Трябва ми изцяло за домашна употреба , да е мастиленоструен че цветните лазерни са скъпи може да се спра и на вариант разделно скенер и принтер.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще си купувам принтер - съвети за марка, модел ?
Collapse
X
-
RICOH Aficio 1515 - притер, ксерокс, факс в едно.Леле този принтер го имаме на работа от година и половина. На ден през него минават по минимум 200 листа. Сами си сметнете на месец колко минават. Не е мръднал. Само му се сменя тонера и му се поръчва повече хартия. Продава се от Canon България.Друга моя препоръка е HP LazerJet 1200 и пак през него минаваха поне 200 листа на ден. Пак се продават от Canon България.
Коментар
-
Има няколко марки най-добри са EPSON, LEXMARK, Mustek недей си взима 3 в едно, много хора са се изказали, но никой не те е светнал що е това консуматив, мултифункционалните устройства работят само с оригинални мастила. За пример ще ти да EPSON DX 4400 перфектно качество за 100 лв, но една мастилница DURA BRITE чини 98лв. 4х98=396 лв. Вземеш ли си ги отделно ти идват около 200 лв. Но имаш заместители 10 лв. мастилница. Ти си избираш, но моя съвет е не купувай НР... никога не купувай НР.
Коментар
-
Re: Ще си купувам принтер - съвети за марка, модел ?
stenli написа:Решил съм да си купувам принтер-скенер за домашна употреба, бюджет до 250 лв. посъветвайте ме коя марка и модел е с прилично качество и сравнително евтини консумативи. Благодаря предварително.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колега, за домашни условия ти препоръчвам тези двата. Подредени са по хубост, така да се каже. HP-то е по-доброто, защото за него се продават XL глави с възможност за 1000 копия и са на сносна цена! Най-доброто мастиленоструйно МФУ с оглед цена-каество! Ще останеш доволен.Второто е Канон и е доста евтино като устройство а и здраво! Но пък главите са си стандартните - по-често ще ги сменяш!Успех и не му мисли -- хората за това пишат гаранционни карти!http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...Ng==#n.2.3.1.1Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Вкъщи си имам HP F380 - цветен мастиленоструен 3в1 уред формат А4, никакви проблеми не съм имал, сега са много евтини вече, може би са под 130 лв. използвал съм го съвсем малко обаче, и това че нямам проблеми може и да е подлъгващо. Иначе не е работил няколко месеца и няма никакви проблеми от тип "засъхнало мастило" , спазвайки точно инструкциите на производителя. Минус на 3в1 машините доколкото съм чувал е че ако се прецака нещо, не можеш да ползваш и трите, но не знам дали е вярно. Ксерокса работи независимо от компютър, елементарен е за употреба и от по-възрастни хора (които не са на ти с английския). Като цветове - изглеждат сравнително реални при сканиране и после отпечатване. Работи с черна глава номер 21 - около 20 лева струва, май я дават за около 150 страници, и с цветна номер 22 - около 27 лева, а също и с глава за снимки номер 56 или 57 май беше. Ако не искаш шаренко, взимай си HP 1020, за домашно - екстра.
Коментар
-
Май ще се спра на този модел http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...zM=#n.1.10.1.2 Благодаря за съветите
Коментар
-
Стенли, ако си на Виста ще имаш големи главоболия точно с този модел.Иначе, ако си на ХР - става.Мой приятел има точно такова чудо на техниката и е с Виста - при всяко пускане, компа намира устройството като ново и започва да си го инсталира - всеки път щом пуснеш компютъра. Изтеглили сме му оригиналните драйвери за Виста от сайта на НР. Иначе под ХР няма проблем.
Коментар
-
Досега се въздържах от мнение защото моя Canon Pixma MP150 Преди седмица ме изостави внезапно ,но току що го бях разпилял на съставните му части и си го оправих сам.Твърдо съм за Canon.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар