Вчера се сблъсках с процедурата плащане на акт! БЯХ ПОТРЕСЕН! Опашки, тъпи полицай и т.н.Вече предпочитам да дам парите на някой фатмак, вместо да ходя да вися 3 часа за да си платя акта
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ходих да плащам акт.
Collapse
X
-
Това със СИБАНК са тънки сметки.Защо:Сметката на КАТ е в СИБАНК и ако идеш в клон на същата банка да им преведеш парите ще е малко по евтино отколкото например от ДСК в СИБАНК.Осъзнайте се бе хора. Акт под сто лева почти не се пише така че дали ще ти вземат 3 в СИБАНК или 5лв. в друга банка за превод едва ли е толкова важно.Плащането може да стане от всяка една банка.А с полицаите няма как да се избегне срещата понеже трябва да си вземеш синия талон.
Коментар
-
Marea Bipower написа:А как разбираш колко да им преведеш?
Коментар
-
Преди 2-3 седмици платих втория ми акт за целия шофьорски стаж (изпреварване на забранена със знак зона). До месец отиваш в КАТ за да си получиш постановлението. Обслужват до 500 човека на ден. Вземаш си талонче с номер от апарат и почваш да чакаш да се появи твоят номер на таблото. През това време гледаш тъпо и виновно катастрофични автомобилни кадри на телевизор и единстевното успокоение в тази тягостна обстановка е, че не си сам на опашката. Обаче ако си примерно номер 350 (както аз в случая), а таблото показва 90, просто изчисляваш че при обслужване от 2-ма души на минута (дори това е бърза скорост) твоят ред ще дойде някъде след 2-3 часа. И отиваш да си вършиш работата. Връщаш се приблизително след 2 часа, чакаш още 30 мин да дойде точно твоят номер и от гишето си вземаш наказателното постановление. С него на съседния банков клон плащаш акта и с платежното се връщаш веднага на гишето да си получиш синия талон. Това е процедурата и няма начин да платиш предварително или някъде другаде. Обаче интересното в моя случай бе че за изпреварването ми отнеха 6 точки и 30 лева, а при изпреварване в забранена зона с предизвикване на катастрофа по закон се отнемат 5 точки И нямаш право да обжалваш, а се оказваш ужилен.
Коментар
-
Ако си мислите, че в малкия град е по-лесно, се лъжете.Процедурата би трябвало да е ясна - отиваш в КАТ, взимаш си наказателното, плащаш в банковия клон в КАТ, ако искаш, ако не - където искаш, и после си вземаш синьото талонче. Тук за разлика от София няма никакви опашки, най-много да изчакаш хубавата кака зад гишето да си донареди пасианса.Да, ама не.Отиваме с брат ми да си вземе наказателното постановление в КАТ, ама там го нямаше.Ямбол нали е много голям град, си има 2 общини "Идете го потърсете в РПУ-Тунджа, щото на негова територия е написан акта, при нас го няма"...РПУ - Тунджа - на другия край на града. Отиваме там...и там ядец. Я вижте да не са го пратили по грешка в РПУ Ямбол... то пък на центъра. Е, оказа се че е там. Какво по-лесно от това щом е за нарушение на ЗДвП да си отиде в КАТ... но нали трябва гражданина да се потъпче, за да си знае мястото. Как така ще му е лесно...
Коментар
-
Въпроса е, че губиш поне 3 часа (ако си отишъл по-рано ) за да им дадеш пари! Трябва да почнат да пускат постановленията по пощата и като им занесеш касова бележка, че си платил да ти върнат талона! Сега е лудница в КАТ!!!Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...
Коментар
-
Колкото и да ми се иска не мога да карам по правилата Живея и работя в София! Работата ми изисква кола ... Само който е подложен целодневно на това може да разбере. А за висенето ... има поща! Пращат ти постановлението, ако искаш обжалваш, ако не отиваш в банката и плащаш! В момента КАТ се е превърнал в цирк. Вместо да погледнат към интернет усугите който могат да предоставят, те се опитват да почернят живота на шофьорите! Минат 2-3 месеца и почват да говорят какви огромни промени ще направят и това е. Ако наистина искат промените могат да осъществят до 1 година.Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...
Коментар
-
Stilo написа:Преди 2-3 седмици платих втория ми акт за целия шофьорски стаж (изпреварване на забранена със знак зона). До месец отиваш в КАТ за да си получиш постановлението. Обслужват до 500 човека на ден. Вземаш си талонче с номер от апарат и почваш да чакаш да се появи твоят номер на таблото. През това време гледаш тъпо и виновно катастрофични автомобилни кадри на телевизор и единстевното успокоение в тази тягостна обстановка е, че не си сам на опашката. Обаче ако си примерно номер 350 (както аз в случая), а таблото показва 90, просто изчисляваш че при обслужване от 2-ма души на минута (дори това е бърза скорост) твоят ред ще дойде някъде след 2-3 часа. И отиваш да си вършиш работата. Връщаш се приблизително след 2 часа, чакаш още 30 мин да дойде точно твоят номер и от гишето си вземаш наказателното постановление. С него на съседния банков клон плащаш акта и с платежното се връщаш веднага на гишето да си получиш синия талон. Това е процедурата и няма начин да платиш предварително или някъде другаде. Обаче интересното в моя случай бе че за изпреварването ми отнеха 6 точки и 30 лева, а при изпреварване в забранена зона с предизвикване на катастрофа по закон се отнемат 5 точки И нямаш право да обжалваш, а се оказваш ужилен.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
baracuda написа:В момента КАТ се е превърнал в цирк. Вместо да погледнат към интернет усугите който могат да предоставят, те се опитват да почернят живота на шофьорите!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Явор Митев
Може ли да помоля някой да иде до КАТ и да ми вземе едно талонче с номер, че другата седмица ще бъда в София....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар