Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обезшумяване?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обезшумяване?!

Колеги, имам проблем Постоянно ми се струва, че нещо потропва и поскръцва в мойта иначе прекрасна нова кола В най-скоро време съм планирал разглобяване на корите на вратите, страничните панели в багажника, кората на вратата на багажника, панелите на страничните колонки, праговете и всичко което може да предизвика паразитен шум, с изключение на таблото и тавана, защото за тях нямам нужните знания, евентуално инструменти, пък и желание И сега, въпроса ми е, как да накарам пластмасите да не скърцат и да изолирам външните шумове преминаващи през изключително кухите врати?

Мдаа, много кофти ефект от карането на Фиат. Станали сме параноици вече на тема шум в колата. И аз само се ослушвам Ако питаш мен - не се занимавай, само да си късаш нервите. Музиката по-силно и това е!!!Иначе ако правиш нещо - спрей WD-40 е идеален за скърцащите пластмаси.
    Bravo 1.6 16v

Коментар

Купи си VW и от чаткане на хидравличните повдигачи- няма да чуваш никакви шумове по пластмасите! :D :D :DПП. Иначе WD- 40 много помага, както каза колегата по- горе.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Обезшумяване в Тояга, като тези за музиките.Другата възможност е черен силикон та туба с пистолет и много свободно време!
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Аз време ще намеря, само да се затопли още малко, защото нямам гараж но по-важното е, че искам и да напълня кухините на вратата с нещо - вата, гума, дунапрен, онова каучуковото дето не му знам името да не дрънчи на тенекия при затваряне Пък и не вярвам само със спрей да се оправи, защото то откровено си поскръцва и подрънква на пластмаса, точно от това най-дразнещото "дзъъън-дзъъън", та фугата сигурно е по-голяма и спрея няма да помогне

Коментар

И дунапрена май няма да помогне.Добре ,че се отървах от бравото `щото скърцането и дрънкането не се траеше.

Коментар

Дунапренът има добри шумоизолиращи свойства. Тези дни отново се убедих в това: свалих си кората под двигателя, а по нея има доста дунапрен за топло и шумоизолация. Ами сега без кора ми се струва много шумен двигателя на мареата... Така че дунапрена не е лошо решение.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                Дунапренът има добри шумоизолиращи свойства. Тези дни отново се убедих в това: свалих си кората под двигателя, а по нея има доста дунапрен за топло и шумоизолация. Ами сега без кора ми се струва много шумен двигателя на мареата... Така че дунапрена не е лошо решение.
                А какво ли ще стане,като започне да задържа влага и е мокър Дали няма да започне да мирише,образува ръжди и т.н.?
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

chris написа:
                  Мдаа, много кофти ефект от карането на Фиат. Станали сме параноици вече на тема шум в колата. И аз само се ослушвам Ако питаш мен - не се занимавай, само да си късаш нервите. Музиката по-силно и това е!!!Иначе ако правиш нещо - спрей WD-40 е идеален за скърцащите пластмаси.
                  Явно не си надниквал скоро в ситроен и пежо форумите ....така, че НЕ Е "МНОГО КОФТИ ЕФЕКТ ОТ КАРАНЕТО НА ФИАТ"!Иначе горните явления ги няма при нови коли които почват от 35 хил евро нагоре... сори, не е в марката ПРОБЛЕМАТА! Yellow_Flash_Colorz_PDT_05На перфекционистите препоръчвам коли от 40 хил.евро нагоре..!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                    chris написа:
                    Явно не си надниквал скоро в ситроен и пежо форумите ....така, че НЕ Е "МНОГО КОФТИ ЕФЕКТ ОТ КАРАНЕТО НА ФИАТ"!Иначе горните явления ги няма при нови коли които почват от 35 хил евро нагоре... сори, не е в марката ПРОБЛЕМАТА! Yellow_Flash_Colorz_PDT_05На перфекционистите препоръчвам коли от 40 хил.евро нагоре..!
                    В Купенцето е пълна тишина.... мога да си чуя мислите..... Сега се сетих, някой знае ли колко е струвало Купето като ново Кире, аз на 145цата и махнах корите заедно с всякакви видове щипки, изхвърлих ги, сложих дунапрен, и настана тишина
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

За стари коли е разбираемо след толкова години експлоатиране да са по-шумни отвътре в купето. Но за нови........Приятелката ми кара чисто нов взет Опел Астра, който вече стана на 6000 км. Още с излизането от автосалона третият стоп подхвана едно скърцане а на павета е цял концерт. Трябваше да му набутам гумички за уплътнение, но пак понякога си просвирва :D. Друго - скърцане от CD-то понякога(корпусът му трие някъде в конзолата), а новата звезда на шумовете се появи от около седмица в задната врата или колоната между вратите - все едно се удря кабел в ламарина(провокиращо мисли за изкормване на преполагаемите източници). А колата е само на пет месеца - какво ли ще е положението, когато стане на 16 години като Фиата, ако изобщо ги доживее.
                      преди - TIPO
                      сега - VOLVO XC60

Коментар

Re: Обезшумяване?!

Kuku написа:
                        Колеги, имам проблем Постоянно ми се струва, че нещо потропва и поскръцва в мойта иначе прекрасна нова кола В най-скоро време съм планирал разглобяване на корите на вратите, страничните панели в багажника, кората на вратата на багажника, панелите на страничните колонки, праговете и всичко което може да предизвика паразитен шум, с изключение на таблото и тавана, защото за тях нямам нужните знания, евентуално инструменти, пък и желание И сега, въпроса ми е, как да накарам пластмасите да не скърцат и да изолирам външните шумове преминаващи през изключително кухите врати?
                        надявам се занеш с какво се захващаш ,защото да не се раздрънка повече Оначе има спец.шумоизолиращи вати за вратите. които много помагат(в Toyaga ги ползват) ,това с пръскането на шпрейове е малко цапотенска работа имай предвид ,че повечето шумове ти идват точно от таблото !Замисли се и на по-големи гуми
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Тая вата в тояга май беше над 100лв./кв.м., а на мен ще ми отидат към 300-500лв. за четирите врати, колконките, багажния отсек Определено търся нещо по-евтино Гуми искам да сложа 17", ама още не съм намерил изгодни джанти, пък и да са 4х100, без да са модел за Опел, ФВ и т.н.

Коментар

Всички коли скърцат!На мойта щората в багажника, дясната духалка на таблото на павета направо се побърква (ме побърква).Друг колега с Q7 пък чува как се люшка горивото в резервоара като е по празен.Музиката на 6 и ...
                            F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                              Всички коли скърцат!
                              Значи мойто Типо не е кола - щото не скърца!Требе да е нещо друго ... Кво ли е ...
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X