Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за климатик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за климатик

Колеги искам един съвет. Налага се малко да си попреместим офиса , и на новото място решиш да направя малко подобрения, и като за начало смятам да му сложа един климатик, че ми писна с тези духалки, и да сменя дограмата. Поръчал съм 5камерна немска дограма със Ка стъкла. Зидът е около 50см, така че не вярвам да има проблем с изолацията. Стаята е 10 м2. Какъв климатик да сложа на тази стая, и най вече гледам да не е нещо супер скъпо. Верно че аз ще го ползвам, но все пак сме ограничени от финансите, понеже освен тези неща ще слагам и ламинати навсякъде, и просто не мога да си позволя всичко да е най. А имам срок до края на месеца.По магазините предлагат много видове марки от 400 до 500+лв. Очаквам вашите предложения. Ако има някой колега който да вземе поръчката от форума.....от Варна съм.
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

General-Fujitsu!
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ама колега казах, пък може и да не съм де, ама сега казвам...нещо около 500лв
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
        Ето колега това мисля, че като цена/качество ще те устрои: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014063 , доколкото си спомням Осака са по лиценз на Мицубиши. Ползвам такъв по-голям, 12-ска(инверторен) и съм доста доволен, добре се държи в студовете !!!!
        Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

Малко сори, ама някой модератор да ми премести темата в раздела общи приказки, че с тези нововъведения се обърках.ПреместеноМодераторски екип на fiat-bg.org
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Да си купиш климатик от тези магазини е поти равносилно на самоубийство. Хващат се с някакви измислени фиррми за монтаж...и ако не дай си боже нещо в климатика изпищи..ше брадясаш докато си намериш резервната част. Освен това... малко са свестните фирми които ще ти приемат климатика за ремонт ако не си го купил от тях...
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

отговор

Наи добрият вариант според мен е мидеа,но наистинали има такава стая 10по2.Ако е такава според мен ти трябва по голям от 12ка,поне 14ка.Зимата като замръзнаха на всички комшии,и се разтракаха,моя работеше.Търси си да работи до -25 градуса.
              ex. punto elx 1.2i
              Lancia Libra 1.6

Коментар

10м2 , дограма с нискоемисийно стъкло, стени 50 см...по-голям от 12 000 BTU...колега, нещо се бъркашаз бих си взел нещо марково, макар и не от топ-моделитепримерно Panasonichttp://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00000086с монтажа ще ти излезе около 700въпреки че бюджетът ти е по-нискък все пак помислетеклиматика ще работи през деня, когато ел.енергията е най-скъпаинверторните машини са по-икономичнипри сегашните цени на тока ще ти спестява по 30-40 лева на година, а цените тепърва ще скачатако го ползваш 5 години ще излезе че тези 1000 лева, които си дал сега реално са по-малкоhttp://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

колеги,имаите предвид,че за климатиците е важен обема на помещението,а не квадратурата.Аз съм с Мидеа-12ка и няма проблем.Само дето от 22,12,2007 не съм го спирал.Като излизам сутрин го слагам на 17гр.
                  ===============================
                  // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                  ===============================

Коментар

С това се занимавам. Мога да ти препоръчам Мидея модела е MSF6-09AR нискотемпературен прекрасна машина няма да имаш проблеми с нея а и топли много добре друг модел на мидея е МSM3-09HR . Виж тук има цените които са основни за тия климатици .http://85.130.82.2/airclima/kakva%20...eobhodima.html
                    Обичам си работата.

Коментар

JO_666 написа:
                      phoenix написа:
                      Ето колега това мисля, че като цена/качество ще те устрои: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014063 , доколкото си спомням Осака са по лиценз на Мицубиши. Ползвам такъв по-голям, 12-ска(инверторен) и съм доста доволен, добре се държи в студовете !!!!
                      JO_666: Не лъжи градския. ОСАКА нямат никакви лицензи на Мицубиши. Едно време ОСАКАТА бяха МитсубиЧи, но някой май ги изхаща и се принудиха да пуснат марка OSAKA. Фирмата е Бургаска, а климатиците - по нейни проекти със сглобяване нейде из бургас... Феникс, градски - намери начин да се свържеш с мен, ще те упътя в избора ти. Ако не искаш да седиш на студено - ОСАКА (О-Не-Сака) не е за теб.Мидеа - наблюдения лични над няколко тачки - не вършат работа. Абе пичове, кво го мотате човека бе??? Мидея, нискотемпературен за 500лв?? Ай холан. Мидеа - когато другите спрат, тя продължава да ... бръмчи... Аз в коридора съм с НЕО-12ка - е, това нещо е най-шумния битов климатик, който съм чувал. Работи, но целогодишно е на 27 градуса...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

phoenix, преди време ви пратих една мацка, на която помогнахте със счетоводител.Тя продава добри климатици във Варна. Има и монтажници.Ако искаш - звънни ми и ще ти дам координатите, ако ги нямаш.Климатик не се избира нито по квадратура, нито по кубатура, а по охладителен товар, респ. топлинни загуби.Всичко останало е ала-бала на търговците.

Коментар

Вземи си марков климатик но да не е инверторен а конвенционална сплит с-ма. Върши почти същата работа а цената е значително по-ниска.
                          BRAVA 1,4 12V
                          Nissan Navara

Коментар

Върши същата работа, докато температурата е около и малко над нулата. Иначе, като замръзне, и го търси напролет. Ако беше така, хората нямаше да измислят инверторните климатици. Оня ден платих сметката за януари - с два включени нон-стоп инверторни - 109 лева. Може първоначалната инвестиция да е малко по-голяма, но се изплаща с времето, а и сигурността, че няма да ти замръзне в най-големите студове я оправдава.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

колеги, не пишете неща заблуждаващи хоратаинвернорните не си заслужавали...класическите не топлят...
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                              X