Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Държавата "Косово"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

всичко е политика и ако макетата си изиграят правилно картите, няма да се стигне до там... ама за тая работа требе акъл.. а там акъла е малко

Коментар

ilkor написа:
      И най лошото е че след Косово иде ред на Македония ...
      А тез пък капути и те..къде са тръгнали. До преди няколко години..У България тва У България онова..Ся реват за визи като влязохме в ЕС.ПП. Мамицата им мръсна..преди 2 години държаха 3 дена братовчедка ми на Митницата и не искаха да я пускат да мине..в Албания не варял бизнеса!

Коментар

"МОСКВА, 19 фев -- РИА Новости.Косовски сърби,протестиращи против признаването независикостта на Косово,във вторник са подпалили полицейски пост на границата със Сърбия,съобщава,по сведения на представители на косовската полиция,агенция Ройтерс.Група от хора с маски е нападнала контролно-пропускателният пункт в района на Jarinje и го е запалила.Сътрудници на полицията на Косово и на полицейската мисия на ООН,намиращи се на мястото,са решили да не се намесват в ставащото.Пострадали няма."Взето от: http://news.mail.ru/politics/1616720/"Войски на НАТО се придвижват към сръбската граница.Войски на НАТО,разположени на територията на Косово,се придвижват към границата със Сърбия,съобщава агенция Ройтерс.По думи на представител на мисията на Северноатлантическият алиянс в Косово (KFOR) полковник Бертран Бонно ,става дума за въвеждане на ред в сръбските райони,където през последните дни местни националисти са атакували представителства на ООН и ОБСЕ (така е съкратено на руски),а така също и пропускателни пуктове на Сръбско-косовската административна граница.Командването на НАТО заявява,че военните дори сега са готови да се намесят в ситуацията.По други данни,миротворците вече са пристигнали на мястото на единият от постовете,който е бил опожарен.Трябва да се отбелейи,че през последните дни постъпваха съобщения за това,че десетки сръбски националисти се опитват да проникнат в района на град Митровица,за да попречат на отделянето на Косово и населените със сърби части на този край.Полицията на Сърбия се опитвала да не допуска това,чъпреки че очевидно ситуацията излиза извън контрол.Да добавим,че до настоящият момент независимостта на Косово са признали Афганистан,САЩ,Великобритания,Турция,Франция и Австралия.Още няколко страни заявяват,че ще направят това в най-скоро време."Взето от: http://top.rbc.ru/incidents/19/02/20....shtmlп.п.И двете информации са превод от руски и се извинявам ако има нещо не съвсем точно преведено.

Коментар

Само забележете кои държави са признали до този мимент Косово - Афганистан,САЩ,Великобритания,Турция,Франция и Австралия. Та това не са ли едни от най големите империалисти и колонизатори в световната история (като изключим Афганистан те са терористи и се занимаваха с това с което косово ще се занимава и за в бъдеще - тероризъм и наркотици , износ на престъпност и т.н. Честито на всички народи , в момента се признава една мафиотска , терористична и ........... държава!
          .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

Косово

вече има и българи похитени от мироопазващия контингент ще стане лошо ако изпуснат конците така власт не се дава лесно
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Това вече са нагласени неща.Значи до оня ден, до когато Косово беше на практика независимо, но де юре - не, на никой сърбин не му пречеха постовете между Сърбия и...Сърбия.Сега обаче, когато и де юре Косово ще стане независимо, пунктовете почнаха да им пречат.Сърбите имат да избиват много комплекси. От това, че не успяха да направят от Българите в Македония сърби (успяха частично - направиха ги Македонци), от това, че им се разпадна Югославията, от това, че и най-близките им обърнаха гръб (за черногорците става въпрос)....Забележете пък кои страни НЕ ИСКАТ да признаят Косово - все страни, които имат или са имали имперска политика, и все такива, в чиито държави живеят огромни подтиснати малцинства - Китай, Румъния, Испания, Русия... Защото знаят, че рано или късно, същото може да се случи и на тях...Аз още в началото писах, че на практика юридическото признаване не е най-важно, въпреки че носи удовлетворение. И България е призната чак през 1908, но това не пречи да честваме освобождението си от 1878.Истината е една - Косово, дали независимо, дали не - никога няма да бъде сръбско. А дали новата държава ще стане мафиотска, терористична или нормална държава, зависи на първо място от всички Косовари, на второ място - от сърбите, и после от всички останали. Аз сега като гледам, терористичните палежи не ги извършват албанци, ами сърби... Сърби извършваха и масовите убийства в Косово преди десетина години...

