Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При покупка на нов автомобил...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    При покупка на нов автомобил...

    Колеги, интересува ме какво ви е мнението, ако имате възможност да си купите нов автомобил, как бихте се разположили в екстрите, които предлага? Тоест по-ясно:Колко пари бихте отделили за допълнителни екстри спрямо базовата модификация?Аз съм такъв човек, че не мога да разбера другите, които се взимат базов модел автомобил и нищо в повече.Не ги ли искате?ВЯРНО! Парите са основен факт! Спор няма! НО...Аз лично бих изкарал още 1 година в събиране на допълнителни средства, щом съм се замислил за чисто нов автомобил това значи, че не съм някой, който да не му стигат за хляб и да пести всеки лев...Ще закъснея 1 година с покупката и ще си взема модификация с почти най-високото ниво на оборудване.Това го разсъждавам на база, че ако си продам сега колата, купя си примерно най-базовия вариант на новото Браво на лизинг, може би в крайна сметка, парите които ще ги дам като поддръжка за Либрата през следващите 2 години, в които новата кола е в гаранция, сигурно ще се доближат поне на 50% от разликата, която трябва да доплатя за ново базово Браво. Ама не мога да си намеря място, че ще карам кола, която е гола от всякъде и АЗ съм си я избрал такава, защото съм нямал пари да доплатя за екстрички.Та за това пуснах темата, да видя общото мнение на народа
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    #2
    Да, може би ще доближат. Но...Каското за 3 години? Каква би ти била разликата. Смяна на масло - мисля, че под 200 лева няма да ти вземат. Иначе 200 лева са си 3 смени на масло. Важни са и параметрите на гаранцията - важи ли за окачване и прочее глупости. Трудно се претеглят "ЗА" и "ПРОТИВ" За себе си засега съм решил, че по-добре е стара кола.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

    Коментар


      #3
      Пестене за екстрите....то и заради това ти харесва колата.Като я представят на снимките отвън и отвътре си е лукс изпълнението и заради това те грабва.Новото браво на автосалона отвън и вътре доста ми хареса - разликата с базовото беше 4 хиляди май.
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

      Коментар


        #4
        Колега, според мен от базов до базов модел има разлика.Ето сега например напоследък много се запалих по новия Лансер и базовия модел си има дори и ESP.Иначе съм твърдо за нова кола.

        Коментар


          #5
          ами зависи от класа на колатаако ще е Браво 2, не бих взел базовия моделно няма и да е най-високото оборудванетрябва да има сносна музика, климатик, джанти (така че колата да ми грабва окото:D)
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

          Коментар


            #6
            Ми аз принципно винаги съм се чудил на хората - как може да си купиш нов автомобил и да не е фулл екстри ? Като един приятел си купи Toyota Avensis и я взе базова с 1,6 бензинов двигател и удоволствието му излезна към 40 000лв., ако не се лъжа .. еми ще ме извинявате, ама като влезнеш вътре .. хубаво - нова е.. ама вътре .. не е като хората, всичко една евтина изработка, просто не ми е кеф. Лично аз като колегата бих предпочел да изчакам още 1 година да събера малко повечко парички и да си я взема с почти фулл екстри.Поздрави.
            Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

            ...E90..incoming..!!

            Коментар


              #7
              Колега ВО,цялата истина е в това с какви пари разполагаш.От икономическа гледна точка новата кола си е разхищение от всякъде,докато я изкараш от магазина и вече е с 5000 лева по-евтина.Влез в www.mobile.de и виж,че за тия пари ще караш мерцедес Е-класа или Ц-класа 2003 година,на който нито поддръжката ще е по-скъпа,нито отстъпва по дизайн.От друга стрна новото си е ново можеш да си сигурен,че нищо му няма и по време на гаранцията повечето неща ти ги поемат,ама пак си има разходи и то доста големи.Според мен е по-добре изпитана кола поне на 3-4 години,защото от нея знаеш какво можеш да очакваш и е доста по-евтина.Разбира се това си е лично мое мнение.Бих ти препоръчал да си вземеш кола,която като се качиш в нея и да ти става готино да забравяш всички проблеми,да си изцяло отдаден на нея докато шофираш,да усетиш,че макар и машина това е част от теб и да ти е тъжно когато се счупи.Аз моята кола така я чуствам и пожелавам на всеки да изпита това!

              Коментар


                #8
                petar2202 написа:
                ..........Бих ти препоръчал да си вземеш кола,която като се качиш в нея и да ти става готино да забравяш всички проблеми,да си изцяло отдаден на нея докато шофираш,да усетиш,че макар и машина това е част от теб и да ти е тъжно когато се счупи.Аз моята кола така я чуствам и пожелавам на всеки да изпита това!
                Ами аз такава съм си взел в момента. :PЕдин Тезис по-бил част от мен, ама ако се счупи ще се счупа и аз, като се метна през балкона :D
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                Коментар


                  #9
                  Има и друг момент в цялата работа. Тръгваш да си купуваш нова кола и държиш на някой определени екстри (например цвят на купето и салона) и се оказва че такива няма и не се очакват скоро. И трябва да чакаш 4 месеца или повече (за някой коли).И какво хем си решил нова кола, екстри и т.н. хем пак правиш компромиси!
                  F31 BMW 320d

                  Коментар


                    #10
                    Аз пък съм против новата кола .Може би на 40+ години ще си купя някой джип на лизинг с който да си остарея Но при това бързо обезценяване и т.н. Иначе за екстрите ,напоследък много се радвам на автматиците .С другите екстри освен климатроника може да се правят компромиси мисля !а най важното да е много мощна нищо ,че харчи малко
                    фиатче Браво 2.0

                    Коментар


                      #11
                      Естествено че си трябват екстри - само германците си купуват базови модели. Почти всички коли от Италия са с всички екстри.За мен е важно да е с хубав салон, добро озвучаване и естествено лети джанти. И според мен новата кола не е най-доброто нещо. Аз бих предпочел да си купя нещо на 2-3 години което вече се е обезценило и след 1-2 години ще мога да го продам. Но това е само от моя гледна точка, аз обичам да карам различни коли .
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                      Коментар


                        #12
                        nanio написа:
                        Естествено че си трябват екстри - само германците си купуват базови модели. Почти всички коли от Италия са с всички екстри.За мен е важно да е с хубав салон, добро озвучаване и естествено лети джанти. И според мен новата кола не е най-доброто нещо. Аз бих предпочел да си купя нещо на 2-3 години което вече се е обезценило и след 1-2 години ще мога да го продам. Но това е само от моя гледна точка, аз обичам да карам различни коли .
                        музиката и джантите мисля съвсем не спадат към екстрите !Колегато говори за екстри като -погряване на седалките ,климатик,печка ,ел.седалки и т.н. ,които ако тръгнеш да си ги правиш в последствие ще ти излезнат 2 пъти колкото колата !!!Това понятие всички екстри доста се разводни напоследък !
                        фиатче Браво 2.0

                        Коментар


                          #13
                          Е те тая екстра подгряване на седалките нещо не мога да я схвана....Толкова ли са им студени гъзовете на хората - не знам...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

                          Коментар


                            #14
                            Тази екстра си е много готина! Преди още парното да почне да духа топло почва да ти става приятно (особено при кожен салон). Хубаво е да има и другото дето ти охлажда седалката.Иначе от тази година, нова кола правена за Европа не може да е без ABS и 2 AIRbegs.
                            F31 BMW 320d

                            Коментар

                            Working...
                            X