Колеги ако шофирам с гипсиран крак има ли някви санкции, въобще пишели в закона някъде че не може да се кара с гипс???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гипсиран крак, ако шофирам какво ?
Collapse
X
-
И аз мисля, че е забранено. Пишеше нещо (по спомен когато карах шофьорските курсове, там при лишаванията май беше) че книжката се отнема временно на лица при които е видно, че не отговарят на физическите и психическите изисквания за водач (цитирам го по памет). Интересно ми е да го видя как се кара кола която не е автоматик, със счупен крак. Който и да е.
Коментар
-
Съжалявам, че не съм в службата. Утре ще погледна ЗДП и ППЗДП в "Сиела" и със сигурност ще ти кажа дали има нещо по въпроса. Абе забрана може и да има, но при добро желание човек може да кара и с гипсиран крак. През 1999 г. (това никога няма да го забравя) се прибрах от Китен със старата семейна Шкода 100S с практически неизползваем десен крак. Вярно беше само навехнат, но толкова подут, че чак вдигнах температура. Как съм се справил, само аз си знам, но за около 9 часа успях да се прибера в Пазарджик.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Нямаш никъв проблем, ако се чувстваш добре и си сигурен че можеш да караш-карай. Никой няма да те спре и да ти иска информация за крака, забранено е макра и не точно това със счупения крак, но по някаква ирония и аз карах с счупен крак и нямах никъв проблем, вярно беше десния и чувствителността се губеше и тръгвах с доста форсаж, но само това.FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'
Коментар
-
Аз не съм срещал в закона такава забрана.Но все пак трябва да си много внимателен...кой крак? Ляв или десен? Ако е ляв е много по-опасно EDIT: Точно така.. другото ляво. И аз какъв съм.Десен естествено... аз щото свикнах на Темпрата да спирам с левия, щото като пусна газта - гасне и затова. ВЕче уж не гасне, оправихме я (температурен датчик), ама ми остана навик
Коментар
-
kiler_4o написа:Immortal написа:Аз не съм срещал в закона такава забрана.Но все пак трябва да си много внимателен...кой крак? Ляв или десен? Ако е ляв е много по-опасноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Гипсиран крак, ако шофирам какво ?
Slavi_Lancia написа:Колеги ако шофирам с гипсиран крак има ли някви санкции, въобще пишели в закона някъде че не може да се кара с гипс???фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Прегледах закона и правилника, пуснах и търсене на всички забрани, ами май няма изрично записана такава забрана. Но пък то едва ли всичко може да се опише в един закон. Човек не е напълно адекватен зад волана и ако има висока температура или високо/ниско кръвно например ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Е не колеги, аз няма да се кача да карам извънградско или пък цял ден да обикалям града с колата. Принципно питах щото някои път се налага да се отиде до някъде а не всеки път има кои да ме закара. Счупен ми е десния ( с гипс като бутуш) което е по зле щот трябва да го прехвърлям от газта на спирачката. А и все пак предполагам че едва ли ще карам с повече от 30 , абе все едно е поледица Въпроса беше имали за ко да се заядат кат ме спрат.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар