Та въпросният L40 PSL4CE се продава без ОС и драйвери. Драйверите ги свалих от сайта на "Тошиба"- http://eu.computers.toshiba-europe.com/Обаче когато пусна диска с XP да зареди, твърдият диск не го разпознава. Та според произведителя трябва да се вкара AHCI драйвер за да се разпознае. За тази цел, като следвам инструкцията, трябва да използвам външно флопи(!) а такова нямам. Дайте съвет как да се справя с проблема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инсталиране на ОС на лаптоп "Тошиба"
Collapse
X
-
Най елементарното което може да се направи е драйверите които си свалил от интернет да бъдат интегрирани в инсталационния диск на Windows XP.А това става с програмата nLite.Няколко цъкания с мишката и получаваш имидж на оригиналната инсталация с вградени драйвери за твоя лаптоп. Остава само да го запишеш на CD и да инсталираш.
-
Win XP няма драйвери за native SATA, има за тея дето се правят на SATA, но не са. Лесния и правилен начин е посочен Останалото са митове и легенди. LiGuru - бих бил щастлив да подкараш Линукс на моят лаптоп, но да ми работи всичкоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Win XP няма драйвери за native SATA, има за тея дето се правят на SATA, но не са. Лесния и правилен начин е посочен Останалото са митове и легенди. LiGuru - бих бил щастлив да подкараш Линукс на моят лаптоп, но да ми работи всичко
Коментар
-
Значи аз проблем с линукс нямам, но лаптопа ми има един измислен бутон ECO, който не тръгва с WinXP Става дума за ATK100 контролер. Марка PackardBell, модел BU45(12", интел чипсет/лан/WiFi)Искам да върви всичко, което ползвам по Виндолс - офис (опън офис ме устройва до момента с пренаписването на едно ВБА), интернет (фокса и гръмптица са ок), ICQ, Skype. Искам да ми е пъстро и бързо Да мога да гледам дивекс, двд и квот се сетиш, мп3, радио и тв по нетя. Имам опит с Убунту.Steliyan's Life!
Коментар
-
Евтино, скъпо, нали си преценил, че ще ти върши работа? Аз лично днес видях собствения си лаптоп на промоция в метро, с 1GB RAM (моя е с 2) и с операционна система (моя беше без) за 1490лв, но пък с работещо копче ECOSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар