 години затвор . Е това ми го обясни нали закона е един и същN.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар