Здравейте, Ще пътувам във вторник към Германия. Въпросът ми е, какви документи ми трябват за колата. Имам вече зелената карта и застраховка от Булстрад. Трябва ли да изкарвам някакви други документи? На сайта на КАТ няма никаква информация. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Документи за чужбина?
Collapse
X
-
Вчера си дойдох от Румъния (нали е в Евросъюза)! Трябват само зелена карта, шофьорска книжка, документите на колата, който са за България и лична карта! Нищо друго не е необходимо! Даже, както колегата по-горе спомена залената карта почти не я искат, но нека я има! Успех!П.С. Ще видиш какви пътища имат хората!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Sev написа:dudulia написа:Задължително си сложи лепенка BG иначе ще те скъсат от глоби!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
през септември минах през половин Европа: Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия, Германия, необходими ми бяха само документите на колата - талон, и личните документи -- лична карта/паспорт; Застраховка ми искаха само братята сърби, за лепенка не са ми се заяждали никъде. При влизане в Австрия се купува тамошна винетка за 10 дена (за по-кратко няма) - май 13 евро. В Германия винетки няма (доколкото знам, там пътният данък е включен в цената на горивото). В останалите страни си плащах таксите за магистралите.
Коментар
-
Rayo написа:през септември минах през половин Европа: Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия, Германия, необходими ми бяха само документите на колата - талон, и личните документи -- лична карта/паспорт; Застраховка ми искаха само братята сърби, за лепенка не са ми се заяждали никъде. При влизане в Австрия се купува тамошна винетка за 10 дена (за по-кратко няма) - май 13 евро. В Германия винетки няма (доколкото знам, там пътният данък е включен в цената на горивото). В останалите страни си плащах таксите за магистралите.Bravo 1.4 12V
Коментар
-
значи магистралите в Сърбия, Хърватска и Словения са общо 45-46 Евровинетката в Австрия е малко под 8 Евро и важи 10 денав Хърватска не зареждай гориво, ако нямаш от техните паризащото при превалутирането се правят на лудислучвало се е неведнъж, затова мисля че е практикав Словения и Австрия е пълно с камери, така че не си позволявай волности :D в Австрия не се надявай да ги засечеш с радар-детектор, защото те засичат и снимат след като ги подминеш
Коментар
-
Чудесно !!! Мерси много за полезната информация. Още един въпрос имам: Колата в момента е на сервиз, исках да и сменя всичко преди да тръгна, като ремъци, филтри, свещи и масло. Ще ми сменят и радиатора на парното, тъй като беше спукан. Нещо друго, което би било добре да направя преди да тръгна на такъв път? Нещо да се провери и т.н.? Мерси предварителноBravo 1.4 12V
Коментар
-
Не забравяй и медицинска застраховка , правят я на твое име примерно и важи за още до трима твои спътници описани в нея , без това да и влияе в/у цената ..... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
Някой да знае дали все още търсят зелена карта за влизане в Гърция? Миналата година, като ходих, търсеха, но от 1-ви август, доколкото знам, тези карти отпаднаха. Някой ходил ли е скоро, да ми даде актуално инфо, че мисля събота и неделя да отскоча до Тасос, та като стигна границата да не стане изгъзица, че в момента зелена карта нямам и ако трябва да ходя да си извадя?
Коментар
-
profusion написа:Някой да знае дали все още търсят зелена карта за влизане в Гърция? Миналата година, като ходих, търсеха, но от 1-ви август, доколкото знам, тези карти отпаднаха. Някой ходил ли е скоро, да ми даде актуално инфо, че мисля събота и неделя да отскоча до Тасос, та като стигна границата да не стане изгъзица, че в момента зелена карта нямам и ако трябва да ходя да си извадя?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар