Според мен... този знак за забранено влизането би следвало да е комбиниран и с още един знак от посоката, от която е идвал колегата Авео, а именно кръгъл знак със син фон и бели стрелки с разрешени посоки за движение... защото само този знак на снимката, дето се търкаля на земята, за движещите се по главната улица от към страната на забранената за вход улица е пактически невъзможен за регистриране, дори и да е на местото си!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен казус при акт...
Collapse
X
-
Scorpion_BV написа:abarth77 написа:Ей заради такива "ловци на вещици" хората ни слагат всички под общ знаменател и ни гледат на криво...Пфу...Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
Това със знаците е голяма драма. Като пример ще дам уличките около Нишава в София, на които половината от знаците или ги няма или са слрити зад някое дърво/храст.В случаите, когато не можем да стигнем до консенсус с катаджиите, цитирайки си законите аз знам една много порядъчна практика, която помяга в 98% от случаите. Тя е следната - оставете да ви напишат акт, след което в полето "забележки" напишете: "Катаджията беше във видимо нетрезво състояние и ми искаше пари". В 105% от случаите ще последва егати скандала , но в предните 98% късат акта теглят една дълга и широка и си тръгваш. За другите 2% по-добре да не знаете...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Според мен при завой не може да не видиш знака, даже да е по- ниско да се е свлякъл по кола- та той е червен и се вижда от 100 метра, а това че имало паркинг място- да- полакомил се колегата, иначе правилно са го пуснали полицаите, щом маркировката не е била изрядна. Всъщност какъв беше смисъла на тази тема? Може би трябва да има специален раздел с лафове как си баламосал КАТ. :D :D :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Явор Митев
Kimi_Raikonen написа:Всъщност какъв беше смисъла на тази тема? :D :D :D
Коментар
-
abarth77 написа:Scorpion_BV написа:abarth77 написа:Ей заради такива "ловци на вещици" хората ни слагат всички под общ знаменател и ни гледат на криво...Пфу...
Коментар
-
Авео написа:Kimi_Raikonen написа:Всъщност какъв беше смисъла на тази тема? :D :D :D
Коментар
-
Явор Митев
Че съм в нарушение, много ясно / между другото, точка 2 и 3 са с еднакъв смисъл на нарушение, т.е. нарушенията са две /, но всички тези нарушения са вследствие на неспазване на изискванията на чл. 16 ал. 5, за което всъщност отговорност не знам кой носи. Та в такива случаи, в графата "Забележки" на акта / или каква графа беше там /, е достатъчно да посочиш, че "посочената обстановка в акта не отговаря на действителната" и с две-три думи, да оспориш наказанието. Дори не ми е нужен и адвокат-факир, за да докажа невинността си....Оспорването на акта няма да минело със сигурност, но при обжалване на наказателното постановление и съд, акта падал на секундата...така ми обясниха.А защо ми казаха да не слизам от автомобила - защото нямали право да ме проверяват по силата на ЗДП, ако съм извън автомобила и при загасен двигател.......Разбира се тези неща не знам дали са 100% така, казаха ми ги снощи. Колегата, който писа по-горе, може би ще сподели.Не можеш да обвиняваш водач на МПС, който е направил нарушение на ЗДП, вследствие на неизправност или пък някакво друго събитие непроизлизащо от него, изместващо в страни тълкуването на закона и не по негова вина...Другото е "дай пет лева" и заяждане, поради което както каза колегата по-горе, всички са под общ знаменател.......за съжаление.А това:П.П. Знака се вижда чудесно, стига да имаш желание да го видиш
Коментар
-
Цял сайт са спретнали хората (май от конкуренцията), но заслужава да му отделите внимание:http://bezhaberie.com/index.phpКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Авео в казуса си е прав. Има закон и правилник за прилагането му в които точно 1/1 са обяснени ситуациите на пътя, също така къде и как се поставят знаци, значението им и тълкуването им. Бяха цитирани точки от този закон, който на всичкото отгоре е приет, обнародван и в СИЛА. Не може КАТаджия или длъжностно лице да пренебрегне точките посочени в ЗАКОНА, който обуславя съществуването му като служител по този закон. Това, че някои хора като Пасарела се правят на тълкователи на закона не обезсилва написаното в него. НАЙ-важното е, човек да знае правата и задълженията си!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
crush написа:Това със знаците е голяма драма. Като пример ще дам уличките около Нишава в София, на които половината от знаците или ги няма или са слрити зад някое дърво/храст.В случаите, когато не можем да стигнем до консенсус с катаджиите, цитирайки си законите аз знам една много порядъчна практика, която помяга в 98% от случаите. Тя е следната - оставете да ви напишат акт, след което в полето "забележки" напишете: "Катаджията беше във видимо нетрезво състояние и ми искаше пари". В 105% от случаите ще последва егати скандала , но в предните 98% късат акта теглят една дълга и широка и си тръгваш. За другите 2% по-добре да не знаете...
Коментар
-
Явор Митев
Immortal написа:Само не ми казвайте, че катаджия е скъсал вече написан акт. Защото актовете им са номерирани и прошнуровани, и ако някой номер липсва, ще трябва да пишат обяснения с една кофа мастило. Ако случайно сбъркат - то сбъркания акт се оставя на кочана и се отчита. Така че няма начин.
Коментар
-
То честно да си кажа сигурно са и прономеровани заедно със индигото и копията (3 броя)... както данъчните фактури, а? Пффф, баси легендите за катаджиите, актовете и възраженията... И на мен са ми започвали акт и са спирали на средата, само щото казах, че на толкоз натоварено в едната посока има само 1 лента за движение и точно в нея е забранено изпреварването... пишещия спря и вика на колегата си "Да го пуснем и без това не пречеше на никого"... дори не съм ги черпил. Благодарих им за човещината и потеглих.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар