Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък за автомобил в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе сега тръгнах да си смятам и аз данъка, че ми стана интересно и гледам в талона пише 83 kw., а то моето към 109. Дали минавам метър?

Коментар

Кво ги смятате тези данъци след 01.04 ще се разбере доколкото знам.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Sev написа:
        trace написа:
        76KW * 1,38лв. = 104,88лв. 104,88лв. + 60% = 167,81лв.
        и още веднъж по 1,5 , защото така пише в закона за коли от 5 до 14 години = 251 лева :D
        Според мен това не важи.А тъй като утре ще ходя до общината, ще взема да питам колко ще е данъка за да се знае най-точно.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          Sev написа:
          trace написа:
          76KW * 1,38лв. = 104,88лв. 104,88лв. + 60% = 167,81лв.
          и още веднъж по 1,5 , защото така пише в закона за коли от 5 до 14 години = 251 лева :D
          Според мен това не важи.А тъй като утре ще ходя до общината, ще взема да питам колко ще е данъка за да се знае най-точно.
          важи, по-скоро това за 60% не важинищо няма да ти кажат в общината, защото в момента няма наредбапо закон трябва да е приета до 29.2, а тя се оказа незаконна
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

СОС промени облагането на колите06 март 2008 / News.dir.bgНа заседанието си днес Столичният общински съвет (СОС) промени таблицата за облагане на МПС с данък за 2008 година, тъй като приетото решение на заседанието от 28 февруари е противоречало на Закона за местни данъци и такси.Новоприетото предложение на общинските съветници определя данък за автомобилите с мощност от 37 киловата по 0,43 лв., за киловат; от 37 до 55 киловата - по 0,50 лв. за киловат; от 55 до 74 киловата - по 0,68 лв. за киловат; от 74 до 110 киловата - по 1.38 лв. за киловат и над 110 киловата - по 1.54 лв.Освен това общинските съветници решиха, че облагането на автомобилите ще става и в зависимост от годините на производство, съгласно изискванията на чл. 55 ал.1 от Закона за местни данъци и такси. Според цитирания текст, в зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти: над 14 години - 1; от 5 до 14 години, включително - 1,5; до 5 години, включително - 2,8. Логиката на закона е фискална, докато намерението на СОС беше да въведе екологични стимули за собствениците на автомобили.При гласуването 39 общински съветници подкрепиха предложението на председателя на Комисията по стопанска политика Даниел Кирилов. От ДСБ, които бяха вносители на предложението за диференцирано плащане на данъка за автомобили съобразно възрастта на колата, гласуваха против, а общинските съветници от БСП не участваха в гласуването.Председателят на общинския съвет Андрей Иванов обяви, че в петък в интернет страницата на общинския съвет ще бъде обнародвана наредбата за местни данъци и такси за 2008 година на Столичната община.

Коментар

Е к’ва стана тя - новите коли с EURO 4 ще плащат най-яко.

Коментар

Общо взето си е пак същата работа, като миналата година, което е задоволително, като се има предвид, че се говореше за ненормално високи цифри преди това.И доколкото виждам пак се е запазила тази налудничева двойна разлика след 74 KW!

Коментар

Нищо не пише за катализаторите?
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Изчислявай народееее! http://profusionstudio.com/calc.php

Коментар

spark написа:
                      Нищо не пише за катализаторите?
                      има го в закона, остава в сила :D

Коментар

petar2202 написа:
                        Абе сега тръгнах да си смятам и аз данъка, че ми стана интересно и гледам в талона пише 83 kw., а то моето към 109. Дали минавам метър?
                        Еми данъка се плаща според талона, но от 75 до 110 киловата плащаш по една и съща цена за киловат Мойта брава ЖТД 105 коня е само 48 киловата, и си имам и катализатор!За съжаление калкулатора от преди 2 поста - липсва му "имате ли катализатор - да - не"Една табличка (ако не отменят приетото, че сега по новините казаха че е незаконно пак):
                        Прикачени файлове

Коментар

ха хамай сега промяната е незаконна, защото са закъснялинай-много да плащаме по старите тарифи, което ще ни излезе през г... през следващите години

Коментар

ogi28b написа:
                            За съжаление калкулатора от преди 2 поста - липсва му "имате ли катализатор - да - не"
                            Ще го оправя, не е проблем ... преди го нахвърлих набързо. Ако не се лъжа това с катализатора важи само при автомобили до 74 KW.Може да се добави и една опцийка за всяка отделна община, ама това като решат наште управници окончателно какво що. Засега работи на базата на текста по-горе, публикуван от Илко ...

Коментар

Еи тва ще си е играчка, но определено ще е полезно!!! На видно място може да се публикува данъка за всички видове фиати, без да се смята, а отделно които иска да може да си го сметне сам.

Коментар

Моето Браво е 77kW (105hp) и дали има катализатор или не все тая за размера на данъка.Странно защо е записано 77 като по сметки ги изкарвам 78.30kW, ама щом е надолу няма им се сърдя А сигурно ще се намерят хора да оспорят решението в съда защото за сделките с имоти разликата е +0,5%

Коментар

Working...
                                X