Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Призив "Запалени къси светлини"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Призив "Запалени къси светлини"

на габарит с халогени може ли? :D

Aз винаги карам така...
    Alles in Ordnung

Коментар

The Secret Lover написа:
      Абе може ... но какво ще кажат куките? /намам предвид тези от членуващи във форума /п.с. Аз отдавна карам вече на къси ....
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

За карането на халогени съм много против и мисля, че е забранено. Поне в Германия съм чувал че е така.Аз винаги когато не е супер слънчево карам на къси.

Коментар

ivo написа:
          The Secret Lover написа:
          Абе може ... но какво ще кажат куките? /намам предвид тези от членуващи във форума /п.с. Аз отдавна карам вече на къси ....
          добре де... то не е забранено халогени с габарити! забранено е само с халогени. пък и халогените не заслепяват така както късите.

Коментар

То и напоследък е само мъгла - как да караш без халогени?
            Alles in Ordnung

Коментар

Мисля, че КАТ вече приеха някаква наредба и от 01.10. до 31.03 ще е задължително
              ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

Кое ще е задължително???
                Alles in Ordnung

Коментар

И аз си карам на къси постоянно, даже лостчето си стои завъртяно на включено и не го изключвам. Така поне ако има повреди по фаровете се откриват веднага - все някой умник ще каже "Като искаш да караш с включени фарове, барем си оправи десния!" примерно. :D
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

Zaphod написа:
                    Кое ще е задължително???
                    Карането на къси през деня

Коментар

The Secret Lover написа:
                      .... забранено е само с халогени. ...
                      ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАЧл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра
                      ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАЧл. 135. Светлините за мъгла трябва да се включват едновременно с габаритните светлини и да се използват само при намалена видимост поради мъгла, снеговалеж или дъжд.20. "Намалена видимост" е намаляване разстоянието на видимост при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
                      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Хи-хи в София винаги е запрашено

Коментар

Аз съм за, според мен е добре да се кара на къси, а не както казват някой хора "е ти голям газар ли си, че караш на фарове" . Почти винаги карам на фарове

Коментар

От днес и аз започвам да карам постоянно на къси.
                            Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Ееееее голяма тапотия с тоз закон сега няма да мога да се газаря със светнати фарове и всички ще са като мене. Ще взема да си сложа сигнална лампа като Стоичков :D

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Working...
                              X