Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов акциз - ПО НИСЪК!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikki_sixx написа:
    ...ш прощавате невежеството ми..., ама...каква е разликата м/у акциза и данъка? Жената пита...а аз не можах да й отговоря! (засрамен емотикон)
    С акциз се облагат само някои стоки "на лукса" + алкохол, тютюневи изделия и подобни ( май имаше за чай, кафе, трябва да проверя ).Данъкът ( предполагам имаш предвид ДДС ) се начислява върху ВСИЧКИ стоки ( има съвсем малко изключения ).А и още нещо много "приятно" - основата върху която се начислява ДДС включва и акциза
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Акциза е еднократен данък,какво като го намлят!Нали ще увеличат годишниа данък!Дъражавата няма да загуби.

Коментар

BO написа:
        Ако искаш вървяща кола за по-малко пари вземи си Фиат Купе 2.0 20в турбо.Какъв е този ВР6 където го намеси тука между шамарите :P
        Този VR6 си е детско желание Иначе купето е в пъти по-красиво Да махнат акциза, пък тогава ще му мислим.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Бе крайно време беше с тоя акциз .... Малко встрани от темата, тъй като работя на място където се "плащаше" акциз - говоря за кафето и казвам плащаше защото вече няма акциз, или поне не като преди. Наща мила родина взимаше два пъти акциз на кафето - веднъж като се взима от митницата в Гърция, като преди това фирмата плаща акциза и там, още един път като го внасяше в България няма значение че сме страна членка на ЕU също и Гърция, и още веднъж като се изнесе извън Бг(преди време връщаха последният акциз)... та такива ми ти работи в нашата страница малка нагла ... .

Коментар

Lane Staley написа:
            nikki_sixx написа:
            ...ш прощавате невежеството ми..., ама...каква е разликата м/у акциза и данъка? Жената пита...а аз не можах да й отговоря! (засрамен емотикон)
            С акциз се облагат само някои стоки "на лукса" + алкохол, тютюневи изделия и подобни ( май имаше за чай, кафе, трябва да проверя ).Данъкът ( предполагам имаш предвид ДДС ) се начислява върху ВСИЧКИ стоки ( има съвсем малко изключения ).А и още нещо много "приятно" - основата върху която се начислява ДДС включва и акциза
            ...благодаря ти , но аз имам предвид годишния данък... + kw , и + коефицента за възраст! Не ми побира главата как така станаха 260 лв... извинявам се , че занимавам всички , но май Лейн Стейнли има представа за какво става въпрос...а и ще е от полза за всички ни информацията.А нали щеше да е по-нисък данъка за по-новите коли? Имам няколко празни места в пъзела!п.п.- ние сме семейство блондини!
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Re: Нов акциз - ПО НИСЪК!

Този калкулатор не е много верен - смята акциз и под облагаемия минимум

Коментар

Интересн е калкулатора според него трябва да платя 130 лв. данък.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nikki_sixx написа:
                  Lane Staley написа:
                  nikki_sixx написа:
                  ...благодаря ти , но аз имам предвид годишния данък... + kw , и + коефицента за възраст! Не ми побира главата как така станаха 260 лв... извинявам се , че занимавам всички , но май Лейн Стейнли има представа за какво става въпрос...а и ще е от полза за всички ни информацията.А нали щеше да е по-нисък данъка за по-новите коли? Имам няколко празни места в пъзела!п.п.- ние сме семейство блондини!
                  Ще обясня накратко.Данъкът за автомобила който си платил - Годишен данък е от т. нар. Преки данъци - дължи се всяка година и се определя ( вече ) от местната власт.Акцизът спада към Непреките данъци - както казах се дължи за стоки на "лукса". Заплаща се еднократно при закупуването на такъв тип стока, респективно при вноса и.ДДС - пак е Непряк данък. Пак се плаща еднократно при закупуване на стката ( при вноса ). При внос се начислява върху сбора от стойността на стоката + стойността на транспортирането и + мито ( ако се дължи ) + акциз ( ако се дължи ).
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

nanio написа:
                    Интересн е калкулатора според него трябва да платя 130лв данък.
                    На каква кола?Аз 180,87

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
                    ex:Opel Kadett 1.3
                    ex:Fiat 125p
                    ex:Москвич 412

Коментар

Ами нов стар пак остава до 150 коня необлагаемост и след тези коне се плаща по 60лв на кВ. А за тези след 225 коня вече не знам. За тях не ми се мисли дори.
                      Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                      Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

Грешиш

Коментар

blagun написа:
                          Значи идва "Големият Турбалан"..... ша ла ла лаааааааа.....
                          Подкрепям те и АЗ! Скоро ще има 20V turbo
                          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                          Porsche 944 S2
                          http://www.valmcrae.snimka.bg/
                          http://vbox7.com/user:val_mcrae
                          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Kuku написа:
                            Грешиш
                            Възможно. Преди колко е бил? Тоя акциз кой го е измъдрил щеше да е супер ако го няма. Едно чочоне....... А един друг въпрос. Може ли примерно при внос на кола да се занижи мощността? Да кажем не мотор 3.0л ами 2.5л? Защото разликата е от около 3000 в моя случай.
                            Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                            Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

До 120кВ включително е необлагаемия максимум, от 121кВ до 150кВ включително се заплаща 35лв. за всеки киловат, над 151кВ се заплаща по 60лв. за всеки киловат За чисто нови коли се начислява акциз само за разликата над 120кВ в мощноста, като се заплащат по 90лв. за всеки киловат над 120кВ, а за мощността до 120 има фиксирана ставка от 700лв. Занижаването на мощността се прави преди внос, защото тук гледат само документите и каквото пише на тях - това е

Коментар

Kuku написа:
                                До 120кВ включително е необлагаемия максимум, от 121кВ до 150кВ включително се заплаща 35лв. за всеки киловат, над 151кВ се заплаща по 60лв. за всеки киловат За чисто нови коли се начислява акциз само за разликата над 120кВ в мощноста, като се заплащат по 90лв. за всеки киловат над 120кВ, а за мощността до 120 има фиксирана ставка от 700лв. Занижаването на мощността се прави преди внос, защото тук гледат само документите и каквото пише на тях - това е
                                А да те попитам от 121кВ до 150кВ по 35лв за всеки киловат от 0кВ до 140кВ примерно или само за разликата от 120кВ до 150кВ?
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X