Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паякът ще лапа по 76 лв.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Паякът ще лапа по 76 лв.

    Потресен съм...Общинската фирма "Паркинги и гаражи" е внесла в Столичния общински съвет предложение за увеличаване на таксата за т. нар. репатриране на автомобили, паркирани в нарушение на правилата.Според изпълнителния директор на дружеството Николай Александров последната промяна на цените е направена на 1 юли 1999 г.От тогава до момента са се увеличи заплатите, разходите за горива, както и всички останали консумативи, които са необходими за извършването на дейностите по извозването на автомобили, паркирани в нарушение, се посочва в писмото.Според разчетите на фирмата, актуалната себестойност за извозването на автомобил е 53.10 лева.Предложението на дружеството е стойността на тази услуга за граждани да стане 76 лева при сегашна цена от 29 лв.Според Александров до този момент дружеството компенсира по-високата себестойност на услугите, които извършва, с цената за 960-те места "Служебен абонамент" за паркиране.http://www.dnes.bg/article.php?id=48040
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

    #2
    Бахти алчните животни. Да го направят и 200. Вече ще има бити служители на Паркинги И Гаражи мисля.

    Коментар


      #3
      Re: Паякът ще лапа по 76 лв.

      msotiroff написа:
      .....Според разчетите на фирмата, актуалната себестойност за извозването на автомобил е 53.10 лева..........
      Бахти и мизерниците сме.Ама какво да направиш. Колко хора изкарват за има няма 10 минути 50лв. И това им била себестойността моля ти се.10 минути бензин = 2 литра ако ще и да го изливат = 4лв + 10% амортизация = 5лв с преки усилия и закръгления10 минути 3-ма човека заплата ??????????? да ги кажем още 10лвСтанаха 15лв. До 50лв, освен за това, че си плащаш извозването след това и на час паркинг!!!! Ако нямаш пари в теб, да си платиш паркинга и искаш да си изкараш колата извън него, за да не им плащаш на час докато събереш парите, не дават! Това си е 100% обир!
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

      Коментар


        #4
        Нашия бъдещ шеф на паркинги и гаражи преди изборите тръбеше на ляво и надясно как ако доде на власт ще махне паяците щот били незаконни. А оня ден тръгна слух че щял да ги прави 100 лева. Ръцете да му исъхнат и на езика косми да му пораснат ако го направи Не знам аз кво направиха с данъците на колите и имотите, дали си позволиха да ги вдигнат!? Само да имат късмет, тая военна номенклатура дет се засели в пловдивска община не е на добре работата. От как е станал кмет ни сме го видели ни сме го чули.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

        Коментар


          #5
          Абе без паяци не може. Има такива елементи, които идват, спират и го боли шпагата за последствията. Ама запушил гараж. Дреме му. Ама спрял така, че трябва да правиш 50 маневри за да завиеш на кръстовище. Дреме му, нали си е намерил място за паркиране. Кво като пречи. Не е длъжен да се съобразява с всички. Те зарад такива трябва паяци. Обаче и 50 лв такса е много на фона на доходите. А 76 + на всеки час за паркинг вече си е рекет.

          Коментар


            #6
            Решението не е в паяците и високите глоби, колега. Тези коли трябва да паркират някъде. Решението е в подземни и многоетажни надземни паркинги. А за тези, които наистина пречат на движението - нека глобата стане дори 100лв...
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

            Коментар


              #7
              А колега, сети се кога ще ме глобят, ако колата ми е вкарана на инвалид, който междувременно е починал, пък аз стоя и гледам през прозореца. Когато има кука не слизам. Когато няма слизам и я местя. Ама че стои цял ден, пък пречи, а аз не съм на работа и не ми трябва колата..това е друг въпрос. Не може без тях. И 100 паркинга да има, българина си е циция. За кво да дава левче за синя зона, като е "САМО ЗА 1 МИН." и предпочита да рискува. От 10 човека поне 5 са на тоя принцип. При НДК има подземен паркинг на няколко етажа. Таксата е прилична. 2лв на час. Все пак си в центъра. Ама не. Виж колко коли има паркирани по Витоша, по Фр. Нансен, по Патриарха от дясната страна на тротоарите + знак. Какво да си говорим глупости. Все някой друг ни е виновен. Че местата не стигат за паркиране, не стигат. Много са колите. А идват и разни "араби" дето си паркират колите на чомпек и заемат места за 2 и повече коли. Така че без паяци не може, ама таксите трябва хем да те удря в джоба да се замислиш къде ще паркираш, хем пък не трябва да е и такова изхвърляне на фона на средната работна заплата. Да в Германия глобата за паяк е 400 евро, ама средната им работна заплата е 3000 евро.

              Коментар


                #8
                Не, че искам да споря ама дори и 2 лв. на час да е, ти като работиш 8-9 часа по 20 кинта на ден ли да даваш за паркинг?
                Bravo 1.6 16v

                Коментар


                  #9
                  Дадох го като пример на колегата, който казва, че няма паркинги. А просто проблема не е изцяло в паркингите. Дори синята зона където е 1 лв, пак не плащат ами правят всевъзможни магарий.

                  Коментар

                  Working...
                  X