Колеги, от известно време ме занимава един въпрос и сега ви го задавам и на вас. Каква е причината повечето коли да развиват реално по-висока скорост от тази посочена в заводските данни? Пример: моето Пунто е с двигател 1.6 и "заводска" максимална скорост 178 км/ч, а няколко пъти на равен участък при максимално изцеждане на скоростите достига до над 190 км/ч. Пример 2: Мой приятел има BMW 3 E46, 2.8, максимална "заводска" скорост 242км/ч, достигали сме 260 км/ч. Та защо се получава така? Не е ли в интерес на фирмите производители да посочват по-високите стойности за моделите си?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква всъщност е максималната скорост???
Collapse
X
-
Хора, ползвайте търсачката! Писано е по въпроса, например в тази тема (вижте поста на Pinko). Коментирано е и другаде, потърсете малко...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Възможно е да има такива дерективи , не споря . Само дето на мен до сега не ми се е случвало като карам със 200 и са ме засичали (тази скорост не е с Бравото) след като спра да ми дърпат конско (щото понякога актове не им се пишат) , ми то на радара си пише 200 бе, а не 176 например ! И нещо друго по темата - тази максимална скорост посочена от производителя е такава , която може да се достигне в безопасни стойности на претоварване за двигателя и е такава че автомобила да може да я задаржи поне 15 минути , без това да крие риск за двигателя на автомобила..... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
ъъъ?? това с 15те минути някъде го пише наистина ли??? защото наскоро ми развиваха теория, че компютъра на едно Audi A6 прегрял от много каране и то за това спряло и 30минути след това, като се охладил - пак тръгнало. Та вярно ли е, че колата ми може да се движи с максималната си скорост не повече от 15мин?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:ъъъ?? това с 15те минути някъде го пише наистина ли??? защото наскоро ми развиваха теория, че компютъра на едно Audi A6 прегрял от много каране и то за това спряло и 30минути след това, като се охладил - пак тръгнало. Та вярно ли е, че колата ми може да се движи с максималната си скорост не повече от 15мин?.... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
GPS един брой в колата и даваш газ. На него си изписва скростта в момента! На по-старите коли километражите лъжат сериозно при по-високи скорости. Максималните скорости ги дават и при определен размер гуми на автомобила. Ако си минал на по-големи или по-малки гуми е нормално пак да имаш разлика!За защита на мотора при по-високи скорости:На старите коли почва да ти загрява двигателя и сам намаляваш (тя спира и да дърпа). Случвало ми се е да почне климатика да духа топло.На мощните коли си има ограничител на 250км/час обикновенно. А също има електронно изключване на при 7000 оборота например за бензинови мотори).F31 BMW 320d
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:GPS един брой в колата и даваш газ. На него си изписва скростта в момента! На по-старите коли километражите лъжат сериозно при по-високи скорости. Максималните скорости ги дават и при определен размер гуми на автомобила. Ако си минал на по-големи или по-малки гуми е нормално пак да имаш разлика!За защита на мотора при по-високи скорости:На старите коли почва да ти загрява двигателя и сам намаляваш (тя спира и да дърпа). Случвало ми се е да почне климатика да духа топло.На мощните коли си има ограничител на 250км/час обикновенно. А също има електронно изключване на при 7000 оборота например за бензинови мотори)..... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
Тук има калкулатор на гуми:http://www.avtogumi.com/Пиши гумите които ти дават по книга и тези с които си сега, за да видиш как се променят показанията на скоростомера спрямо базовите!F31 BMW 320d
Коментар
-
Разликата в размера на гумите наистина дава разлика и в километража, обаче при мен е запазен радиуса на въртене, макар джантите ми да са 15". А по-достоверно ми изглежда обяснението за възможността автомобила да поддържа тази скоростUndersteer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
Не е само при по мощните коли, а предимно при всяка немска кола.. примерно порше нямат ограничител а това е мощна кола, докато аудито ти може да има незнам... предполагам че има деАз искам да питам каква всъщост е разликата между километража и реаланта скорост при мяота кола Marea weekend 2.0 20v HLX
Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
ex:Opel Kadett 1.3
ex:Fiat 125p
ex:Москвич 412
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар