Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коне по талон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коне по талон

Може ли да се напишат по малко коне в талона ( примерно на 1.6 16V да му се пишат 90 к.с. вместо 100 ) и ако може как става това ?Преместено в подходящия разделМодераторски екип на fiat-bg.org

можестава като познаваш точните хора, черпиш и готово :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колко ще е тази почерпка ? Ако познаваш такива хора дай да се разберем на лс ?

Коментар

готово

Коментар

Еми, принципно става и най-лекия начин е да ти запишат мощността в KW в конски сили. В тоя случай далаверана ти е около 30% (тия проценти ги говоря за мощност, не за данък) Ако обсъждаме автомобил със 150 коня, там далаверата ти е символична. Идеята е, ако можеш да слезеш под 100 кс, където данъка е много по-нисък, а и ползваш преференция за работещо катализаторно устройство, но всъщност, какво ти пука от всичко това, при положение, че в тази държава данъци се плащат върху онова, което декларираш...
          Shit happens, sometimes...
          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

по принцип е такано примерно в данъчното искат и талонтам като пише 90 коня, си вързваш гащите отвсякъде :D

Коментар

бравата ми е регистрирана с най-примитивния двигател за модела - 48 киловатов 1929 см^3 Атм.дизел. Тоя дето я купих от него, имам да го почерпя по тоя повод, вече "спестих"около 100 кинта за тази година. Но не знам как става далаверата, може би ако е нямало данни за двигателя, и ти ги декларираш, пък те нека после доказват...

Коментар

Абе има си начини, макар че са от тъмната страна на Силата . Класически начин, ще ви го кажа на ушенце, не го разпространявайте . Пиниза е да минеш с копие на талона, а да не ти искат истинския талон. Ами ако си осигурите това, мисля че всеки се сеща как вместо 83KW, в копието на талона ще пише 73KW и съответно данъка отива надолу, надолу ...
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

така е рискованоне се знае какви времена ще дойдат - ще вземат да ви съдят за данъчна измама

Коментар

ще вземат да ви съдят за данъчна измама
                    Колега, в тая смотана държава за данъци още никой не е осъден. Аз Типо-то си го бях декларирал съвсем съвестно и когато отидох да го бракувам сам се набутах, че питах не дължа ли някакви данъци. Иначе чиновника беше готов да ми го бракува, ама като попитах се разтърси и се оказа, че дължа главоломната сума от 24,36 лв. за 3 години и си ги платих.Отделно, ако не си декларираш колата, никой няма да те търси за нищо до момента, когато тръгнеш да я продаваш или бракуваш, но и за това си има лечение, само че няма да го спомена, адвокатче съм все пак, а и ние трябва да се храним от нещо
                    Shit happens, sometimes...
                    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

За рисковано - рисковано е, не е законно и не го препоръчвам на никой. Но се прави масово. По принцип цялата тема е такава, тук обсъждаме начини да се заобиколи закона :D .

Коментар

така е :D но като има такава рязка граница 101/102 к.с. - 25/125 лева...недомислица, за пореден път го казвам

Коментар

Sev написа:
                          така е :D но като има такава рязка граница 101/102 к.с. - 25/125 лева...недомислица, за пореден път го казвам
                          Пълна недомислица е наистина, в алгоритъма няма никаква логика. И друг път съм казвал, че според мен данъка трябва да се определя от следните 3 неща:1) Пробег за една година. Как ще се отчита ? Много просто, на прегледите СА ДЛЪЖНИ да засичат километража, така че отчитането ще става "от преглед до преглед". По-голям пробег - по-голям данък. 2) Маса ( тегло ) на автомобила. По-тежък автомобил - по-голям данък. 3) Ниво на вредните емисии в изгорелите газове.

Коментар

поспамихме темата, но и без това вече беше отговорено на човека :D според мен данъкът основно трябва да зависи от замърсяването на околната средавсе говорят за енергийна ефективност, а нищо не се прави по въпроса

Коментар

Working...
                            X