Може ли който има впечатления от тази колица малко да сподели че нещо се замислам да сменя Бравото с такова. В мобилето съм си харесал едно жълто за 3200 кинта и се чудя дали да ходя въобще да го гледам. То горе-долу за към 3 хилки сигурно ще мога да продам мойта, така, че нещата са на кантар - демек няма да се набутвам с мн. пари. Само дето ще е с 2 години по-нова от мойта :D ама пък не се знае какви ремонти ще изскочат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Впечатления от Пунто I, 1.2 16v спортинг?
Collapse
X
-
Ами аз преки впечатления нямам, щото моето е 1.6, ама един приятел купи за жена си такова /той кара Bravo HGT 2.0 20v/. Кара го вече няколко месеца, дори ходиха на планина с него, в големия сняг. Поддръжката му е евтина, като на всяко Пунто. Като го купи /и той от Мобилето/, му направи пълната профилактика и всички смени, както си му е реда и от тогава няма никакви проблеми. Като разход на гориво - харчи по-малко от моето, а върви почти толкова. Хубавото на тази модификация е, че обикновено са със всички екстри. P.S. Пък ако си фен на тунинга да знаеш, че в един e-mail от "Цунами Тунинг" ми обясниха, че на този модел най-лесно му се слагало турбо :DUndersteer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
колега аз имам пунто само че 1.2 75 досега лично на мен никои не ми се похвалил с по-ефтина поддръжка на автомобил 97 година карам го на бензин на извънградско ми дава твърдо 5/100 (ако не го газиш след 130-140) а на градско за сега рекорда ми за разход е 7 ама и колата не беше в ред тогава според мен ще направиш сделката на годината но ти си знаеш наи-добреFiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
Alfa Romeo 155 2.0 8V
Коментар
-
А да питам и нещичко за екстрите.. abarth77 казва, че спортинга има доста екстри, но има ли различни модификации, по които се различават в оборудването като SX, ELX или там някакви подобни обозначения за Пунто. Това, което ми направи впечатление в мобиле като ги разглеждам е, че на някои огледалата им е в цвета на купето, а на други не - това значи ли, че са различни модификации с различно оборудване или всички са еднакви?Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Моето специално е ELX, това е най-високия клас на оборудването при Punto I, но огледалата ми не са в цвета на купето, нямам ABS и Airbag. Повечето са с огледала в цвета на купето, но очевидно преди 10-на години отделните пакет с екстри са включвали по-малко опции, а не както е сега. А sporting си е sporting, няма други допълнителни обозначения. Нивото на екстри е като при ELX.Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
Ексти - волан от гт и купе ,централно с ел стъкла ,климатик,халогенки , огледала в цвета на купето , прагове и джанти.Тва са на моето и горе долу са такива сичките спортинги.Евентуално може да имаш облегалки на задните седалки.И вече ако предишния собственик си е играл с него.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Явно наистина като екстри са еднакви. Счупих се да търса из нета дали има различни модификации на sporting-а, ама нищо не намирам. Всички са седнакви екстри, единствената разлика, която виждам е само цвета на огледалата и една черна лайсна на вратата и задния калник. Най странното е обаче, че само тоя sporting върху, който умувам е с черни огледала и без лайстната. Всички останали и в мобиле.бг и в мобиле.де дето се продават не са така. Странна работаBravo 1.6 16v
Коментар
-
А какво ще кажете по въпроса : 1.6 или 1.2 16В спортинг A 1.6 мотора 16 клапанов ли е ,че не намерих инфоP.S. Пък ако си фен на тунинга да знаеш, че в един e-mail от "Цунами Тунинг" ми обясниха, че на този модел най-лесно му се слагало турбо Very HappyFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Ами въпрос на предпочитание и на състояние на самата кола, защото по ТТ-данни са еднакви като ускорение и максимална скорост. Мотора на 1.6 не е вентилиран и за това е само 88 к.с., вентилирания мотор го слагат на Bravo и е 103 к.с. А как се представи това турбинираното на Италфеста? Колко коня е станало? Наистина много ме интересува, защото твърдо съм решил да турбинирам и моето 1.6!Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
http://vbox7.com/play:481558e6Ето едно клипче как се представя срещу бялото ГТ Според колегата е 170 кс А на Италфеста не можа да тръгне добре и не видяхме потенциала муFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Здрасти и от мен.И аз съм в процес на намиране на същия модел.Вчера открих евентуалния си автомобил светло синио 1.2 16в Спортинг. Огледалата са в цвета на купето има вси4ко без климатик за 2500лв.За тези пари ми се струва много добра оферта и затова пуснах тема как стоят нещата с поставянето на газ но не газов инжекцион?Колегата които е с такова на газ да сподели как го е ложил или така го е взелНе караи по-бързо,отколкото твоя ангел хранител може да лети!!!
Коментар
-
Punto_GT написа:Здрасти и от мен.И аз съм в процес на намиране на същия модел.Вчера открих евентуалния си автомобил светло синио 1.2 16в Спортинг. Огледалата са в цвета на купето има вси4ко без климатик за 2500лв.За тези пари ми се струва много добра оферта и затова пуснах тема как стоят нещата с поставянето на газ но не газов инжекцион?Колегата които е с такова на газ да сподели как го е ложил или така го е взелПунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
Punto_GT написа:Здрасти и от мен.И аз съм в процес на намиране на същия модел.Вчера открих евентуалния си автомобил светло синио 1.2 16в Спортинг. Огледалата са в цвета на купето има вси4ко без климатик за 2500лв.За тези пари ми се струва много добра оферта и затова пуснах тема как стоят нещата с поставянето на газ но не газов инжекцион?Колегата които е с такова на газ да сподели как го е ложил или така го е взелBravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар