Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен казус при акт...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен казус при акт...

Така...първо да кажа, че ми се размина, ама не щото успях да докажа че съм прав, а защото имаше офицер с мен. Ето ситуацията:Отиваме привечер да приберем жена ми. Карам по главната улица и виждам, че има място в една странична улица, където да спра. Не видях никъде знак и си паркирах. На секундата до мен застанаха двама от ония униформените и още преди да съм си изкарал крака, за да сляза, на отворена врата, полицаите ме изкомандриха да не слизам от автомобила и да си дам документите.... ...брех, подадох ги и докато ги четяха, единият вика "защо вие колега влизате в забранена улица"...малииииии, аз се опулих. Колегата им до мен веднага си отвори устата "-как да разбрем че улицата е затворена, колега"........заведоха ни до мястото и в действителност знака го има, но както забелязвате на снимките, къде се намира, как е извъртян и по втората снимка, при положение че съм я снимал от отсрещният тротоар, смятайте как се е виждал от посоката на движение. Тук да вметна, че аз се движих от страната на улицата, в която съм влязъл "Линеа-та се вижда".......обвинението им беше, че в действителност знака не се вижда от положение - движение по главната улица, но при правенето на завоя, би трябвало да съм го видял. Ето как се аргументирах аз:1.- Гледам за знак горе и преди да съм завил - няма знак2.- В момента на завиване, аз не гледам встрани, а в улицата, по която завивам....в края на краищата, човек гледа пътя, а не кво има встрани....3.- Дори и да бях погледнал, знака се пада в невидимата част, скрит от дясната врата....4.- Дори и да го бях видял, аз щях да направя това почти завил....т.е. ако бях дал назаден, за да изкарам колата от там, вие пак щяхте да ме подирите, за да ме глобявате....Размина ми се, защото френда се ядоса, легитимира им се, лек така скандал с въпрос "Вие ли го изтипосахте знака, за да ловите вещици...и как така цъфнахте веднага"....Както и да е....Ядосах се не толкова от ситуацията, а защото вместо да висят там и да чакат "вещици", можеха да направят нещо за този знак, а не да се заяждат с хората.........ами ако не бях с офицер...???...Ето и снимките, които направих по-късно. Линеа-та е втора, паркирана на уличката...:
    Прикачени файлове

Е тоя знам кво дири на земята? Как би трябало да се види? Мисля,че в закона пишеше, че знаците трябва да са на еди колко си метра над земята! Пък и не си единствения паркирал на тая улица.

Коментар

Определено знака не е на място и ако ти бяха написали акт с тези снимки много много лесно можеше да го обжалваш.Знаеш ли какъв скандал можеше да им спретнеш. Звънкаш в полицията докато ти пишат акт и казваш какъв е проблема. Съответно твоя сигнал автоматично е записан и на място няма как да не дойде някой дори и след час-два. И така имаш един път сигнал за нередност и второ - снимки.Ха да видим кой е правия тогава!Освен това си има изисквания за поставянето на пътните знаци. Със сигурност не е разрешено знака да е на земята :DИ още нещо, знака закрепен ли беше за кола?Ако не то ти тогава пред тях отиваш и си го местиш в обратната посока. Да видим какво ще кажат тогава

Коментар

И сега какво си мислиш знака е на земята и това те оправдава.Точно обратно ,никак даже.Това не е тяхна работа да оправят знака а да съблюдават дали се спазва . Незнанието и невиждането не те оправдава ама никак.

Коментар

sota написа:
          И сега какво си мислиш знака е на земята и това те оправдава.Точно обратно ,никак даже.Това не е тяхна работа да оправят знака а да съблюдават дали се спазва . Незнанието и невиждането не те оправдава ама никак.
          ...имаме две тълкувания на проблема1-во...знака за да се спазва, трябва да е на видимо място, най-малкото, за да го видиш...2-ро...както цитираха вече колегите, мястото на знака е регламентирано в закона, което не беше спазено, т.е. автоматично аз отпадам от отговорностИ нещо между другото - по тона разбирам, че смяташ ситуацията за "-майната им, влизам...да са го сложили на мястото си.."...ако е така - грешиш. Въобще не го видях и в действителност, ако го бях видял, никога нямаше да вляза в улицата...

Коментар

sota написа:
            Колега, ти виждаш ли какво си написал Да не би да искаш да кажеш, че Aveo трябва да ходи да монтира знака сам????Не им било работа на полицаите да го оправят знака. А на какво основание ще му пише акт като знак на тази височина реално няма????Освен това той да не кара детска количка, че знака да му е на земята?!А с това "невиждането не те оправдава" направи както казваше един колега "изплиска лигена" Нали трябва да има нещо, за да го видиш??? АКо няма нищо или то не си е на мястото как да го видиш?????

Коментар

sota написа:
              Чл. 40. (1) Пътните знаци се поставят от дясната страна на пътя срещу посоката на движението така, че да бъдат лесно разпознавани и своевременно възприемани от участниците в движението. Всеки знак, поставен отдясно, може да бъде повторен над или на другата страна на пътя, когато местните условия са такива, че съществува опасност той да не бъде забелязан своевременно. (2) При необходимост пътните знаци се поставят на островите върху платното за движение и в разделителната ивица на път с отделни платна за движение.(3) Пътните знаци се поставят така, че да не пречат на движението на превозните средства и на пешеходците. Те не трябва да се закриват един друг или от други препятствия, съоръжения или принадлежности в обхвата на пътя.(4) Пътните знаци се поставят на такова разстояние един от друг, че водачите да могат да извършат действията, изисквани от тях, своевременно и безопасно.Маи аз долавям незнание и невежество в твоя пост !!!!! Аиде чети повече, и със здраве !!!
              Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

