Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Случва ли Ви се жена да Ви даде предимство?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Случва ли Ви се жена да Ви даде предимство?

Здравейте Колеги,Напоследък все повече ми прави впечатление, че мъжете сме по-толерантни шофоьори към останалите участници в движението. Не помня откога ме ми се е случвало жена да ме пусне да мина при положение, че е с предимство, даже и понякога демонстративно и нарочно може да запуши два булеварда, но си взема предимството и това си е. А си карам нормално, не деля водачите на мъже и жени, не съм от най-нахалните, както и не се правя и на безсмъртен, старая се да бъда толерантен към всички на пътя, но явно с жените шофьорки не се получава или си дават предимство само на своя си пол.Та, как е при вас или всичко е лично отношение и коя е причината?
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

И аз съм го забелязал това "явление". Според мен повечето не го правят съзнателно, а просто или не сещат, или имат съвсем други мисли в главата. Е, има и такива, които нарочно не те пускат, но то и при мъжете е така и си личи.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Само и единственно когато трябва да пресека улица и съм с детската количка и то ако шофьор е някоя лелка...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

По принцип в джунглата на улицата, за да дадеш предимство, трябва да се достатъчно уверен водач и бързо да преценяваш ситуацията, а не просто да имаш желание да го направиш. Мисля, че това е причината жените по-рядко да дават предимство.Не че са "по-лоши" шофьори от мъжете - жените като цяло карат по-внимателно, безопасно и по-малко агресивно и предизвикват по-малко катастрофи, но са по-неуверени зад волана.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Жена и предимство=полицай и "пари не взимаме"

Коментар

Освен, че до сега път жена не ми е дала, не съм видял, нито чул дори едно благодаря, когато аз им направя път!
            snake написа:
            Не че са "по-лоши" шофьори от мъжете - жените като цяло карат по-внимателно, безопасно и по-малко агресивно и предизвикват по-малко катастрофи, но са по-неуверени зад волана.
            Извинявай, колега, но не съм съгласен с теб. Че има жени, които наистина карат така и наистина карат много добре е неуспорим факт, но че мнозинството от колежките като седнат зад волана се държат като безмозъчни същества също е факт. До сега мъж не ми е изправял така косите както жените. Жените в стресова ситуация реагират в пъти по-лошо и неадекватно от мъжете! Да не говорим, че 98% от тях изобщо не признават предимството на дясностоящия (в нереголирани кръстовища), за предимството на десния завой, за мигач при престрояване, много от тях като че ли даже и цветовете не разпознават (драги колежки, когато свети най-горният сектор на светофара, това означава че трябва да спрете, а не да минете с пълна газ през кръстовището). Точно едта такава "колежка" преди 1-2 месеца щеше да ме отнесе на светофара на Тодор Алексантров и ул. Хисаря, като прелетя на червено с над 100км/ч, хубаво че я видях и успях да спра. Днеска една другата "колежка" ми закачи огледалото и едвам не го отнесе на един светофар, да кажеш че беше тясно и нямаше място - не, камион можеше да мине без дори да ме доближи.Та отново по темата. Евалата колега, много ми хареса темата дето си пуснал. Интересно ми е да видя мнението на по-опитни шофьори от мен по този въпрос. Надявам се, че жените шофьори от форума няма да се засегнат от написаното от мен и искрено се надявам да не попадат сред описаните по-горе случай!
            Fiat Punto 1.7TD
            Mazda 626 2.0
            Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Мене винаги ме пускат,ама имам чуството ,че е защото просто не знаят правилника

Коментар

Леле, колега, автор на темата, точно днес една колко много я псувах - ми вместо да ме пусне, имаше точно половин дължина пред нея, (една ширина, от моя гледна точка) тя се набута и ме запуши! Е това беше най-върховната глупост! Ама имам 1 приятел бакшиш - е той какви неща ми е разправял на тази тема - настръхвам.... Иначе винаги - преценявам нещата доста бързо, и ако някоя ситуация зависи точно от мен , веднага присветквам, а вече водача ако реагира бързо - спестили съм му няколко секунди, без да се забавя себе си. Ето куриоз - най-голямата глупост - карам по дондуков в платното за трямвай, таксита, и маршрутки. И една женица иска да завие наляво с/у мен. Веднага поглеждам в дясното огледало, пускам газта, и присветвам - Напълно възможно беше да завие без да се изсилва. И.... О , боже господи! Тя реши че ми пречи, и затова присветвам ! И даде назад. Където един чакаше за ляв завой след нея.... няма да продължавам, познайте от 1-ъж?Имам чувството че жените ги изпитват по друг закон, по който член първи непреходен и задължителен е: Не отдавай предимство! Тук разбира се не намесвам всички - има жени, които са по-добри шофьори от поне 1/2 от мъжете. Но са малко.

Коментар

Интересно, и на мен ми направи впечатление.Днес дадох предимство на една колежка и онази с мръсна газ пред мен...
                  Пеш
                  ----
                  Ex Peugeot 206 -Служебен
                  ----
                  Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Забравих да спомена, че жена беше дето преди седмица ми остърга бронята в трескаво усилие да се престрои в другата лента.Предполагам, че и жена е била с вишнево пежо , която си остави боята, когато си е отваряла вратата.
                    Пеш
                    ----
                    Ex Peugeot 206 -Служебен
                    ----
                    Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Случвало се е, но нали знаете, изключенията потвърждават правилото. Жените-шофьори не пропускат.и аз си мисля обаче, че това не е умишлено, а поради недостатъчно добра преценка на ситуацията и старание да се спазва правилника, че иначе знаеш ли какво може да стане))Само като видя някоя колежка, дето така се е съсредоточила на волана, все едно прави сърдечна трансплантация и нататък не очаквам нищо, освен стриктно спазване на буквата. Е, има го и другия случай, да шофираме и да се гримираме, но от такива - далеч. В такива случаи нарочно изоставам няколко коли назад, че не ми се занимава със застрахователи.
                      Shit happens, sometimes...
                      Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                      Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

На мен ми прави впечатление, че предимно жините с по-нови/скъпи коли са много по-стриктни, дават предимство и не създават напрежение с неадекватно поведение.

Коментар

Освен всичко изброено по горе, мн се дразня, че никога жена няма да ти махне за да те поздрави ако си и направил място или дал предимство
                          VTS 16V

Коментар

От жени шофьори, бакшиши и парашуткаджий бегам най-много И от гоУфисти Жените по принцип са дисциплинирани шофери, ама са много разсеяни. Естествено не говоря за всички, ама болшинството са Без да искам да засягам никой. А за другите 3- клинични случай. Тия и на път с предимство да си пак не ти дават предимство.

Коментар

Ей, женомразцииии (шегувам се), недейте така бре!Не е трудно да изкопчиш от една жена предимство :D важен е подхода Повечето като ги погледна и посоча какво искам да направя, си ме пускат и нямам проблем.Е вярно, има и такива дето се правят на тежки, нооооо... какво да кажеш... жени

Коментар

Working...
                              X