Колеги, имам проблем Постоянно ми се струва, че нещо потропва и поскръцва в мойта иначе прекрасна нова кола В най-скоро време съм планирал разглобяване на корите на вратите, страничните панели в багажника, кората на вратата на багажника, панелите на страничните колонки, праговете и всичко което може да предизвика паразитен шум, с изключение на таблото и тавана, защото за тях нямам нужните знания, евентуално инструменти, пък и желание И сега, въпроса ми е, как да накарам пластмасите да не скърцат и да изолирам външните шумове преминаващи през изключително кухите врати?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обезшумяване?!
Collapse
X
-
Аз време ще намеря, само да се затопли още малко, защото нямам гараж но по-важното е, че искам и да напълня кухините на вратата с нещо - вата, гума, дунапрен, онова каучуковото дето не му знам името да не дрънчи на тенекия при затваряне Пък и не вярвам само със спрей да се оправи, защото то откровено си поскръцва и подрънква на пластмаса, точно от това най-дразнещото "дзъъън-дзъъън", та фугата сигурно е по-голяма и спрея няма да помогне
Коментар
-
Дунапренът има добри шумоизолиращи свойства. Тези дни отново се убедих в това: свалих си кората под двигателя, а по нея има доста дунапрен за топло и шумоизолация. Ами сега без кора ми се струва много шумен двигателя на мареата... Така че дунапрена не е лошо решение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Дунапренът има добри шумоизолиращи свойства. Тези дни отново се убедих в това: свалих си кората под двигателя, а по нея има доста дунапрен за топло и шумоизолация. Ами сега без кора ми се струва много шумен двигателя на мареата... Така че дунапрена не е лошо решение.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
chris написа:Мдаа, много кофти ефект от карането на Фиат. Станали сме параноици вече на тема шум в колата. И аз само се ослушвам Ако питаш мен - не се занимавай, само да си късаш нервите. Музиката по-силно и това е!!!Иначе ако правиш нещо - спрей WD-40 е идеален за скърцащите пластмаси.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:chris написа:Мдаа, много кофти ефект от карането на Фиат. Станали сме параноици вече на тема шум в колата. И аз само се ослушвам Ако питаш мен - не се занимавай, само да си късаш нервите. Музиката по-силно и това е!!!Иначе ако правиш нещо - спрей WD-40 е идеален за скърцащите пластмаси.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
За стари коли е разбираемо след толкова години експлоатиране да са по-шумни отвътре в купето. Но за нови........Приятелката ми кара чисто нов взет Опел Астра, който вече стана на 6000 км. Още с излизането от автосалона третият стоп подхвана едно скърцане а на павета е цял концерт. Трябваше да му набутам гумички за уплътнение, но пак понякога си просвирва :D. Друго - скърцане от CD-то понякога(корпусът му трие някъде в конзолата), а новата звезда на шумовете се появи от около седмица в задната врата или колоната между вратите - все едно се удря кабел в ламарина(провокиращо мисли за изкормване на преполагаемите източници). А колата е само на пет месеца - какво ли ще е положението, когато стане на 16 години като Фиата, ако изобщо ги доживее.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Re: Обезшумяване?!
Kuku написа:Колеги, имам проблем Постоянно ми се струва, че нещо потропва и поскръцва в мойта иначе прекрасна нова кола В най-скоро време съм планирал разглобяване на корите на вратите, страничните панели в багажника, кората на вратата на багажника, панелите на страничните колонки, праговете и всичко което може да предизвика паразитен шум, с изключение на таблото и тавана, защото за тях нямам нужните знания, евентуално инструменти, пък и желание И сега, въпроса ми е, как да накарам пластмасите да не скърцат и да изолирам външните шумове преминаващи през изключително кухите врати?фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:Всички коли скърцат!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар