Току що си проверих дължимото към ЕВН - ПЛОВДИВ и научих че за миналия месец дължа 376.46 лв ?!?? И съм изразходвал 2664 квтч ?!??Или по-точно 1910 нощна и 754 дневна!Разбито по дни това са по 88.8 квтч дневно. При следните диапазони: 6.00-22.00 часа - дневнаи22.00-6.00 часа - нощнаследва че средната консумация на час е била:1.76 кв през деня и... (тук идва интересното) - 7.95 кв през нощта!!!Тия кретени са абсолютно ненормални! При вас как са сметките? Това е напълно идиотска работа. Мамка им!Ако ще всички уреди да включа едновременно не мога да докарам тази зверска консумация. К*пелета мръсни ненормални пед*ли @$#!P.S. Някой има ли представа какво може да се направи в такъв случай? Нещо жалби-малби? Аз определено нямам средства да платя тази сметка. Или по-точно ще бъде непоправим удар по джобът ми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
EVN Пловдив - инсултни сметки за ток
Collapse
X
-
EVN Пловдив - инсултни сметки за ток
Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8Етикети: –
-
Моята за периода 7.12.2007-6.01.2008 е 180 кинта. Миналата година пак по това врене сумата беше горе-долу същата. Само че тогава имах акумулираща печка, сега я смених с климатик ..., вярно е, че и тока поскъпна, но като цяло - икономия йок :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Явор Митев
Ние в къщи сме си добре, обаче в офиса нещо не е наред - 145 лева, ама ко да прайм, няма начин.....но то твойто е ужас, над 300 лв. ток...
Коментар
-
Мойта сметка за декември също е около 170 лв ток, ама не могат да ме убедят че за януари сметката ми е два пъти и половина по-голяма. Ще ги избия копелетата! Просто не е възможно да е имало консумация 7 кв всеки час пез нощта през целия месец! Не могат да ме убедят че дневната консумация ми е 88.8 квтч!Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
така е при мен ,много голяма сметка ,януари платихме 72 лв и ми светна лампата че има нещо ама следващия месец 165лв,в фирмата 302лв сррещу 162 миналия месец,ама яко ни цакат ма това е че периода беше голям и месеца студен,ща видим следващите сметки как ще са,да им приседнат парите дето им дадохтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Re: EVN Пловдив - инсултни сметки за ток
mita написа:следва че средната консумация на час е била:1.76 кв през деня и... (тук идва интересното) - 7.95 кв през нощта!!!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
аз се чудя , но надявам се експерти в областта да го разяснят: как ни цакат и с тока? Нали електромера си е при мен!?! И мога да си го гледам когато си искам. Колкото показва - толкова е. Ако, колега, ти показва че си изхабил еди колко си през нощта самия електромер, значи е така. Дали точно ти си ги ползвал киловатите или някой се е вързал на твойте кабели, това е друга тема. Но ако на бележката ти пише че за месеца си ползвал 1910 нощна, и електромера показва същото ....за всичко останало има мастъркард (тъпо казано!) , за всичко останало - пишеш жалба/молба за повторно отчитане. Възможно е самия инкасатор да е записал невярно: например подобни числа като 3 и 8 , или дори 1 и 7, да ти дадат отклонение от няколкостотин киловата.Ето "обратен" случай: на приятелката ми миналата година като и отчитали, се паднало така че електромера точно е превъртял (4-цифрен някакъв) , и старото показание е било 9965 (примерно, някъде там беше) , а новото - 1035 (пак примерно). Разлика = около 1050 (грубо), което би трябвало да е сметка за ток около 130-140 лева, колкото и са плащали винаги в този период на годината. Обаче инкасатора не видял водещата единица, и записал само "0035" , вместо 1035, и разлика = малко над 50, което пък означавало сметка от общо около 16 лева. И тя беше много учудена, и "орева плаца" и каза: "е да ама другия месец ще ми ги начислят и тези 1000". Всеки би се сетил да си задели 120-130 лв в този случай, и като му ги начислят следващия месец, вече да ги е предвидил, и реално