За моята Мареа 1.6 ’98 -при кого да направя каско, купил съм я за 4000 лева днес и се чудя за каква стойност да я застраховам!!!Има ли смисъл да я застраховам на 4000 или е по-добре на по-малко, да речем за 3000!!Като се надявам да не я крадът или пък да отиде на тотал, не дай си Боже!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автокаско!?!
Collapse
X
-
Re: Автокаско!?!
andreigg написа:За моята Мареа 1.6 ’98 -при кого да направя каско, купил съм я за 4000 лева днес и се чудя за каква стойност да я застраховам!!!Има ли смисъл да я застраховам на 4000 или е по-добре на по-малко, да речем за 3000!!Като се надявам да не я крадът или пък да отиде на тотал, не дай си Боже!!Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
-
Мисля, че не може. Повечето компании работят с каталога "Шваке" и не застраховат под нивата, определени в него. Мисля, че и 4000 лв. е твърде оптимистична сума, ще ти я оценят поне на 5200-5500.А и каква ти е изгодата от по-малката застрахователна стойност: ще платиш примерно 50 лв. по-малко , а за сметка на това ще получиш обезщетение с 1000 лв. по-малко.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Благодаря, но ако е така е глупаво, нали каското е доброволно застраховане и би било нормално да има горен праг, но за долен не мисля, че трябва да има праг!?!Но какво ли се чудя - живеем в България!?!?На колега скоро му откраднаха компа от Мерцедеса и застрахователите не признаха щетата - могло да е изценировка, а той е застраховал колата за 7500!!!Джаджата му струва 1000 лв. втора ръка!!!Влязах във Форума на Мерцедес и там масово хората търсят тази джада!!Иди разбери защо изобщо се застраховаме!!!!!!!!!
Коментар
-
Колега, застраховките се правят по каталог и цената е определена там. За моята мареа, вярно HLX, т.е. най-високо оборудване, излезе 5 800. Принципно, можеш да я застраховаш и за 1000 лева ако искаш, но после при изчисляване на обезщетенията ще се прилага коефициент на подзастраховане, т.е. ако оценката ти е 5 000, а ти застраховаш за 1000 - 20% от оценката, толкова и ще полуцаваш - оценка на щетите 1000 - ти взимаш 20%, т.е. 200 лева. По-добре е да застраховаш на по-висока сума, защото взимаш повечко парички, а недай си боже, при кражба, взимаш повече отколкото си платил за колата. Естествено, над цената по каталог не можеш да застраховаш, защото е забранено по закон.Дано съм станал ясен)))Що се отнася до липсващи детайли (случая с компа), по дефиниция не се признават. Кражба само на цялата кола или на стереото, ако си си доплатил за това. Иначе, всяка седмица мога да си свалям джантите и да прибирам по някой лев. Нали разбираш, че застрахователя ще фалира.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Ако не ти трябва за кражба БУЛСТРАД например имат непълно каско с клауза "ПТП, пожар и природни бедствия". Типото го оцениха на 5500 или нещо такова и платих 112 лв. (за пълно беше около 300 лв.). Пунтото оня ден го оцениха на 4800 и платих 65 лв. (пълно 207). НЕ ЗНАМ КАК ГИ СМЯТАТ, обаче са коректни откъм плащане!Правих предно стъкло на Типото и даже излязох леко на сметка Освен това по спомен са единствените, които не искат маркиране на колата ако стойността и е под 15 000 лв., ако не се лъжа, т.е. спестяваш си ежегодното маркиране (обирджийство) в размер на 35 или 55 лв. беше не помня.
Коментар
-
Re: Автокаско!?!
andreigg написа:За моята Мареа 1.6 ’98 -при кого да направя каско, купил съм я за 4000 лева днес и се чудя за каква стойност да я застраховам!!!Има ли смисъл да я застраховам на 4000 или е по-добре на по-малко, да речем за 3000!!Като се надявам да не я крадът или пък да отиде на тотал, не дай си Боже!!EX: Fiat Bravo 1.6 103++hp/ Fiat Coupe 131hp/ AR 156 2.4jtd 1??hp
Alfa Romeo 147 1.6 16v 2005г. 120hp
ВАЗ 2107 project. SUZUKI GSXR 600 SRAD
Не са важни конете в колата, а лимките в главата!!!
Коментар
-
Щеш нещеш по Шваке ще те друсат... Моето браво в Булстрад го оцениха на 6100 лева при кражба и 8900 лева при щети. За каското плюс гражданската отговорност ми обадиха 680 лева общо. Изцъклих се малко и в крайна сметка на разсрочено я направих като ми и направиха 10% отстъпка, защото и преди съм застроховал при тях...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар