Колеги, интересува ме какво ви е мнението, ако имате възможност да си купите нов автомобил, как бихте се разположили в екстрите, които предлага? Тоест по-ясно:Колко пари бихте отделили за допълнителни екстри спрямо базовата модификация?Аз съм такъв човек, че не мога да разбера другите, които се взимат базов модел автомобил и нищо в повече.Не ги ли искате?ВЯРНО! Парите са основен факт! Спор няма! НО...Аз лично бих изкарал още 1 година в събиране на допълнителни средства, щом съм се замислил за чисто нов автомобил това значи, че не съм някой, който да не му стигат за хляб и да пести всеки лев...Ще закъснея 1 година с покупката и ще си взема модификация с почти най-високото ниво на оборудване.Това го разсъждавам на база, че ако си продам сега колата, купя си примерно най-базовия вариант на новото Браво на лизинг, може би в крайна сметка, парите които ще ги дам като поддръжка за Либрата през следващите 2 години, в които новата кола е в гаранция, сигурно ще се доближат поне на 50% от разликата, която трябва да доплатя за ново базово Браво. Ама не мога да си намеря място, че ще карам кола, която е гола от всякъде и АЗ съм си я избрал такава, защото съм нямал пари да доплатя за екстрички.Та за това пуснах темата, да видя общото мнение на народа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При покупка на нов автомобил...
Collapse
X
-
Да, може би ще доближат. Но...Каското за 3 години? Каква би ти била разликата. Смяна на масло - мисля, че под 200 лева няма да ти вземат. Иначе 200 лева са си 3 смени на масло. Важни са и параметрите на гаранцията - важи ли за окачване и прочее глупости. Трудно се претеглят "ЗА" и "ПРОТИВ" За себе си засега съм решил, че по-добре е стара кола.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Пестене за екстрите....то и заради това ти харесва колата.Като я представят на снимките отвън и отвътре си е лукс изпълнението и заради това те грабва.Новото браво на автосалона отвън и вътре доста ми хареса - разликата с базовото беше 4 хиляди май.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Ми аз принципно винаги съм се чудил на хората - как може да си купиш нов автомобил и да не е фулл екстри ? Като един приятел си купи Toyota Avensis и я взе базова с 1,6 бензинов двигател и удоволствието му излезна към 40 000лв., ако не се лъжа .. еми ще ме извинявате, ама като влезнеш вътре .. хубаво - нова е.. ама вътре .. не е като хората, всичко една евтина изработка, просто не ми е кеф. Лично аз като колегата бих предпочел да изчакам още 1 година да събера малко повечко парички и да си я взема с почти фулл екстри.Поздрави.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Колега ВО,цялата истина е в това с какви пари разполагаш.От икономическа гледна точка новата кола си е разхищение от всякъде,докато я изкараш от магазина и вече е с 5000 лева по-евтина.Влез в www.mobile.de и виж,че за тия пари ще караш мерцедес Е-класа или Ц-класа 2003 година,на който нито поддръжката ще е по-скъпа,нито отстъпва по дизайн.От друга стрна новото си е ново можеш да си сигурен,че нищо му няма и по време на гаранцията повечето неща ти ги поемат,ама пак си има разходи и то доста големи.Според мен е по-добре изпитана кола поне на 3-4 години,защото от нея знаеш какво можеш да очакваш и е доста по-евтина.Разбира се това си е лично мое мнение.Бих ти препоръчал да си вземеш кола,която като се качиш в нея и да ти става готино да забравяш всички проблеми,да си изцяло отдаден на нея докато шофираш,да усетиш,че макар и машина това е част от теб и да ти е тъжно когато се счупи.Аз моята кола така я чуствам и пожелавам на всеки да изпита това!
Коментар
-
petar2202 написа:..........Бих ти препоръчал да си вземеш кола,която като се качиш в нея и да ти става готино да забравяш всички проблеми,да си изцяло отдаден на нея докато шофираш,да усетиш,че макар и машина това е част от теб и да ти е тъжно когато се счупи.Аз моята кола така я чуствам и пожелавам на всеки да изпита това!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Има и друг момент в цялата работа. Тръгваш да си купуваш нова кола и държиш на някой определени екстри (например цвят на купето и салона) и се оказва че такива няма и не се очакват скоро. И трябва да чакаш 4 месеца или повече (за някой коли).И какво хем си решил нова кола, екстри и т.н. хем пак правиш компромиси!F31 BMW 320d
Коментар
-
Аз пък съм против новата кола .Може би на 40+ години ще си купя някой джип на лизинг с който да си остарея Но при това бързо обезценяване и т.н. Иначе за екстрите ,напоследък много се радвам на автматиците .С другите екстри освен климатроника може да се правят компромиси мисля !а най важното да е много мощна нищо ,че харчи малкофиатче Браво 2.0
Коментар
-
Естествено че си трябват екстри - само германците си купуват базови модели. Почти всички коли от Италия са с всички екстри.За мен е важно да е с хубав салон, добро озвучаване и естествено лети джанти. И според мен новата кола не е най-доброто нещо. Аз бих предпочел да си купя нещо на 2-3 години което вече се е обезценило и след 1-2 години ще мога да го продам. Но това е само от моя гледна точка, аз обичам да карам различни коли .Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
nanio написа:Естествено че си трябват екстри - само германците си купуват базови модели. Почти всички коли от Италия са с всички екстри.За мен е важно да е с хубав салон, добро озвучаване и естествено лети джанти. И според мен новата кола не е най-доброто нещо. Аз бих предпочел да си купя нещо на 2-3 години което вече се е обезценило и след 1-2 години ще мога да го продам. Но това е само от моя гледна точка, аз обичам да карам различни коли .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Е те тая екстра подгряване на седалките нещо не мога да я схвана....Толкова ли са им студени гъзовете на хората - не знам...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар