Колеги, интересува ме дали някой знае следния факт.Как се получава така, че един и същ двигател монтиран на различни автомобили дава сходни резултати.Тоест като пример.Как двигателя 2.4ЖТД монтиран на Мареа и на Либра е един и същ, Либрата е със над 100кг по-тежка и въпреки това Мареата е по-бавна и на ускорение и като максимална скорост?Това е ясно, че става благодарение на ограничаване по някакви закони, но кой печели, защо се получава така.Това се наблюдава доста често.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еднакви двигатели -> различни скорости.
Collapse
X
-
Мисля ,че голяма роля играе и скоростната кутия-ако е различна ,с различна дължина на предавките,мисля че това е обяснението,но ако и те са едни и същи тогава не знам!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
Re: Еднакви двигатели -> различни скорости.
BO написа:Колеги, интересува ме дали някой знае следния факт.Как се получава така, че един и същ двигател монтиран на различни автомобили дава сходни резултати.Тоест като пример.Как двигателя 2.4ЖТД монтиран на Мареа и на Либра е един и същ, Либрата е със над 100кг по-тежка и въпреки това Мареата е по-бавна и на ускорение и като максимална скорост?Това е ясно, че става благодарение на ограничаване по някакви закони, но кой печели, защо се получава така.Това се наблюдава доста често.
Коментар
-
Мисля че колегата като казва еднакви двигатели, има предвид съвсем един и същ двигател с един и същи код, а не за няколко разновидности (90, 103 к.с., или пък 250, 280 Нм, това не са еднакви двигатели) на един обем. И аз мисля че в 2 различни коли, дори и двигателя да е с един код, отношенията в скоростната кутия са различни, и може би затова така се получава. Сега си мисля - Дали това което превеждах за двигателя 182 Б4 в раздела дизели, и по-специално - скоростната кутия, важи например за мареа жтд 105? Дали на мареа са същите предавателни числа, дали други неща които ги дават като характерни за този двигател, всъщност са разични за различните коли? Например предавката в диференциала на браво/а ЖТД е една, но дали е същата и при мареа ЖТД 105?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар