Колеги искам един съвет. Налага се малко да си попреместим офиса , и на новото място решиш да направя малко подобрения, и като за начало смятам да му сложа един климатик, че ми писна с тези духалки, и да сменя дограмата. Поръчал съм 5камерна немска дограма със Ка стъкла. Зидът е около 50см, така че не вярвам да има проблем с изолацията. Стаята е 10 м2. Какъв климатик да сложа на тази стая, и най вече гледам да не е нещо супер скъпо. Верно че аз ще го ползвам, но все пак сме ограничени от финансите, понеже освен тези неща ще слагам и ламинати навсякъде, и просто не мога да си позволя всичко да е най. А имам срок до края на месеца.По магазините предлагат много видове марки от 400 до 500+лв. Очаквам вашите предложения. Ако има някой колега който да вземе поръчката от форума.....от Варна съм.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за климатик
Collapse
X
-
Съвет за климатик
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Етикети: –
-
ама колега казах, пък може и да не съм де, ама сега казвам...нещо около 500лвСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:ама колега казах, пък може и да не съм де, ама сега казвам...нещо около 500лвFiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
Малко сори, ама някой модератор да ми премести темата в раздела общи приказки, че с тези нововъведения се обърках.ПреместеноМодераторски екип на fiat-bg.orgСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Да си купиш климатик от тези магазини е поти равносилно на самоубийство. Хващат се с някакви измислени фиррми за монтаж...и ако не дай си боже нещо в климатика изпищи..ше брадясаш докато си намериш резервната част. Освен това... малко са свестните фирми които ще ти приемат климатика за ремонт ако не си го купил от тях...Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
10м2 , дограма с нискоемисийно стъкло, стени 50 см...по-голям от 12 000 BTU...колега, нещо се бъркашаз бих си взел нещо марково, макар и не от топ-моделитепримерно Panasonichttp://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00000086с монтажа ще ти излезе около 700въпреки че бюджетът ти е по-нискък все пак помислетеклиматика ще работи през деня, когато ел.енергията е най-скъпаинверторните машини са по-икономичнипри сегашните цени на тока ще ти спестява по 30-40 лева на година, а цените тепърва ще скачатако го ползваш 5 години ще излезе че тези 1000 лева, които си дал сега реално са по-малкоhttp://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548
Коментар
-
колеги,имаите предвид,че за климатиците е важен обема на помещението,а не квадратурата.Аз съм с Мидеа-12ка и няма проблем.Само дето от 22,12,2007 не съм го спирал.Като излизам сутрин го слагам на 17гр.===============================
// ..."Денят не си личи по сутринта"... //
===============================
Коментар
-
С това се занимавам. Мога да ти препоръчам Мидея модела е MSF6-09AR нискотемпературен прекрасна машина няма да имаш проблеми с нея а и топли много добре друг модел на мидея е МSM3-09HR . Виж тук има цените които са основни за тия климатици .http://85.130.82.2/airclima/kakva%20...eobhodima.htmlОбичам си работата.
Коментар
-
JO_666 написа:phoenix написа:ама колега казах, пък може и да не съм де, ама сега казвам...нещо около 500лвSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
phoenix, преди време ви пратих една мацка, на която помогнахте със счетоводител.Тя продава добри климатици във Варна. Има и монтажници.Ако искаш - звънни ми и ще ти дам координатите, ако ги нямаш.Климатик не се избира нито по квадратура, нито по кубатура, а по охладителен товар, респ. топлинни загуби.Всичко останало е ала-бала на търговците.
Коментар
-
Върши същата работа, докато температурата е около и малко над нулата. Иначе, като замръзне, и го търси напролет. Ако беше така, хората нямаше да измислят инверторните климатици. Оня ден платих сметката за януари - с два включени нон-стоп инверторни - 109 лева. Може първоначалната инвестиция да е малко по-голяма, но се изплаща с времето, а и сигурността, че няма да ти замръзне в най-големите студове я оправдава.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар