Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за скаутското движение в България?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за скаутското движение в България?

Всеки знае какво представлява в общи линии това движение - гледали сме филми, чели сме и т.н.Ето и малко допълнителна информация за организацията http://www.scouts-bg.org/page/1/ Все пак, колеги, кажете си вашето мнение по въпроса - полезно ли е за децата членуването в една такава организация?Защото ми се струва, че повечето деца не са достатъчно ангажирани с обществена дейност - имат компютри, игри и телефони, а работата в колектив не им се удава. Може ли това да им помогне да пораснат по-добри от младежите, с които се сблъскваме постоянно и от които негодуваме?

колега аз имама едни познати които са членове и разправят мого интересни истории а ходят и на много хубави екскурзии между другото за пример разправяха ми че са ходили на някъв лагер във финландия със скаути от други страни и са изкарали невероятно там предполагам че си заслужава да си скаут
    Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD
    Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
    Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Първо съм колежка И второ - много благодаря за отговора. Точно това ме интересува - някой, който е имал нещо общо с тази организация да даде повече вътрешна информация.

Коментар

През 2006 г. у нас гостува на разменни начала едно момче от Италия, а големия син пък след това беше у тях в Италия. Та за италианеца мога да кажа, че беше изключително възпитан, самостоятелен и подреден младеж. Специално ни се похвали, че е скаут и каза, че тази организация го е изградила като характер. Не пушеше, не пиеше алкохол, а така също и кола, не искаше да ходи в Макдоналдс и накрая ни каза, че младежите в Италия не обичат америкаците и бойкотират храните и стоките им. Изобщо направи ни отлично впечатление. Всъщност не всичко беше в ред, никакво впечатление не му направи, че карам фиат .
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

извинявам се за "колега" просто съм малко отнесен днеска ако те интересува нещо по-конкретно ще питам няма никакъв проблем
          Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD
          Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
          Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Американския модел на пионерчетата.П.П. Възпитанието на децата зависи от родителите им, не мисля че на нормално възпитаното дете му липсват социална ангажираност и разностранни инереси.
            Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Dzver написа:
              Американския модел на пионерчетата.П.П. Възпитанието на децата зависи от родителите им, не мисля че на нормално възпитаното дете му липсват социална ангажираност и разностранни инереси.
              .....мисля че грешиш. Точно по този начин децата се социализират по-добре, което възпитава в тях по-добри възможности за общуване, комуникации, самочувствие, приятелчета ако щеш....доброто възпитание в къщи значи страшно много, но в комбинация със социални контакти, става още по-добре. За това детските психолози казват, че децата, ходили в детски градини са много по-адаптивни в по-зряла възраст от децата, получили добро възпитание, отгледани с любов и грижи, ама при баба..... Майче, пускай го там, няма да съжаляваш. Най-малкото спазването на някакъв ред и дисциплина ще подсили възпитателният ефект....а и отвлича вниманието от други неща и емоции...../ /

Коментар

Владимир Митков Стоянов написа:
                извинявам се за "колега" просто съм малко отнесен днеска ако те интересува нещо по-конкретно ще питам няма никакъв проблем
                Конкретно ме интересува това само по училища ли се организира, защото от сайта им нещо не ми стана ясно.Дали ако в едно училище няма такава, детето може да ходи в организация на друго училище?

Коментар

Авео написа:
                  Dzver написа:
                  .....мисля че грешиш. Точно по този начин децата се социализират по-добре, което възпитава в тях по-добри възможности за общуване, комуникации, самочувствие, приятелчета ако щеш....доброто възпитание в къщи значи страшно много, но в комбинация със социални контакти, става още по-добре. За това детските психолози казват, че децата, ходили в детски градини са много по-адаптивни в по-зряла възраст от децата, получили добро възпитание, отгледани с любов и грижи, ама при баба..... Майче, пускай го там, няма да съжаляваш. Най-малкото спазването на някакъв ред и дисциплина ще подсили възпитателният ефект....а и отвлича вниманието от други неща и емоции...../ /
                  Благодаря ти за подкрепата, Явка

Коментар

Може ли това да им помогне да пораснат по-добри от младежите, с които се сблъскваме постоянно и от които негодуваме?
                    Може да им помогне и в никакъв случай няма да им навреди!Това си е извънкласна форма, което учи подрастващите на целесъобразен начин на живот, аналогия е на нашите форми в миналото като Лагер школите и Станциите на младите техници със всичките им сфери и наистина се учеше по нещо полезно!

Коментар

maiska написа:
                      Авео написа:
                      Dzver написа:
                      Благодаря ти за подкрепата, Явка
                      Внимавай, че в този форум сме поне 3-ма Яворовци Преди време гледах някакво интервю с един от, как да го кажа, шефовете на скаутското движение в България, направих си пълна аналогия с някой евангелистки пастор, просто не ми вдъхват доверие, за щатите може и да е нормално да провеждаш дебилни игри и да пеете и скандирате екзалтирано разни девизи, но на мен си ми прилича на промиване на мозъци по американски модел още от ранна детска възраст. Гледам планините, клубовете за народни танци, клубове за източни бойни изкуства и т.н. са си пълни с младежи, явно не е толкова зле положението.
                      Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

maiska написа:
                        Първо съм колежка И второ - много благодаря за отговора. Точно това ме интересува - някой, който е имал нещо общо с тази организация да даде повече вътрешна информация.
                        Колега се казва и на жена, това е правилната дума Поздрави
                        BMW E90 320D
                        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Принципно идеята в идеалния и вид ми харесва. За съжаление съм леко скептичен относно как ще бъде приложена в България. Нали си спомняте стария виц - едно време в Москва като пръднат нашите тука се наакват. Май същото важи и за отношенията ни със щатите. В кратце - и най-добрата идея изпадне ли в крайности има лоши последствия.

Коментар

blagun написа:
                            maiska написа:
                            Колега се казва и на жена, това е правилната дума Поздрави
                            Ееех тоя Емо колко начетен бил А на кое му се вика тогава "колежка" Yellow_Flash_Colorz_PDT_37П.П. и стига ми спамил в темата

Коментар

off:То ние сме си скаути по рождение и по географско положение. Наследили сме да се оправяме във всякакви ситуации и да оцеляваме. А в градската "джунгла" понякога е по-трудно оцеляването, отколкото в природата. Ето кои скаути харесвам
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                              X