Коментар

bahricin написа:
                ...
                Конкретен въпрос към теб колега. Ти какъв си (като национална принадлежност)?
                Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Immortal написа:
                  Това вече са нагласени неща.Значи до оня ден, до когато Косово беше на практика независимо, но де юре - не, на никой сърбин не му пречеха постовете между Сърбия и...Сърбия.Аз сега като гледам, терористичните палежи не ги извършват албанци, ами сърби... Сърби извършваха и масовите убийства в Косово преди десетина години...
                  Колега, до момента се въздържах от коментар по тази тема, защото я намирам за твърде трудна за категоричен отговор дали това което се случва е правилно оправдано както от чисто човешка, така и от чисто икономическа гледна точка или не.Последните ти думи обаче съвсем не отговарят на истината и са плод на медийна плевел, която ако помниш беше също така еднопосочна и през периода 1991-1995 година по време на гражданските войни в Босна и Хърватска.В такива моменти, при които бялото изглежда черно, а черното бяло не е корктно да се вадят на бял свят частични моменти от не така далечното минало, които не са в синхрон с цялостната картина.Бих искал да Ви припомня колко едностранчива и целенасочена беше медийната буря по време на конфликтите в Босна и Хърватска.Тогава цялата вина и всички жестокости се приписаха на сърбите, което далеч не отговаря на истината.Тоест никой включително и аз не отричам нечовешките убийства и етническото прочистване (справка Сребреница) от страна на Сърбите, но как така на бял свят не излязоха и същите нечовешки и антихуманни действия и от страна на Бошняците (справка Зворник и околностите).Същите нелицеприятни факти мога да посоча и за Хърватска, даже там в по-голяма степен неслучайно е "покрита" цялата информация за реалностите при тежките сблъсъци и последвалите убийства.Идята която искам да защита в момента е, че при такива междуетнически и граждански сблъсъци вина носят всички участващи - не можем вечно да препрочитаме историята и да търсим оправдание за едната или другата страна в такъв конфликт. Общо взето идеята за разделяне на екс Югославия е била заложена още в края на 80-те години. Познаваме тримата участници в прекрояването на Югославия - Милошевич, Туджам и Изетбегович. Мисля, а и не само мисля - вече е станало и мое вътрешно убеждение, че всичко щеше да се размине и нямаше да се стигне до такива ужасяващи неща в края на 20-ти век и то почти в сърцето на Европа ако първоначалното разпределение на териториите (както е било прието на една от първите срещи между тримата) се беше осъществило. В последствие границите бяха очертани почти идентично с тези които са били заложени в самото начало, но в крайна сметка загинаха хиляди невинни хора.В основата на всичко стоят забележете Сръбския национализъм, желанието на Изетбегович за създаване на Ислямска държава и Хърватските безконечни апетити за повече територия. И така от нежеланието за намиране на решение се стигна до провокиране на междуетническа омраза в райони в които до тогава не е съществувала такава - тоест изкуствено се създаде сблъсък за постигане на целите на всяка една от страните.Мога да пиша още доста по тази тема за екс Ю защото както съм писал в един мой пътепис ми се налага да пътувам ежемесечно до Сърбия, Босна, Македония, Черна гора и Хърватска и съм си изградил представа за манталитета на хората и понеже ( следващото е лично моя стратегия ) за да правя успешен бизнес с клиентите ми във всяка от изброените страни трябваше да вникна в начина им на мислене и живот. И съм се поровил доста за да разбера как и защо се стигна до всичко това, което се случи там. Моите заключения съм написал по-горе.Косово..........очаквам същата медийна плевел да избуява всеки ден от нашите безпристрастни и надпартийни медии.Очаквам всеки ден да слушаме едностранчиви коментари за или против Косово............Очаквам всеки ден да не се показва всичко както е всъщност. Косово ще бъде голям трън в петата ни - рано или късно.Защо ли? Дано съм лош пророк..........
                  Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Абсолютно си прав, колега Burns.Вярно, че във всеки конфликт участват 2 страни и винаги и двете страни носят вина.Но това което си написал, както и това което аз по-горе съм написал, са неща от миналото. Днешните събития са преки последствия от всичко, казано по-горе. Но, за съжаление, времето не може да се връща назад и грешките не могат да се поправят. Единственото възможно решение е страните да се примирят с действителността и да гледат напред. Защото си остават съседи, и също като отделните хора, не могат едни без други.Нали знаете кога човек осъзнава, че не може без други хора? Когато остане сам. Същото е и с народите.Големите паневропейски империи се разпаднаха на десетки държавички, които сега пак вървят към ДОБРОВОЛНО обединение.Единственият недостатък на Югославия е, че закъсня с разпада си.Съгласен съм, че зверства имаше и от двете страни, но нали знаете приказката - каквото повикало, такова се обадило.Настоящият проблем (както и войната на САЩ срещу Сърбия) беше предизвикан с отнемането на автономията на Косово от Милошевич. За мен Милошевич е най-големият враг на Сърбия, въпреки че сърбите много си го защитават.Ама айде, че темата стана много обширна, каквото и да пишем тук, най-много и ние да се изпокараме Дайте да си говорим за ФИАТи.

Коментар

Richard Burns написа:
                      Дано съм лош пророк..........
                      Дано!Интересни са ми следващите 10-15 години! Да сме живи и здрави и пак да пишем тук.
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Immortal написа:
                        .....е страните да се примирят с действителността и да гледат напред. Защото си остават съседи........
                        ...абсурд Деяне...справка - историята. Докато съседа убива съсед, точно както брат-брата, никога няма да могат да погледнат напред. Заложено е в корена им вече, в кръвта им....религиозната омраза. Всъщност дори като се замислим, освен всичко друго изброено до тук като причина, аз лично виждам сред тях и "религиозните подбуди"Спомням си един момент от "Ъндърграунд" на Костурица....когато Иван биеше брат си в инвалидната количка, помните ли какво каза Марко накрая - "войната не е война, докато брат не вдигре ръка на брата".......никога няма да се примирят и никога няма да гледат напред. Всичко това за мен е поредният "цирей", който години наред ще гние по лицето на югоизточна европа.......

Коментар

Пътя на хероина до Тирана се скъси с още 300 км. безпрепиятствен маршрут.
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Бих добавил и на проституцията и на оръжията и на още много неща.....
                            .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

Тук е най добре написан коментара за последиците от това признаване на тая никаква държавица.http://www.standartnews.com/bg/artic...article=222452
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Лошото Явка е, че си прав!Но това ще е така със или без независимо Косово. Независимостта е само резултат от всичко останало.Не мога да разбера защо, ние, които сме опитали правото да бъдем свободни, които знаем какво е и чуждото подтисничество, които по един или друг начин имаме своята независимост, отричаме това право на други хора?!? Нека пък и те малко да се порадват, да повечт байраци.Пък като им дойдат едни политици като наште - да му мислят...

Коментар

Working...
                                X