ама те нали затова ги пуснаха тез жени там... да се олабва войската. То иначе каква полза от жена-минометчик или жена-танкист?Само че някои началници се позабравиха, освен че се олабваха те, почнаха да пускат подчинените си и на други да се олабват, ама срещу заплащане Само че ги хванаха и ги уволниха , че и ги осъдиха (за Пинчера говоря, от Сливенската бригада).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15% от армията ни спи без гащи...
Collapse
X
-
Ужас, аз съм виждал с очите си в Плевен как на една кадрова и изтекоха водите пред батальона докато разнасяхме храната и тогава го имаше това плющене"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Извинявам се мили колеги, но кажете ми нещо: Когато вие имате жена и естествения ход на нещата е да имате дете, това трябва ли ад е причина да я плюете. Ужасно грозна тема, с ужасно грозни коментари. Навсякъде има и жени. Навсякъде излизат в майчинство и това е най-естественото продължения на вашия/нашия и на всички хора на земята живот. Както се изказа колегата по-надолу: Че идвали само за изпитателния срок и излизали в майчинство. Всеки си има приоритети.Предполагам един ден когато предстои да имаш дете ще кажеш на жена си не бе стой си до раждането на работното място, щото шефа й го мързи да обучава нови работници, ако искате и там да кърми.И всеки от тук изказалите се си има жена и повечето дечица. Това че примерно жена ти работи като лекар, адвокат или пекар, не я прави по добра за майка или по лоша. Тя рано или късно ще стане такава и то благодарение на теб. За което отново се питам, кой стои в дъното на нещата, а после и кофти коментари.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
EVITA написа:Извинявам се мили колеги, но кажете ми нещо: Когато вие имате жена и естествения ход на нещата е да имате дете, това трябва ли ад е причина да я плюете. Ужасно грозна тема, с ужасно грозни коментари. Навсякъде има и жени. Навсякъде излизат в майчинство и това е най-естественото продължения на вашия/нашия и на всички хора на земята живот. Както се изказа колегата по-надолу: Че идвали само за изпитателния срок и излизали в майчинство. Всеки си има приоритети.Предполагам един ден когато предстои да имаш дете ще кажеш на жена си не бе стой си до раждането на работното място, щото шефа й го мързи да обучава нови работници, ако искате и там да кърми.И всеки от тук изказалите се си има жена и повечето дечица. Това че примерно жена ти работи като лекар, адвокат или пекар, не я прави по добра за майка или по лоша. Тя рано или късно ще стане такава и то благодарение на теб. За което отново се питам, кой стои в дъното на нещата, а после и кофти коментари.Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
Dzver написа:EVITA написа:Извинявам се мили колеги, но кажете ми нещо: Когато вие имате жена и естествения ход на нещата е да имате дете, това трябва ли ад е причина да я плюете. Ужасно грозна тема, с ужасно грозни коментари. Навсякъде има и жени. Навсякъде излизат в майчинство и това е най-естественото продължения на вашия/нашия и на всички хора на земята живот. Както се изказа колегата по-надолу: Че идвали само за изпитателния срок и излизали в майчинство. Всеки си има приоритети.Предполагам един ден когато предстои да имаш дете ще кажеш на жена си не бе стой си до раждането на работното място, щото шефа й го мързи да обучава нови работници, ако искате и там да кърми.И всеки от тук изказалите се си има жена и повечето дечица. Това че примерно жена ти работи като лекар, адвокат или пекар, не я прави по добра за майка или по лоша. Тя рано или късно ще стане такава и то благодарение на теб. За което отново се питам, кой стои в дъното на нещата, а после и кофти коментари.
