Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък за автомобил в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

наистина в закона не са логичнино примерно за кола от 5 до 10 години не може хората да са прекарани и да има двойно умножаваневеднъж по 1,3, после по 1,5ще се раздуха работата и ще видим дали са го чели или не :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"
      Предсавяш ли си!Най-добрия им юрист, предполагам, е с около 2 години стаж, а и дори наистина да е добър, той изпълнява нареждания, независимо колко се бунтува съсухрената му юридическа душица.П.П. не мислете, че злобея, и аз съм юрист, и моята душица е съсухрена, и аз съм работил в администрация, но тъкмо тези компромиси ме накараха да се махна. Е, и парите де, но на второ място.
      Shit happens, sometimes...
      Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
      Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

ivjordan написа:
        П.П. не мислете, че злобея, и аз съм юрист...
        според теб това законно ли е?

Коментар

ilkor написа:
          Вярно е че тези коефициенти за обърнати наопаки спрямо закона но според мен са по логични.Както и да го погледнете стара кола би следвало да се облага с по голям данък от нова за да има стимул да караме по нови коли.Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"
          Беше крайно време старите коли да плащат по-високи данъци. Аз моята я обявявам за продажба. :D Имам 2 драсканици с ключ от злобни съседи и предни амортисьори за смяна и заминава в "Продава".
          Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
          www.fiat-bg.org/forum

Коментар

според теб това законно ли е?
            Еми, не мога да кажа сега, трябва да седна да се разчета из законите, а в момента нямам време, а и не ми се занимава. На прима виста, общините имат право да определят данъци, ако не надвишават с някакъв процент (май беше 25, но не ми се търси сега) определения в закона, така че простата аритметика е данъка по закон + съответния процент от общината и виждаме какво максимално дължим.Малко на изуст пиша сега, ама малко съм се затрупал с работа и нямам време да проверявам.Аз отдавна чакам сгоден момент да осъдя някоя институция заради спорта и предчуствам, че това е моя моментП.П. май процентите бяха 300, така че пак се разминавам със съдебно решение в моя полза, ама нищо де, аз горе писах, как не се плащат данъци... Това не е истина, 11 годишна кола със себестойност около 4 000 лв да има близо 300 лева данъци. И никой не отчита факта, на какво гориво караш, примерно, щото една е мърсотията от дизел, друга от бензин и съвсем трета от газ. Опс, забравих, нас не ни интересуват вредите, а приходите на каса... Е, нема такава държава, ше зема на дърти години да емигрирам, лошото е, че отвъд океана не карат фиатки...

Коментар

ivjordan написа:
              Аз отдавна чакам сгоден момент да осъдя някоя институция заради спорта и предчуствам, че това е моя момент
              не вярвам да се стигне до тамако не са прави ще променят наредбатаако ще ги съдиш, във вторник отиди да платиш данъка :D :D :D

Коментар

ilkor написа:
                Вярно е че тези коефициенти за обърнати наопаки спрямо закона но според мен са по логични.Както и да го погледнете стара кола би следвало да се облага с по голям данък от нова за да има стимул да караме по нови коли.Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"
                Колега те да ни стимулират заплатите ние знаем какво да правим и какво да караме. :D

Коментар

Колега те да ни стимулират заплатите ние знаем какво да правим и какво да караме.
                  А, те каза си го човека. Ако получаваш 3 000 евра, може чрез данъщи да се опитат да те насочат към карането на нов автомобил. Ако обаче получаваш 300, какво правим? Ами, лъжем държавата. Аз понеже наскоро се сблъсках с дилемата за нова кола и проверявах лизингови схеми, банкови заеми и т.н. и си е таковало таквозинката, както се вика...Значи, заплатата ми не е от най-малките, но по никакъв начин не мога да си позволя да изплащам автомобил, особено след като изплащам жилище и още един-два заема за колорит. И на финала си купувам 10 годишна колица, която, да не дърпам дявола за опашката, но все пак се нуждае от профилактики, да не говорим за други разходи. И сега скъпите ни управници (ние се ге избрахме), ми трясват някакъв астрономически данък...Еми да, аз съм коректен платец, а и няма накъде да мърдам, че банките са ме стиснали за гърлото през топките, ама точно на общината ще платя, когато се разщъфтят ония, специалните джапанки... Дървените имам предвид.Беше писано нещо по въпроса в "Малкия принц", ама те наще управници не са толкоз грамотни, че да са чели тая книга, камо ли да са я разбрали...

Коментар

Абе нещо по-различно го обясниха по новините. Доколкото разбрах, това е някаква допълнителна "екстра", т.е. старият данък си остава, а с тези коефициенти допълнително се увеличава. Така поне го обясни някакъв екземпляр по новините на НТВ. ЧовекОт каза така: "За нова кола с мощност 100 к.с., за която досега е плащан данък 300 лв., данъкът пак остава 300 лв., т.е. няма увеличение". По новите формули за кола с мощност 100 к.с. (74 kW) няма как данъка да бъде 300 лв. Нещо журналистите май са чули недочули и са го разтръбили навсякъде.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Да не стане за новите автомобили да прилагат старите нормативи, а за старичките да си плащаме по новите :D Ей така се събират парици... То у нас всяко нещо е според зависи, може така и така, и в крайна сметка никой не може да ти обясни конкретно и точно!
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                      Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                      Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

аз го схванахне е точно коефициентпримерно за колите, плащащи по 68 стотинки на киловатако е чисто нова ще плати 68, ако е от 5 до 10 години ще плати с 30% отгореако е над 10 ще плати с 60% отгоретова вече ми се струва законно :D примерно кола с 90 к.с. над 10 години ще плати 107 левакола със 102 к.с. над 10 години ще плати 255кола 151 к.с. над 10 години - 410 - безумиееееееееееее

Коментар

Не товае безумното. Данъкът е САМО за коли, регистрирани в София. COхххАА и тем подобни номера минават метър и пълнят столичните булеварди и квартали. В София има едва ли не повече коли от жителите-столичани. Само ще вметна че в съседния до нас апартамент живеят 15-тина (а може и да са повече) души, общи работници по строежите, а паркинга е препълнен от провинциални автомобили...А за увеличения данък на старите коли съм съгласен - такава е практиката в цяла Европа. Но тук вина има правителството, което разрешава вноса на автомобилби без ограничение във възрастта. Така автопарка ни се пълни с евтини "бараки", но това е за друга тема.

Коментар

..не четох цялата тема, но да се оплача , че данъкът за моя Стильо е 260 лв... сложили му коефицент 2.8потресен съм...гнус ме е... ама ше отида при Арменския поп...
                            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Това била една от мерките на супер глупчо (Бате Бойко Борисов) за справяне със задръстванията. Една друга мерка била да се върне Софийското жителство. И за мен не е редно да плащам близо 3 пъти по голям данък от някой с кола СО, РК и т.н. въпреки, че те си живеят в София макар и без адресна регистрация.

Коментар

В този ред на мисли съвсем сериозно моля някой колега от Бургас да ме осветли как стоят нещата на местно ниво! Има ли такъв свеж полъх на промяната и по морския бряг или го карате по-спокойно? Направо съм се замислил да си сменя регистрацията, м.... му!
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                                Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                                Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Working...
                                X