наистина в закона не са логичнино примерно за кола от 5 до 10 години не може хората да са прекарани и да има двойно умножаваневеднъж по 1,3, после по 1,5ще се раздуха работата и ще видим дали са го чели или не :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък за автомобил в София
Collapse
X
-
Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
ilkor написа:Вярно е че тези коефициенти за обърнати наопаки спрямо закона но според мен са по логични.Както и да го погледнете стара кола би следвало да се облага с по голям данък от нова за да има стимул да караме по нови коли.Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"
Коментар
-
според теб това законно ли е?Shit happens, sometimes...
Коментар
-
ilkor написа:Вярно е че тези коефициенти за обърнати наопаки спрямо закона но според мен са по логични.Както и да го погледнете стара кола би следвало да се облага с по голям данък от нова за да има стимул да караме по нови коли.Не знам, в общината най вероятно и те са чели закона и са намерили начин да го "спазят"
Коментар
-
Колега те да ни стимулират заплатите ние знаем какво да правим и какво да караме.Shit happens, sometimes...
Коментар
-
Абе нещо по-различно го обясниха по новините. Доколкото разбрах, това е някаква допълнителна "екстра", т.е. старият данък си остава, а с тези коефициенти допълнително се увеличава. Така поне го обясни някакъв екземпляр по новините на НТВ. ЧовекОт каза така: "За нова кола с мощност 100 к.с., за която досега е плащан данък 300 лв., данъкът пак остава 300 лв., т.е. няма увеличение". По новите формули за кола с мощност 100 к.с. (74 kW) няма как данъка да бъде 300 лв. Нещо журналистите май са чули недочули и са го разтръбили навсякъде.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да не стане за новите автомобили да прилагат старите нормативи, а за старичките да си плащаме по новите :D Ей така се събират парици... То у нас всяко нещо е според зависи, може така и така, и в крайна сметка никой не може да ти обясни конкретно и точно!Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
аз го схванахне е точно коефициентпримерно за колите, плащащи по 68 стотинки на киловатако е чисто нова ще плати 68, ако е от 5 до 10 години ще плати с 30% отгореако е над 10 ще плати с 60% отгоретова вече ми се струва законно :D примерно кола с 90 к.с. над 10 години ще плати 107 левакола със 102 к.с. над 10 години ще плати 255кола 151 к.с. над 10 години - 410 - безумиееееееееееее
Коментар
-
Не товае безумното. Данъкът е САМО за коли, регистрирани в София. COхххАА и тем подобни номера минават метър и пълнят столичните булеварди и квартали. В София има едва ли не повече коли от жителите-столичани. Само ще вметна че в съседния до нас апартамент живеят 15-тина (а може и да са повече) души, общи работници по строежите, а паркинга е препълнен от провинциални автомобили...А за увеличения данък на старите коли съм съгласен - такава е практиката в цяла Европа. Но тук вина има правителството, което разрешава вноса на автомобилби без ограничение във възрастта. Така автопарка ни се пълни с евтини "бараки", но това е за друга тема.
Коментар
-
Това била една от мерките на супер глупчо (Бате Бойко Борисов) за справяне със задръстванията. Една друга мерка била да се върне Софийското жителство. И за мен не е редно да плащам близо 3 пъти по голям данък от някой с кола СО, РК и т.н. въпреки, че те си живеят в София макар и без адресна регистрация.
Коментар
-
В този ред на мисли съвсем сериозно моля някой колега от Бургас да ме осветли как стоят нещата на местно ниво! Има ли такъв свеж полъх на промяната и по морския бряг или го карате по-спокойно? Направо съм се замислил да си сменя регистрацията, м.... му!Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар