Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък за автомобил в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пичове това еЗначи,няма нищо безплатно!Сиренето сака паре,леба тоже.И по-скъпо ше стаа....СВИКВАЙТЕНали се се наричаме еуропейци,т.е. няма за кво да хленчите!ПП.колко от Вас карат с катализатори?

Коментар

ПП.колко от Вас карат с катализатори?
      Забрави въпросите, колко карат на газ? Колко от автобусите на ``Адски Транспорт замърсяват по-малко от поне пет ФИАТА?Колко карат по нещо, което може да се нарече пътища?И т.н. и "на шир и на длъж, и няма край, и няма край"...Отговорите ги знаем всички, нали?
      AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
      AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

sasco написа:
        ПП.колко от Вас карат с катализатори?
        Аз съм с катализатор...ама това не е намалило данъка...
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

И аз съм с катализатор ама не ме топли явно много много....П.П. Къде мога да погледна в Русе ситуацията каква ще е, някой знае ли ?
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

освен че съм с катализатор, карам и на газ...всеки за енергийна ефективност говори, а нищо не правинякаква антиекологична държава смезначи според закона, ако газовото ми е неизправно - колата се спира от движениеобаче нормите за замърсяване се мерят на бензин
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

и кво сеа ще плащаме по 250 лв с 16.16 103 коня
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да, ще плащаме. Моята е на 5 години, с катализатор, 103 к.с. и данъка и е 243 лева. Имам оскъпяване защото е нова, катализатора не намалява данъка с 50% защото колата е с мощност над 100 к.с. И "кефа" че съм в столична, нова, сигурна и екологично чиста кола отива в джоба на данъчните. Това нормално ли е?

Коментар

естествено че не е нормалнодал си 30 - 35 000 за кола, а те те гъбаркат вече 4-5 години

Коментар

С катализатор данъка пада наполовина ако колата е ДО 100 коня. Ако е над 100 кел файда. По добре без него. И без туй само спъва колата. А катализатора (ако не си си го купувал ти) а е фабрично монтиран е издухал отдавна.

Коментар

Уфффф, някой ще ми сметне ли данъка за Купето, че аз не смея........ в криза съм....не мога повече....
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
                        Уфффф, някой ще ми сметне ли данъка за Купето, че аз не смея........ в криза съм....не мога повече....
                        на колко години е точно?ако е до 10 - 260ако е над 10 - 320

Коментар

Добре сте, софиянци, пак се уредихте . Сега ще си накупите нови коли, защото е изключително изгодно със заплата от 800 лв. да си купиш кола за 30 000 лв. и да спестяваш по 100 лв. на година данък. Хитро, а :D .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Sev написа:
                            blagun написа:
                            на колко години е точно?ако е до 10 - 260ако е над 10 - 320
                            Неееееее могааа повечееее
                            BMW E90 320D
                            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Вчера като го гледах това по БТВ щях да си счупя ТВ-ту от бяс Колкото си по-беден,толкова повече трябва да плащаш (finger)Баровците няма да плащат,а бедните хора ще плащат На една мутра тея пари са му само за едно ядене в ресторант, а по-беден човек тея пари са му за храна за един месец И то за всичко е така,тока вдигат,хляба всичко ,а ние седим като педали Да се вдигни един голям протест като в другите държави и да ги откажем от тея мераци ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА!

Коментар

Тъй като София е почти половин България, смятам, че случаят засяга всички. Защото сега и в други градове, ръководейки се от принципа "Видяла жабата, че подковават коня...", могат да сътворят подобни решения.Преди време казах и сега ще го повторя, че за мен реалните критерии, от които трябва да зависи данъка на един автомобил са: годишен пробег, тегло, ниво на вредни емисии. Какво значение има кога е произведен автомобила или каква е мощността му ? За техническата годност си има прегледи...Наскоро четох, че в ЕС се предлага революционна промяна, която да е задължителна за целия съюз след няколко години, при която определящ за данъка ще бъде точно годишния пробег на автомобила, в което има много голяма логика.
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X