Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

EVN Пловдив - инсултни сметки за ток

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А дали някой "добър" съсед не е сложил някое байпасче към електромера ти?Спри си всички консуматори и виж дали ще се върти :D
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Тоя тест го правих - и през деня и през нощта. Всичко си е ОК. Въпросът е че това най-вероятно е изразходвана електроенергия, ама ми е събрана за един месец. И това всичко само щото някоя дебелогъза патка я е мързяло да си мръдне свинския задник и да запише реалните киловати за месеца. Случвало се е и други години - 5-6 месеца нормални сметки и изведнъж - ПРАС! Изроди. Не съм подготвен за такива финансови удари.
      Fiat Brava 1.6
      Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
      Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

mita написа:
        Тоя тест го правих - и през деня и през нощта. Всичко си е ОК. Въпросът е че това най-вероятно е изразходвана електроенергия, ама ми е събрана за един месец. И това всичко само щото някоя дебелогъза патка я е мързяло да си мръдне свинския задник и да запише реалните киловати за месеца. Случвало се е и други години - 5-6 месеца нормални сметки и изведнъж - ПРАС! Изроди. Не съм подготвен за такива финансови удари.
        Ето това е страхотно точен и кратък отговор и точка на цялата тема! Ама какво пречи на всеки от нас като му дойде сметката за каквото и да е, да си погледне уредите? Аз го правя задължително. Като ми дойде водата, написана наизуст, веднага гледам водомерите. Ако видя че са ми писали малко, а съм изразходил повече, внасям повече в сметката за вода, защото така или иначе съм ги изразходил. Като внеса повече, когато дойде фрапираща сметка, от нея в самата фактура е приспаднато това което съм надвнесъл, и всичко си идва на място. Ако пък са ми писали повече, плащам ги до стотинка, защото ако не ги платя, почва да ми тече лихва. А не си заслужава да хабя време и нерви и да се разправям за няколко стотинки лихва които биха се събрали до точното отчитане. В крайна сметка рано или късно ще я ползвам тази вода, и ще трябва да си я платя. После като отчетат точно, ми пишат "разлика ново-старо = 0" , и така докато се изравнят числата по документи, с реалните. Електромера е подобно - ако ти пишат по-малко, то си се трупа, трупа, трупа, и като го запишат точно, ти режат главата, ако не си си го следил, и да си заделиш някой лев. Единствено с парното не можеш сам да си следиш, защото отчетените единици не знаеш какво означават , всеки месец е различно. Попмните ли по новините даваха за един фризьорски салон - 17 000 лева сметка за ток, на предишните цени, което по грубата ми сметка прави по над 300 киловата на час , за 12 -часов работен ден, всеки ден в месеца. Е, какъв е според вас захранващия кабел на този фризьорски салон? поне 6 х 6 квадрата трябва да е бил. И изобщо каква дейност са вършили за да хабят по 300 киловата на час? За к’во говоримЕ?

Коментар

Колега,според мен рано или късно ще се въведе немската практика на отчитане на електромерите(водомерите,топломерите),а именно 1-2 пъти годишно!В Германия се плаща всеки месец една и съща сума,която е базирана на средната месечна консумация за предходен отчетен период и ако има разлика се изравнява накрая на отчетния период.Така се спестява от заплати на инкасатори и човек може да си разпредела по-точно бюджета,а не да изпада в шокови ситуации,като твоята.

Коментар

dudulia написа:
            Колега,според мен рано или късно ще се въведе немската практика на отчитане на електромерите(водомерите,топломерите),а именно 1-2 пъти годишно!В Германия се плаща всеки месец една и съща сума,която е базирана на средната месечна консумация за предходен отчетен период и ако има разлика се изравнява накрая на отчетния период.Така се спестява от заплати на инкасатори и човек може да си разпредела по-точно бюджета,а не да изпада в шокови ситуации,като твоята.
            ...е да, ама нали се сещаш, че това ще бъде поредното безлихвено кредитиране на наш гръб. Щото ако накрая при изравняването някой се наложи да доплаща за консумираната си енергия, ще си резна главата. А обяснението в обратният случай ще бъде - "-ми ще ви ги приспаднем при нататъшни плащания"

Коментар

отговор

Между другото, вчера ми доиде и сметката за парното.Не стига че нямам радиатори,и ми минават само тръбите,се налага за миналия месец да платя 82лв само за тях.Не знаех че ЕВН е купила и топлофикация.
              ex. punto elx 1.2i
              Lancia Libra 1.6

Коментар

Авео написа:
                dudulia написа:
                ...е да, ама нали се сещаш, че това ще бъде поредното безлихвено кредитиране на наш гръб. Щото ако накрая при изравняването някой се наложи да доплаща за консумираната си енергия, ще си резна главата. А обяснението в обратният случай ще бъде - "-ми ще ви ги приспаднем при нататъшни плащания"
                В досегашната ми практика ,не ми се е случвало да имат да ми дават пари,а по-скоро аз съм имал да доплащам малко.В този ред на мисли безлихвеното кредитиране е малко относително кой-кого кредитира,защото зимните месеци те те кредитират,летните ти тях :D

Коментар

Re: отговор

petio4528 написа:
                  Между другото, вчера ми доиде и сметката за парното.Не стига че нямам радиатори,и ми минават само тръбите,се налага за миналия месец да платя 82лв само за тях.Не знаех че ЕВН е купила и топлофикация.
                  е така съм и аз - за 2 кубика топла вода - по 1 на всеки водомер, плащам 50 лв месечно на топлофикацията!!!А ония хубавци дето отчитат, като ми казаха че трябва да им плащам по 4.20 на водомер, само за да ги запишат, така ги запсувах и се развиках, и му казах да ми ги пише във фактурата, и тогава ще ги платя. От тогава не ми засичат нищо, подминават ми апартамента. И си вървят по 2 кубика вода всеки месец. Аз и толкова си ползвам. Аз доволен, те доволни.....

Коментар

Сравнение между психопатските сметки на ЕВН и сметките плащани в Англия: http://uk.answers.yahoo.com/question...5053626AAukQSE
                    Fiat Brava 1.6
                    Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                    Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

повечето хора имат по около 50 лири, и то без да се топлят на ток :D според мен, една нормална сметка на 3/4 членно семейство без отопление/топла вода на ток трябва да е около 40-50 лева на месец
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

няма как , ако всеки ден се къпят или поне си взимат душ (което мисля че е нормално де?), само за бойлер трябва да се плаща 1 лев на ден ако не и повече, а те мият чинии, готвят, гледат тв, топлят се... поне 80-90 лв.На острова температурите рядко са критично ниски. Тези 50-паундови сметки при каква цена на киловатчас са, дали го пишеше някъде? ако е при 0.15 паунда - нормално. но ако е при 0.05-6 паунда.....

Коментар

и ние в къщи доста платихме 200лв но се топлим с 2 климатика бойлера работи нощно време повечето и готвим на газ а иначе забелязах че са засекли тока за 40дни не знам защо но са гадове те това е а аз ако имах парно и съм го изключил както е писал колегата по горе и плащам за това че минават тръбите през апартамента ми бих ги одрязал и ги изкарам отвън по някакъв начин на мои разноски и така да не ме прицакват всеки месец по 86лв е б...ги п.....лите смотани

Коментар

Точно 39.07 лв за период от тридесет и няколко дни или с около 5-10 лв повече от нормалното. Топля се на парно и живея в Тракия. Проблемът май е в инкасаторите или бъг в софтуера им. Засечете си електромерите - вижте какво пише на бележката и какво е на електромера. На мен ми е любопитно дали ще има разлики.

Коментар

Working...
                            X