Чл. 16. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Пътните знаци се поставят съгласно приложение № 12.(2) Разстоянието от границата на платното за движение до най-близката точка на пътния знак е от 0,5 до 2,0 m.(3) Допуска се в населени места при липса на друга техническа възможност разстоянието по ал. 2 да е не по-малко от 0,3 m.(4) Извън границите на населени места разстоянието от настилката на платното за движение до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени отстрани на платното за движение, е от 1,5 до 2,0 m.(5) В населени места разстоянието от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени отстрани на платното за движение, е не по-малко от 2,25 m.(6) Във или извън границите на населени места разстоянието от настилката на остров върху платното за движение до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени върху острова, е не по-малко от 0,6 m.(7) Разстоянието от настилката на платното за движение до най-ниско разположената точка на пътния знак, поставен над платното за движение, е не по-малко от 5,20 m.( 8 ) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Разстоянието от повърхността на терена до най-ниско разположената точка на табели С4 и С6.3 е от 0,3 до 0,5 m.(9) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Разстоянието от настилката на платното за движение до най-ниско разположената точка на табели С6.1, С6.2 и С7 е от 1,1 до 1,4 m.(10) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Разстоянието от настилката на платното за движение до най-ниско разположената точка на светлоотразител С14 е от 0,7 до 0,9 m.Чл. 17. (1) Пътните знаци, чието действие се ограничава само за определени условия, трябва да са видими само тогава, когато е валидно тяхното действие.(2) Разпоредбата на ал. 1 не се отнася за пътни знаци В27 "Забранени са престоят и паркирането" и В28 "Забранено е паркирането". Валидността на тяхното действие се уточнява с допълнителна табела.(3) Символът на пътния знак или пътният знак като цяло може периодично да се променят при промяна на пътните условия, на скоростните режими и др. При изобразяването на символ или на пътен знак със светещи елементи се спазват изискванията по чл. 6, ал. 3 .Поради такива случаи винаги си нося закона за движение по пътищата в жабката. Ха да видим как полицая ще ми открие члена, по който ме намира за виновен. Съветвам ви и вас колеги винаги да си носите Закона за движение по пътищата в колата.

Коментар

Ей заради такива "ловци на вещици" хората ни слагат всички под общ знаменател и ни гледат на криво...Пфу...
                  Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

Коментар

Ето за това мисля да си купя камера и да си я нося в колата. И като някой наглец катаджия реши да ми се прави на велик бюстител на закона да го снимам и да се гледа по новините! Щото в последните няколко години се нагледах на такива нагли постъпки от тия катаджии, че не мога да ги дишам вече! Най наглото което съм виждал от тях е в полунощ, се качвам на Е-79 от Благоевград, еднопосочно, детелина, от всякъде мантинели. И се обръщам на ляво да видя идват ли коли и в един момент с периферното зрение виждам светлина пред мен. Обръщам се, спирачките до ламарината и какво мислите виждам. Катаджиите карат обратно на движението в еднопосочно, десен завои на който минаващия нормално трябва да гледа в ляво идващите коли, защото няма ускорителна лента. Представяте ли си! Това не е просто нарушение на правилника, а опит за убииство! Ако не беше през ноща и фаровете не ме бяха осветили, щях да се забия челно в тях, защото кой може да си помисли, че някой ИДИОТ ще кара там на обратно!!!
                    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                    Land Rover Discovery 2.5TD '94
                    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Със "Закон за движение по пътищата" с прегъната страничка на (5) В населени места разстоянието от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени отстрани на платното за движение, е не по-малко от 2,25 m. и СЕРТИФИЦИРАН метър в колата ще отпаднат 90% от знаците в столицата

Коментар

abarth77 написа:
                        Ей заради такива "ловци на вещици" хората ни слагат всички под общ знаменател и ни гледат на криво...Пфу...
                        Колега ако си от тая система искам да те питам. В тоя случай дето разказах по горе какво трябваше да направя? Има ли законен начин да се сезира някой и тези хора да бъдат наказани!? Питам съвсем сериозно, защото това рано или късно пак ще се случи. Преди да изгорят те няма да се променят. Това е въпрос на манталитет. Но на мен ми писна и искам да направя нещо по въпроса!
                        KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                        Land Rover Discovery 2.5TD '94
                        EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                        EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                        EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Ами да Ви кажа мен така ме скъсаха на изпита по кормуване,ама при мен случая беше малко по-друг,знака просто липсваше...и понеже беше на ъгъла на кръстовище от което може кола на знака да държи "Стоп" за другите водачи и имаше спрели коли в моето платно ,аз реших да вляза и прас "Слезни моето момче!!!" В случая си прав ,колега защото това може да не е работа на катаджийте да оправят знаците ,но им е задължение да съобщят за повреда в знака ,аз не да седят отстрани и още като спреш да те напалатят и да пишат актче...
                          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

хахаха....сега като се сетя, и мен ме бяха скъсали на градското за неспазване на знак. Имаше знак СТОП, аз намалих, огледах се и продължих. Че намалих до почти спрял, намалих...но не спрях. Веднага след завоя, чух дословно думите / помня ги на 100%/...."-айде мойто момче, свии тук и спри".....и колкото и да съзнавах, че "Веско Книжката" е прав, аз му бях ядосан и го мразех една година...... P.S. "Веско книжката" - виден габровски катаджия-изпитващ, чиито нерви на изпитвани не-малко късаше през годините......

Коментар

Е аз пък снощи изпуснах да снимам как в 23 2 една уличка до александър невски в една патрулка кротко си спяха 2ма полицай като минах 2рия път да ги щракна единия се беше събудил...Пък и на нашата караулка един ме спря и баси щателната проверка ми удари - още малко щеше да ме проверява търсен ли съм рецидивист ли съм...
                              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Working...
                              X