Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корупция на висшо европейско ниво...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Корупция на висшо европейско ниво...

    ...какво ще кажете, а......това не е ли корупция на висшо европейско ниво. Концесионерът иска да вдигне цената на водата, комисията не дава, концесионерът се жалва на Европа и тя заплашва..."-спираме ви парите, ако не увеличите водата..."....ето как се обслужват икономически интереси на висшо ниво.Ако това не е корупция, аз съм маслинка на клон.....ЕК: Или водата поскъпва, или ви наказваме 2 пъти27 февруари 2008 / News.dir.bgАко до 1 май Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не се произнесе по инвестиционния план и новата тарифа на "Софийска вода", ще спрем проекта по програма ИСПА за изграждането на канализация в София.Това заяви на пресконференция в Столичната община Карстен Расмусен от Генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, цитиран от БТА. При проверка на концесионния договор между "Софийска вода" и Столичната община от външни експерти той е оценен като добър, обясни Расмусен. Парите по ИСПА - 58 млн. евро - са осигурени от ЕК при наличието на договора между общината и "Софийска вода". Карстен Расмусен посочи, че малкото инвестиции от акционера в "Софийска вода" "Юнайтед Ютилитис" до момента са поради ниската тарифа за вода и канал на дружеството и неприетият инвестиционен план от ДКЕВР. За да се осъществят инвестициите, тарифата трябва да стане 1,20 лева, а не да остава 0,85 лева, заяви Расмусен. От ЕК са сигнализирали Министерството на околната среда и водите, Министерството на финансите, ДКЕВР до 1 май да има ново споразумение, нова тарифа за тази и нова тарифа за следващата година. При неизпълнението на този проект България ще бъде наказана два пъти - първо, като не получи 58-те милиона евро по ИСПА, а второ - за неизпълнението на изискванията за качеството на питейната вода, което трябва да бъде постигнато до 2010 година по изискванията на ЕС, заяви Реналдо Мандментс - началник на отдел в генерална дирекция "Регионална политика".

    #2
    Да му го турим у устенцата шибани на тоя дришльо...Значи парите за капитални инвестиции трябва да дойдат от потребителите...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #3
      И ако си мислят, че по този начин ще върнат близо 4.5 млн. българи извън страната, жестоко се лъжат!!!Как да стоиш в страната на абсурдите????
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

      ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

      Коментар


        #4
        Е-е, софиянци да не се ядосват толкова - ако наистина цената в момента е 85 стотинки на кубически метър вода, това е скандално евтино в сравнение с други региони на страната. Как беше, да живееш в столицата, е привилегия, така че - чувствайте се привилегировани, ама си плащайте и благата на цени народни.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #5
          В Габрово водта с канал и ДДС е малко над 2 лв. мисля,просто скоро не съм плащал,понеже ми бяха надписали с много,но ще проверя за точни цифри.За сравнение със София и при нас водата си идва от язовир.

          Коментар


            #6
            Още преди 4 години в Сливен водата струваше 1.20.В Ямбол сега е 1.30.Цена от 0.85 лева отдавна не е имало при нас, имайки предвид, че в Ямбол водата е от Тунджа - т.е. няма и разходи за изграждане на язовир. А в Сливен все още няма пречиствателна станция и водата не става за пиене.Друг е въпроса начина, по който постъпват от ЕС. Скандално е и още как...

            Коментар

            Working...
            X