Абе сега тръгнах да си смятам и аз данъка, че ми стана интересно и гледам в талона пише 83 kw., а то моето към 109. Дали минавам метър?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък за автомобил в София
Collapse
X
-
Sev написа:trace написа:76KW * 1,38лв. = 104,88лв. 104,88лв. + 60% = 167,81лв.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Sev написа:trace написа:76KW * 1,38лв. = 104,88лв. 104,88лв. + 60% = 167,81лв.
Коментар
-
СОС промени облагането на колите06 март 2008 / News.dir.bgНа заседанието си днес Столичният общински съвет (СОС) промени таблицата за облагане на МПС с данък за 2008 година, тъй като приетото решение на заседанието от 28 февруари е противоречало на Закона за местни данъци и такси.Новоприетото предложение на общинските съветници определя данък за автомобилите с мощност от 37 киловата по 0,43 лв., за киловат; от 37 до 55 киловата - по 0,50 лв. за киловат; от 55 до 74 киловата - по 0,68 лв. за киловат; от 74 до 110 киловата - по 1.38 лв. за киловат и над 110 киловата - по 1.54 лв.Освен това общинските съветници решиха, че облагането на автомобилите ще става и в зависимост от годините на производство, съгласно изискванията на чл. 55 ал.1 от Закона за местни данъци и такси. Според цитирания текст, в зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти: над 14 години - 1; от 5 до 14 години, включително - 1,5; до 5 години, включително - 2,8. Логиката на закона е фискална, докато намерението на СОС беше да въведе екологични стимули за собствениците на автомобили.При гласуването 39 общински съветници подкрепиха предложението на председателя на Комисията по стопанска политика Даниел Кирилов. От ДСБ, които бяха вносители на предложението за диференцирано плащане на данъка за автомобили съобразно възрастта на колата, гласуваха против, а общинските съветници от БСП не участваха в гласуването.Председателят на общинския съвет Андрей Иванов обяви, че в петък в интернет страницата на общинския съвет ще бъде обнародвана наредбата за местни данъци и такси за 2008 година на Столичната община.
Коментар
-
petar2202 написа:Абе сега тръгнах да си смятам и аз данъка, че ми стана интересно и гледам в талона пише 83 kw., а то моето към 109. Дали минавам метър?
Коментар
-
ogi28b написа:За съжаление калкулатора от преди 2 поста - липсва му "имате ли катализатор - да - не"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар