Отдавна замислям да пусна тази анкета. Доста неща се случиха вече, по скоро събития, които все повече и повече, мен лично ме разочароват от ЕС като цяло. Какво мислите вие. Иска ми се, разбира се ако нямате нищо против, да започнем един дебат относно ползата от ЕС като цяло.Аз лично съм разочарован, незнам дали да изреждам. Мнението ми е разпръснато в няколко теми тук - за изнудването и корупцията на висшо европейско ниво, за това, че сме отрязани за работа в почти всички страни от ЕС, за това, че току що прочетох как само българите и румънците ще вадят все още визи за Канада....за униженията и гаврите, на които ни подлагат......Има ли смисъл от всичко това и до колко печеливши сме ние......Едно време задавахме същият въпрос, но големите надежди ни караха да се чувстваме замаяни. Какво ви е мнението сега, след като ясно и точно може да се почувства ролята на ЕС върху живота ни, стандарта и самочувствието.....европейски граждани ли сме или подлоги.....Мислех да сложа трети отговор " Хич не ми пука, вярвам повече на себе си", но се отказах.....нека тук освен отговор, да разсъждаваме и над явлението "ЕС" и мястото му в нашето съзнание, ежедневие и живот като цяло....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отношението ви към ЕС като цяло...
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
"Каквото човек сам си направи никой друг не може да му го причини"Това е ясно на всички нас - е някой го озъзнават, други не толкова, а трети изобщо. Роден съм в България и цял един живот съм прекарал тук. Преди години баща ми реши да се спаси и замина в Испания... Трябваха му 2 години, за да стъпи на краката си що годе и да бъде нормален човек в чуждата държава. От тогава насам в продължение на 5 години ходя при него за по няколко месеца и мога да кажа разликата веднага ! Според мен проблемът не ни е ЕС като цяло. Проблемът е манталитетът на нашите управляващи - а именно липсата на воля и самочувствие. При тях единственото достойнство на този етап все още е дупката на гъза им. За съжаление само тя остана, която може да раздават все още. Испания е била в доста по-голяма криза от нас с приемането си в ЕС и смяната на песос с евро. Да не говорим за управлението на Франко ( ако не се лъжа той беше учил съм по история преди време и нямам ясни спомени ). Но при добро желание хората успяват да стъпят на краката си и сега са доста напред в материала. Давам пример Испания, защото имам преки наблюдения само в/у нея през последните 5 години...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
crush написа:Проблемът е манталитетът на нашите управляващи
Коментар
-
wwweb написа:crush написа:Проблемът е манталитетът на нашите управляващиMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
TIP написа:wwweb написа:crush написа:Проблемът е манталитетът на нашите управляващи
Коментар
-
Не знам защо има толкова отговори "НЕ"А и отговорът е странно зададен -кой се гарви? С какво? Членството ни е абсолютно положително. Не виждам дори и един минус."НЕ" може да отговори само някой, който е очаквал като влезем в ЕС на следващия да получи заплата 1700 евро, едно БМВ и улици, дето сами се почистват като си изхвърляш боклуците по тях.И аз искам да се заформи интересен дебат. Хайде дайте да видим минусите?П.С. Визите за Канада не са следствие от членството ни в ЕС.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Явор Митев
Lane Staley написа:П.С. Визите за Канада не са следствие от членството ни в ЕС.
Коментар
-
Авео написа:След като ни нямат никакво доверие, защо ни взеха....защо сме им.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Авео написа:Lane Staley написа:П.С. Визите за Канада не са следствие от членството ни в ЕС.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз отговорих "Да". Наистина цените се качиха много, но това си е естествено и не е само от това, че вече сме член на ЕС. Не може да се очаква корупцията да изчезне - за нея сме си виновни ние. Не може европееца да дойте да следи дали искаш/даваш подкуп. По пътищата вече се работи, но пак си е в нас грешката, защото не могат да се направят проекти, за да се усвоят предвидениете пари.НО като цяло за мен и моето семейство е пол. промяна. Границите се отвориха наистина - пътува се спокойно из цяла Европа, може да се внасят/изнасят много по-лесно почти всякакви стоки. Самите западни фирми гледат с различно око на това, че вече сме член -> работи се по-лесно.Относно европейските пари - имам познати, които спечелиха проекти и вече работят спокйно и уверено с печалба.
Коментар
-
Гласувах с ДА,защото на втората седмица след приемането ни усетих промяната.В бюрократична Германия се отнесоха с мен ,като с човек,а не като с човек от третия свят.Не ми искаха никакви документи и веднага ми дадоха безсрочно право да пребивавам тук,а не да ходя всяка година с огромна папка документи и да трябва да доказвам хиляди неща.Относно повишаването на цените през последната година,то това се дължи на повищение на цените в световен мащаб,но хората го приемат,като повишение в резултат на членството ни в ЕС.Що се отнася до правото на работа в ЕС,то такова нямат и по-рано приетите от нас страни.В интерес на истината такова право имаха най-грубо казано страните в Еврозоната.Ще дойде момента в който и ние ще имаме това право,но за да не се получи масово преселване и нарастване на безработицата в икономически силните страни искат да поизравнят стандарта на живот,а след това никой няма да иска да бяга от родината си.Логично е,че ЕС има полза от нашето присъединяване.Ползите са взаимни и ако ЕС не успее да ни вкара в "правия път",никой друг няма да успее!Видя се,че ние не можем да се управляваме сами.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Не, членството в СИВ ми харесваше повече :D . Съвсем сериозно - не одобрявам членството в ЕС. Нищо не съм очаквал, не съм имал никакви илюзии и не се оплаквам, но и нищо добро не се случва и няма да се случи скоро. Може би след 20-30 г. ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Явор Митев
Lane Staley написа:..Визите за Канада - това е проблем на нашата дипломация, не на ЕС.....Lane Staley написа:..но нали не смяташ, че някой от ЕС е причина за цените у нас.....Lane Staley написа:..Дайте пример в който членството ни в ЕС е причина за нещо лошо, унизително, за нас.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар