Твърдо и незабавно НЕ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да признаем ли независимо Косово, или не?
Collapse
X
-
Stefan Hadjov написа:Твърдо и незабавно ДА!Какво се услушвате бе мижатурско правителство.Знете,че трябва,съгласнисте с това но се чудите как да го направите.Егати липсата на достойнство.Отвратен съм............
Коментар
-
Аз мисля, че отговорът се съдържа в самия въпрос. Как може да не признаем една независима държава?Отделянето на Косово е част от разпада на Югославия. Няма да е справедливо да признаваме всички останали държави - Македония (за нея бяхме първи), Хърватия, Словения, БиХ, Черна гора, а да не признаем Косово.На всичко отгоре се замислете, че сме били на косъм и ние да станем част от Югославия, и можеше сега да се обявява независимостта на България, а не на Косово. И тогава всичките ни съседи, барабар с Румъния и Гърция, щяха да са против... Вероятно и вие дето сега сте против признаването на Косово, и тогава щяхте да сте против?Всъщност, още в другата тема аз писах - и да го признаем, и да не го признаем - с нас и без нас Косово е независимо. И според мен беше независимо още откакто стана протекторат на ООН през 1999 година, от тогава там и сръбските динари не вървят (плаща се с евро) и номерата на колите им са с формат 123-KS-456, а не са по сръбски образец.Предполагам и на косоварите им е през оная работа дали ние ще признаем независимостта им или не.
Коментар
-
Immortal написа:Аз мисля, че отговорът се съдържа в самия въпрос. Как може да не признаем една независима държава?Отделянето на Косово е част от разпада на Югославия. Няма да е справедливо да признаваме всички останали държави - Македония (за нея бяхме първи), Хърватия, Словения, БиХ, Черна гора, а да не признаем Косово.На всичко отгоре се замислете, че сме били на косъм и ние да станем част от Югославия, и можеше сега да се обявява независимостта на България, а не на Косово. И тогава всичките ни съседи, барабар с Румъния и Гърция, щяха да са против... Вероятно и вие дето сега сте против признаването на Косово, и тогава щяхте да сте против?Всъщност, още в другата тема аз писах - и да го признаем, и да не го признаем - с нас и без нас Косово е независимо. И според мен беше независимо още откакто стана протекторат на ООН през 1999 година, от тогава там и сръбските динари не вървят (плаща се с евро) и номерата на колите им са с формат 123-KS-456, а не са по сръбски образец.Предполагам и на косоварите им е през оная работа дали ние ще признаем независимостта им или не.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Не, със сигурност не.Ако признаем Косово, тогава сме изправени пред проблема да признаем че има репресия от страна на САЩ над Сърбия, да разделим Македония на Албанци и Македонци, и да признаем повечето отделени руски провинции-републики. дайте да отделим и Кърджали тогава. Или Лом, щото е пълно с цигани. Отвратителна работа. Има си държавна политика по тези въпроси, просто ни е не сме съгласни със САЩ и другите, чудят се какво да правят, страх ги е.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Immortal написа:Аз мисля, че отговорът се съдържа в самия въпрос. Как може да не признаем една независима държава?Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Аз съм за признаването. Няма смисъл от изкуствени държави.Стига сте говорили как у нас има опасност да се случи същото. Разликите са много. По-скоро трябва да ни притеснява разпада на държавността у нас. Пълната липса на гражданско общество. И примирението. Лошо е, че онзи простак Галев в прав, манталитетът ни е: "Те не могат да ни таковат толкова колкото можем да издържим". Пълно е с интернет "революционери", но... Лошо е, че нямаме и хора с авторитет, морални стожери, които да повдигат неудобни въпроси и да мобилизират подкрепа.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
В краткосрочен план - Сърбия отзовава посланика си от София. Втора стъпка - след като България официално признае Косово като суверенна държава, Сърбия въвежда визи за българските граждани.ООН не приема Косово за член на организацията - Русия налага вето в Съвета за сигурност. Косово прави опит за федерация с Албания. Шиптарите в Македония правят опит за създаване на автономия. Регионът се връща назад в годините на кризата след разцепването на Югославия. Преди много години ОSCE постави като главно условие на бъдещото европейско сътрудничество да не се правят опити за промяна на статуквото - т.е на границите установени в Европа след втората световна война. Какво казва тази организация сега - де юре тя съществува, но каква е ролята й?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
@ Richard Burns:Наборе, (казвам ти така, щото сме служили заедно ), една от многото масови заблуди, в които вярва нашия прост народ е, че енергийната система на Косово е тази на Сърбия...Ето и сайта на енергийната компания на Косово: http://www.kek-energy.comТова, че страдат от недостиг на ток е очевидно, но от такъв недостиг страдат и Албания, и Македония, дори Гърция.Че системата им е свързана с тази на Сърбия, също е нормално, дори и Българската е свързана с тази на Сърбия и с останалите ни съседи. България, макар че по принцип продава ток, едновременно с това и купува от Румъния - т.е. през България минава Румънски ток за Гърция и Турция, като страната ни от това също печели... За тока, който получават от Сърбия, албанците от Косово си плащат както Македонците си плащат на България...Аз се бях зарекъл да не влизам повече в тази тема, ама на, дорде чукнах и се запалих...Да вземат да ме направят почетен консул на Косово , дето толкова ги защитавам.Истината е, че всъщност лично моето желание е, изобщо да няма държави по света. Всички хора просто да живеем на планетата, без да се делим на държави, народи и т.н. Всеки да си има своите обичаи, език, култура, религия - нещо като United states of the World. Но за да порасне човечеството до там трябва още много боб, ориз и картофи да изяде. А дотогава - нека всеки народ сам избира съдбата си.
Коментар
-
Atanas71 написа:В краткосрочен план - Сърбия отзовава посланика си от София. Втора стъпка - след като България официално признае Косово като суверенна държава, Сърбия въвежда визи за българските граждани.ООН не приема Косово за член на организацията - Русия налага вето в Съвета за сигурност. Косово прави опит за федерация с Албания. Шиптарите в Македония правят опит за създаване на автономия. Регионът се връща назад в годините на кризата след разцепването на Югославия. Преди много години ОSCE постави като главно условие на бъдещото европейско сътрудничество да не се правят опити за промяна на статуквото - т.е на границите установени в Европа след втората световна война. Какво казва тази организация сега - де юре тя съществува, но каква е ролята й?
Коментар
-
Колега, и аз бях решил вече да не пиша в тази тема, ама почваш да дразниш с този назидателен тон. Интересно, откъде такова самочувствие, че, едва ли не, само ти четеш и си първа инстанция по всички въпроси?! Любимото ми определение от литературата е за комичен герой - несъответствие между мнението за себе си и мнението на другите за тебе. Много се доближаваш до това определение.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар