Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съдържанието на аптечките в МПС...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съдържанието на аптечките в МПС...

от днес има нова Инструкция - Инструкция № 1 от 20 февруари 2008 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства - http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135582263Честито!
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Скоро купувах за Алфата от Метро и вътре ги има всичките тия неща. Комплектът е 26-27 лв.Само дето пожарогасителят е с етикет - "Срок на годност: април 2007 г."

Коментар

дълбоко се съмнявам че ги има... аз я имам същата аптечка от метро и скоро я отварях...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
        дълбоко се съмнявам че ги има... аз я имам същата аптечка от метро и скоро я отварях...
        Не знам каква си купувал, но моята е от преди половин месец и ти гарантирам, че ги има всичките изброени неща. Ся не ме карай да я снимам П.С. Само презервативи липсват вътре

Коментар

wwweb написа:
          donnna написа:
          Не знам каква си купувал, но моята е от преди половин месец и ти гарантирам, че ги има всичките изброени неща. Ся не ме карай да я снимам П.С. Само презервативи липсват вътре
          Предполагам, че ги е имало и изведнъж са изчезнали.

Коментар

Да, наистина голяма част от нещата са животоспасяващи - 6 броя безопасни игли, ножица с тъп връх, и триъгълна кърпа 96/96/136 сантиметра - 2 броя......Добре де, идиоти ли ги пишат тези наредби??? Това е поредното източване на пари от шофьорите! Какво като нямам пакет памук? В кой случай нечий живот зависи от пакет памук от 25 грама?!? Що не измислят начин за това как да не се качваш в колата ако си пил? Ами измислят простотии? Щото за толко им стига акъла! Тия бинтове и марли и 6 броя безопасни игли мога и аз да ги измисля, и ти, и той... Ама не мога да измисля как да накарам Льольо да не се качва пиян, и да избива деца по пътищата! Как се ядосах за глупости......

Коментар

Никога досега не са ми проверявали не само съдържанието, а дори и наличието на аптечка. Но по принцип е добре да я има в колата и да е оборудвана, не се знае кога ще потрябва. Моята кола си дойде от Германия с немска аптечка, фрашкана с какво ли не: ампули с амоняк, памук, бинт, ножица, безопасни игли, сгъната кърпа, някакъв маркуч, накрайник за дишане "уста в уста", абе не съм й вадил цялото съдържание, но е пълна с куп неща.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

wwweb написа:
                donnna написа:
                Аз, и тях имам в наличност. Но е добре всеки да има аптечка.Не се знае,кога ще потрябва.
                Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
                Brava 1.4 12V SX

Коментар

Аз пък имам една с един бинт и с един течен аналгин вътре и туито.Колкото да показвам.
                  N.Y. State of Mind

Коментар

В моята аптечка има всички тези неща. Майка ми е мед.сестра и много ги следи тея работи. Оборудва ни всички коли. :D Дано не ми се налага да ги ползвам!
                    FIAT UNO 45 i.e. 1.0 FIRE

Коментар

@ogi28bБезопасната игла трябва при случай на пострадал изпаднал в безсъзнание и си е глътнат езика. Тогава изваждаш езика от устата, продупчваш го с безопастната игла и завързваш с нещо безопасната игла към някое копче от дрехата на пострадалия например. По този начин се предотвратява повторното гълтане на езика... Ножицата винаги е полезна, с тъпи върхове е за да не се набоде някой. Кърпите служат за обездвижване на счупени руце/ключици/рамена...П.П.1. Първо помисли, после рипай срещу наредбата!П.П.2. Защо не си внимавал на БЧК-то?П.П.3. По мое скромно мнение памука не е необходим, а повечко марли. При поставяне на памук върху отворена рана, то по нея се налепват власикни от памука...

Коментар

Е такава гавра с хората не мога да си направя - да му извадя езика - хубаво, ама да му го продупча, бил той и в безсъзнание.....но се съгласих за иглитеНожицата винаги е полезна, казваш, но то и флекс-машина винаги е полезна, както и пералня с горно зареждане, зависи от гледната точка.Не съм внимавал на бечекато, защото някои сме изкарали книжките си когато нямаше бечека. А и това бечека е бошлаф. Ама не е ли така - вместо да измислят разни неща как да помагаме след инциденти, и колко безопасни игли са нужни за изваждането на език на средностатистически човек, да вземат да измислят нещо за да не се стига до инциденти - да отнемат книжки за превишена скорост, за алкохол от 0.5 до 1.2 - забрана за шофиране 5 години и след това изпит, над 1.2 - затвор задължително! От 0.2 до 0.5 - солена глоба + книжката за 1 година и изпит. За неспиране на пешеходна пътека - глоба + половината точки от талона. Пък да видим кой най-много ще бърза тогава. Ето в другата тема - колегата откровено си споделя че за да не чака 1 светофар време повече, взима отсечка от 600 метра със скорост 130 километра в час в центъра на София! И сега кое е по-важно - той да има в колата си 6 безопасни игли, за да му извадят езика, и 2 кърпи 96/96/136 за да му превържат ръцете, ако нещо се случи, или пък да го спре полицията и да му наложи най-тежкото наказание предвидено в закона, за да си вземе поука? Мисля че второто е по-важно. Дано колегата не помисли че говоря лично за него, говоря комплексно за такива шофьори, които не са малко.На това исках да наблегна - на превенцията, а не на съдържанието на аптечката. Утре някой ще се сети че в аптечката трябва да има и коняк, или нещо с/у премръзване, и ново 20 - нови аптечки, ново източване на пари. А някой като максим пак ще се напие, и пак ще утрепе някой. И кел файда от аптечките?

Коментар

Е, аз не намирам разлика в съдържанието с аптечката, която си купих есента от Метро. Освен изброените, жена ми донатъпка чантичката с всевъзможни хапове и илачи. Все пак не се знае кога ще потрябват...
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Превенцията на ПТП в България не съществува като такава. Това е така, защото служителите на Министерството, оглавявано от Румен Фонтана, застават край пътищата само за да вземат пари от шофьорите, но не и да им помагат! За това на пътя трябва да се пазим САМИ. Да пазим и нас и другите участници в движението!Да, прав си, че БЧК-то е пълн та*ак, но по мое мнение всяка година шофьорите на МПС-та (било то2, 4 или повече колесни МПС-та) трябва да минават на опреснителен БЧК курс! Или да минават БЧК курс като служители във фирми и учевждения. Зашото при инцидент ако се надявате на Бърза помощ, по добре се помолето не Бог!

Коментар

ogi28b написа:
                              Е такава гавра с хората не мога да си направя - да му извадя езика - хубаво, ама да му го продупча, бил той и в безсъзнание
                              Оги ... да не ти се налага бих казал аз... Че аз това действие го правих 3-4 пъти в казармата...Олигофрените бяха вкарали епилептик за танкист мамицата им малоумна! Да не ти разправям какво картинка се получава в спално за 120 души, като направи такъв човек епилептичен припадък с тълтане на езика и пяна по устата... Тогава това действие е животоспасяващо наистина...А за това знаех от некви обучения по първа помощ не помня къде, но ми беше останало в главата, а кърпите и маркуча служат за кръвоспиране при обилно кървене от кайник....
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X