Коментар
-
Само искам да попитам какво точно значи, че трябва да робуваш на някого, защото ти дава парите, които с честен труд си заработил. И повярвайте ми работодател, който ме попита смятам ли да имам деца в последствие получава червен картон от мен. Това е вмешателство в личното ми пространство. А това селянки дето наричаш жени избрали да бъдат на 1-во място майки в този и без това адски труден живот ме кара да си мисля някакви неша, които категорично отказвам да споделя.Крайно време е жените да бъдат уважавани за приноса си в този свят, не заради майчинството, не заради кърменето/защото те ще го правят с или без вашата намеса или одобрение/, а заради това че са на 1-во място хора. Индивиди търсещи и имащи не по-малко права от вас. В случая за съжаление и задължения.Честно казано шапка свалям на жени, които въпреки трудното съществуване съумяват с малкото, което имат да дадат живот, да отгледат и възпитат едно детенце, което за съжаление казва думи, които прочитаме по-нагоре. Тук независимо от предубеденото ми отношение към военните ще кажа, че нито има срамна работа, нито има професии, в които да е "недопустимо" женско или както казвате вие още по-лошото майчинско присъствие. П.С. Крайно ми е неприятно, че се налага да пиша подобни постове.И още нещо аз съм от прекомерно работещите майки. Дадох и детенцето на ясли, дори и жена го е гледала в къщи, за да може да работя.Всъщност работя на две места и повярвайте ми ако някоя моя служителка каже, че очаква дете даже ще увелича заплатата й.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Понеже нямам много време, ще се опитам набързо и на двама ви да отговоря: 1. не съм против майчинствово- написах го няколко пъти. 2. връщаха се на работа и след не много време повечето се махаха. 3. селянки са! случките са в градовете Самоков, Перник Радомир и Ихтиман. Въпроса беше зададен с обяснението че нямаме нищо против майчинството, но търсиме и хора, на които можем да разчитаме поне първите 2-3 години, да преминат през няколко обучения и да им се даде възможност да се развият. Целта на всяка неуспяла да се премести в София млада дама от тези градове е, да се омъжи рано и да се закачи на някоя работа, където със сигурност ще и плащат майчинството, след това второ дете и накрая се започва с търсенето на сериозна работа. Поради което започнахме да даваме предимство на женените с 2 деца 4. Да, ще робуваш на този , който ти плаща честно изработената заплата, дала си д.то си под наем дето се вика. Ако не ти харесва- започваш собствен бизнес и се бориш с лайняната река срещу течението, не е загубена кауза все още.5. Колега, запада си е запад, ама капитализма налази и тук, а тепърва още има да се развива, а развитие му може да се определи най-точно с израза: "Ше ни се такова мамата, че и фамилията до 9-то коляно".6. Братовчедка ми в Бостън кърми в офиса, в една специална стая, имат и хладилник където държат шишенца с изцедено мляко, естествено и една кака гледа пълзящите буби, докато мамите им са си по офисите.Гадничко а? Това ни чака и докато моя г.з е даден под наем и взимам заплата за да си гледам семейството- ще задавам неприятни въпроси на кандидатите за работа и ще спестявам ресурсите на фирмата, която ме храни, защото това се иска от мен. Добре че в новата фирма не ми се налага да го правя, но наложи ли се...Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
Колежки,с интерес следях какво пишете и според мен става въпрос за женска солидарност,а не за обективност.Тук никои не оспорва приноса на майките за появата ни на този свят.Никой не оспорва забременяването,но понеже се сравняваме все със запада,затова ще ви кажа каво става в Германия.За да осигуриш детска градина на детето си в Хамбург се записваш 5 години по-рано преди да се е родило! Да,това е факт.5 години по-рано планираш забременяване в съответната година.Моя преподавателка сподели,че в Дрезден (източна Германия) при група от 30 души ( не знам как са били разпределени полово) 7 момичета са се стирилизирали,за да могат да си намерят работа в западна Германия и работодателя да няма право да им отказва с предтекст,че могат да забременеят.Не знам кой на кого ще дава червен картон,ама тук работодателите силно се интересуват от това дали имаш деца и т.н.Освен това Българската армия започна да се пълни с жени,след решението за преструктуриране на войската и преминаване към платена армия.Според мен става въпрос за 400 от 1200 новопостъпили военнослужещи,което е 1/3.Ще ми извините,но това е сериозна цифра и то в рамките на 1 година.Според мен нещата опират до плащане на майчинство и това е биал целта.Нямам нищо против това да се раждат деца,но имам нещо против да се източва бюджета по този начин.Почваш работа,забременяваш,точиш бюджета и след това напускаш.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Нямам нищо против това да се раждат деца,но имам нещо против да се източва бюджета по този начин.Почваш работа,забременяваш,точиш бюджета и след това напускаш.
Коментар
-
Е, хайде сега - колко ще се източи бюджетът с майчинските на 400 жени ? Къде по-големи дупки има в бюджета, та до това ли опряхме ? И нека да минем без антиженски изказвания. Сещам се, че един познат беше излязъл в отпуска по бащинство - вместо жена си. Май законът дава възможност единият от родителите да ползва отпуска за отглеждане на дете. А войската, като е приемала на работа жени, да си е правила сметката - не може да се очаква хората да си жертват личния живот заради службата. Естествено е едно семейство (или двойка) да иска деца. Може да се погледне и по друг начин - работата във войската се възприема като даваща стабилност и увереност "в утрешния ден", както имаше един виц. а иначе, винаги ще има конфликт между интересите на фирмата и интересите на работещите. Това за Германия и стерилизирането е извращение, ако е истина.
Коментар
-
Я стига дрънкахте глупости за източване на бюджети и кой плащал данъци!! Всички си плащаме данъците и всеки иска да има семейство на което да се радва. А от такива коментари като вашите прираста на България няма да се покачи..!!! И без това сме останали за 4 града народ!Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Mindzu написа:dudulia написа:Нямам нищо против това да се раждат деца,но имам нещо против да се източва бюджета по този начин.Почваш работа,забременяваш,точиш бюджета и след това напускаш.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар