Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за антипаркинг устройства.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за антипаркинг устройства.

Някой ползвал ли е услугите на фирма поставяща антипаркинг устройства. И да е останал доволен естествено. Интересува ме следното. Значи понеже е факт, че места за паркиране вече почти няма, но ние от блока (съответно със съгласието на всички от входа) започнахме да си паркираме колите в градинката пред входа. Градинка има и пред отсрещния блок. Обаче, те са си я оградили и идват да паркират в нашата градинка. Ние си накупихме камъчета, насипахме, заравнихме, въобще направихме го паркинг за чудо и приказ. И идват разни елементи от въпросния отсрещен блок (да не говорим, че идват и през няколко блока) и паркират на тези места. И решихме да си купим едно такова устройство и да го сложим на алеята с плочките пред блока и да влизаме само ние. Знам, че ще е незаконно, както е и нарушение да паркираме в тези тревни площи, ама разчитам на тромавата администрация в общината. И ако някой реши да вресне да имаме време да го демонтираме. Ако не се лъжа преди това има и писмени предупреждения и т.н. и т.н. и да имаме време да я демонтираме.Та, ползвал ли е някой подобни уреди. Интересуват ме само уредите с дистанционно управление. Защото тези които са ръчни са с катинар и просто прогнозирам, че ще е въпрос на дни някой злобен тъпанар да ръгне нещо в ключалката на катинара и да няма нито влизане нито излизане. Ръчните са по около 60-80 лв. Има ли някой идея колко струват тези с дистанционно?

Не само че е незаконно, ми и много ги мразя такива, дето си харесват едно място някъде си и викат ’ мойто място. Ми като е твое - покажи ми нотариален акт или договор за ползване под наем? Въпросната градинка е точно толкова тяхна, колкото и ваша...щото е общинска.Реагирам така, защото миналата есен в Пловдив, по време на панаира имах точно такава разправия с шофьори от блока, в който си бяхме платили квартира. Отваряха се нещо, че нямало място за техните коли, пък наспирали разни от други градове... ми така е. Не сте виновни вие, нито ние (като съм си в нашия блок съм от другата страна ). Виновно е идиотското застрояване, което си мисли, че хората още ползват автобуси и кола има 1 на десет семейства.... Какво пречи, като се строи блока, да му оставят 1-2 етажа приземни за гаражи?!? Ама не! И сега резултата е заключващи устройства, надписвания на рег.номера по асфалта и по градинките и т.н.Успех в търсенето, все пак!

Коментар

Ама чакай сега, не съм питал кой се нерви и кой не. Че мястото не е мое, не е. Ама когато бяха бабуни там, никой не спираше. Когато стърчаха арматурни железа от земята от строителни отпадъци, никой не спираше там. Когато валеше дъжд, и беше кално, никой не спираше там. И не на последно място. Когато се събираха пари за насипване на чакъл, те си питаха оная работа. И още нещо, не на последно място. Тяхната градинка са си я заоградили с автомобилни гуми, вкопани наполовина в земята за да не влизат автомобили. Значи тяхната градинка ще си я пазят, а ще идва да паркира у нашата. Значи ние можеше да облагородиме мястото около сега направения допълнителен паркинг с жива плет, дръвчета и т.н. за да дойде някой сакатлък и да се бутне с колата в нея защото не иска да влиза в градинката пред неговия блок, която тъне в боклуци.П.С. И когато падна големия сняг, никой не доийде да рине сняг. Идваха и паркираха на изринатото. Аз да не съм балама да ринем като снегорин и да дойде да се чучне някой отгоре, само защото го мързи да си изрине. Аз може да ринем 2 часа като алтав и да носим сняг през 10 метра всяка една лопата за да го трупам на купчина да не пречи, и после ще дойде господин Бизнесмен Заетия Баровец кйто не може да стъпи в 10 см сняг, защото ще си намокри цвичките от слонска пишка. Айде се въздържайте от такива коментари. И аз се нервя ама никой не ми обръща внимание.

Коментар

Какъв е извода? Изринете чакъла, направете бабуни, забийте арматури и пак никой няма да паркира! Наистина проблема с паркирането дори пред блоковете се задълбочи и е почти невъзможно човек да си намери място за паркиране пред блока след 17.30 часа. Тъй, като в моят блок, в който живея откакто е построен преди 20 години се навъдиха много новодомци някои от тях паркират направо пред блока, някакви бусове нощуващи пред входа се появиха... и, какво от това? Не мога да си оградя някое място долу и да си сложа табела, не става. Паркирам по тъмниците и ливадите и се надявам на сутринта да не си намеря колата разбита - това е! Замислете се дали и вие нямате вина за кошмарите по улиците, колко коли имате, кога дойдохте в София? :P Разводнихме темата, сори!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

не се занимавайпърво че нямате право , още по-малко че това е зелена площза нула време общината ще разбере и само ще сте си дали парите на вятъра
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не се занимавайте с инвестиция в такова съоръжение защото със сигурност ще го изкърти някой - без значение дали е с катинар или каквото и да било друго.Просто почнете да ги дебнете един по един тия от другите блокове и най-учтиво им обяснете, че ще им потрошите кокалите ако продължават да паркират там.
            Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
              ... и най-учтиво им обяснете, че ще им потрошите кокалите ако продължават да паркират там.
              Welcome to BG. Не се знае те как те ще отвърнат на удара... Най-добре е по мирен начин да се разберете... А и вече е ясно че паркирането става по метода: "Който превари, той завари". Печелят скатавките, които бачкат до 17:30 и пътуват най-много 30 мин до вкъщи...И аз малко разводних темата, но според мен единственото решение е - гаражи... Иначе земята е общинска и ... няма мое, няма твое...

Коментар

Любимото ми е някой да е почистил и аз да се паркирам
                фиатче Браво 2.0

Коментар

batececo написа:
                  chris написа:
                  ... и най-учтиво им обяснете, че ще им потрошите кокалите ако продължават да паркират там.
                  Welcome to BG. Не се знае те как те ще отвърнат на удара... Най-добре е по мирен начин да се разберете... А и вече е ясно че паркирането става по метода: "Който превари, той завари". Печелят скатавките, които бачкат до 17:30 и пътуват най-много 30 мин до вкъщи...И аз малко разводних темата, но според мен единственото решение е - гаражи... Иначе земята е общинска и ... няма мое, няма твое...
                  Решението е друго,ама общината не се е сетила да събира пари В Германия е въведена такса ,място за паркиране пред дома ти( говоря за големите градове,където е проблемно).Плащаш си такса на общината,дават ти разрешително и си спираш на мястото.Има знак забранено паркирането на МПС без разрешение.Има слушители,които обикалят и пишат глоби (40^) на нарушителите.Никой не иска да спира на такова място и проблеми няма
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Няма оправия с паркирането, аз съм бил и от двете страни на монетата. Пет години садих и копах едни кашпи зад моя балкон щото съм на първия етаж. Виде се, че нема как да стане и хорицата от съседния блок почнаха да си паркират колите баш под балкона ми, здраве да е ..малко аларми това онова, на който не му хресва да си купи къща в Лехчево. Обаче пред нас има голям магазин с бизнес център и не знам си какво, та отпред да се паркира вече шанс няма... не от провинцията ами цяла София идва тук сметки да плаща, пазар да прави. Както и да е на който не му харесва вече казах. Ама нали и аз гявол викам...ба и аз ща си паркирам под балкона... да ама не.... некъв дис тарикат си е казал да ева и навляка къде ще си паркира под балкона и хоп вади шилото и по четири дупки странично на предните двуседмични гуми дето съм брой 400 лв. пари..... Е вече се разбрахме под моя балкон паркирам само аз, който не верва да се пробва. Няма системи, няма охрана. Викнах една фирма за ландшафт направи градинка за чудо и приказ и посредата едно място с чакъл и бордюрчета за една кола. Ако некой иска да паркира давам му телефона на фирмата да си направи и той.

Коментар

Голям проблем си е паркирането, това е безспорен факт. По принцип обаче всякакво "заплюване" на места, за които не се плаща, е незаконно. В Пазарджик съм виждал на няколко места едно много елементарно и евтино "съоръжение", което върши добра работа и естествено също е незаконно. Два железа, забити в земята, една верига и катинар. Ключ от катинара имат само "собствениците" на съответните паркоместа. А зад един блок в центъра пък съм виждал истинска бариера, която също се заключва с катинар. Като са влагали пари за нещо такова, поне да я бяха направили с дистанционно да се вдига и сваля. По пазара пък "собствениците" ограждат териториите си с пластмасови каси или стари автомобилни гуми.На мен ми прави кеф (но само когато съм със служебна кола :D ) да паркирам именно на такива места - да разбутам касите или гумите и да паркирам. А така също и зад блоковете, на маркираните с боя или дори изписан регистрационен номер места.Виж пред гаражи (законни или не, няма откъде да знам това) не паркирам НИКОГА. Човекът си има имот, трябва да има достъп до него.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Пак казвам, на мен ми е пределно ясно, че е незаконно. Обаче вече няма начин как. Питах в общината за гаражи. Въпросни кутийки стоят празни на едно място в Люлин. Предложих на собствени разноски да го пренеса, дори да плащам месечна такса. Отговора беше, че сега тези "кутийки" се брояли и имало намерение да ги махат и всичко било в процес на застой докато не се реши какво ще правят с тях. Иначе има няколко тарикати от блока които навремето си докараха с едни кранове такива кутийки и никой не ги бръсне ни за такси ни за нищо. Това също е незаконно но си стоят вече сигурно 5-6 години без никой да им каже копче.

Коментар

Винаги винаги винаги в такива случаи се намира някой който да звънне в общината и да вдигне пушилка при такива работи дето вие сте замислили. Ей така, от злоба ако щеш. А от друга страна чисто юридически погледнато и вие не сте прави, факт. Не се въвличайте във война на входовете, спечелили такива войни няма.

Коментар

Откъде да се сети проектанта преди 20 години, че колите ще станат 10 - 20 пъти повече???Да не е Нострадамус?! :D Такова нещо като "моя блок" няма- всички сме гости на тая земя и нека се разбираме по братски- така и живота ни ще е по- спокоен- без ненужните нервяния и ядове, които само ни скъсяват живота. Спри желязото до някое дърво- където има място и не го мисли- отвори си една биричка, излез на терасата, заслушай се в песента на птичките, загледай се на съседката от отсрещния блок, която простира по къс пеньоар, ако трябва. Това е.
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

А бе колеги , ми да дойда та да си построя няколко паркинга около блоковете ви , да им вдигна едни "тънки" стени , да ги осветя едно хубаво , да напускам едни "клъощави и невъоражени момченца " да ги наглеждат , да прокопая едно каналче , да пробия няколко дупчици , да ви измисля една дебела таксичка и като нема де да паркирате ще плащате , а пък общината ви за пари тея места ще ги изкара на някой мой пра дядо собственост И ТОВА Е :D
                              .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

Working...
                              X