следващия месец да си плати само сметката за него. Ако електромерът ти показва много по-малко, отколкото на бележката, значи и при теб случаят е подобен, само че не в твоя полза, а твоя вреда. Разликата е че следващия месец като отчетат точно , ще имаш съвсем малка сметка за ток, и средно-аритм. от 2-та месеца ще си стане нормално. Лошото е че трябва да я платиш и чак тогава да пишеш жалби че са сгрешили. Иначе те спират. Надявам се така да е станало - без да искат да са записали повече, и следващия месец ще се коригира. Все пак това е уред на който трудно се влияе, ако е електронен. Ако този месец са писали по-малко, той си е отчел повече и следващия месец си идва точно. Ако са писали повече, както се надявам че е при теб, следващия месец ще го коригират и ще ти пишат точното. А и се отчита от хора, а не от машини. а хората грешат. понякога нарочно, за съжаление.Успех и дано да се оправят нещата. Понякога ми се драйфа от такива "институции" които са монополисти и ти нищо не можеш да направиш с/у тях, въпреки че са против волята ти, например парното, а както знаем това е записано в Конституцията - никой не може да бъде заставен да прави нещо против волята си (аз НЕ желая да се отоплявам от топлофикация, и техните тръби да минават през моят апартамент, но какво от това). много се отклоних вече, извинете!
Коментар
-
На теория можеш да я докараш тази консумация, ако пуснеш топлата вода да тече нон-стоп и изкараш радиатора на терасата. На практика пишат каквито сметки им падне, май вече не засичат електромерите всеки месец. Миналата година получавах всеки път различни сметки от 15 до 80 лева, средно за годината излезе по около 30лв./мес. Не се топлим на ток и вкъщи сме само вечер и сутрин рано.
Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Пфф, Оги, казвал ли съм ти, че си отвратително прав? Моите сметки през месеците декември-януари-февруари в офиса винаги са били еднакви или близки - 120-145лвНо аз климатик не гася - може да не ходя на работа, но и климатика не го гася, щото иначе стопляне няма...
Догодина може да пробвам да направя малко икономии от ток.
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ами нормално бе колеги - много студени беше.Освен това влизат в този период всички празници.Аз за гарсониера с изолация имам 240кинта... По мои сметки ми е за 40 дни това - 0т 10.12 до към 20.01И е вярно - през Януари всеи ден като слизах от асансйора си поглеждах електромера - е такова яко навъртане на киловати не бях виждал - ама климатика не изключваше, а радиатора в спалнята беше включен на макс.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Най-голямата заблуда е, че плащаме МЕСЕЧНИ сметки. Веднъж платих 7.80 - оказа се за някакви 12 дни... Явно в Пловдив-ско засичанията не са баш за един месец, а за малко огоре.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Подкрепям абсолютно колегите Оги и Явор. Може ЕОN и другите фирми да са монополисти, но това е една от малкото услуги, за която можеш да си правиш сметката и черно на бяло на електромера си го пише. Измами трудно могат да станат и е точно така, както го е казал Оги. Това, дето пенсионерите пропищяха - ами те винаги са недоволни - я от сметките за парното, я за тока, я за лекарствата. И основателно, все пак, с техните доходи, но реалността е, че януари беше много по-студен и сметките са реални. Недоволните казват, че в пъти им скочили сметките. Да, на мен от 28 лева за декември ми скочи на 109 за януари, щото през декември жена ми я нямаше и аз чат-пат съм се завъртал вкъщи. Това прави повече от 3,5 пъти по-голяма сметка, но аз съм доволен, защото очаквах даже повече. Е, сега за февруари, съм си придвидил докъм 150 и също няма да съм изненадан или недоволен, защото наистина периодите на отчитане са различни и сметката се води уж за февруари, а реално е от 5 януари до 5 февруари, когато беше най-якият студ.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар