Елена Вълкова - не че е смешно името но съчетанието име фамилия е малко комично :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-смешните имена
Collapse
X
-
айде бившия зам.кмет на Враца Вълчко :D и Една съседка ГичкаFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Явор Митев
Цитат от статия на Петър ДонкинАбсурдите на българската именна традицияПетър Донкин · 20 Феруари 2008, 10:46 "Приятно ми е,казвам се Комбайн Василев!А вие сигурно сте Трактор Георгиев? Търся г-жа Мотика Петрова"...Това не е виц!Това са имена на българи, родени в апогея на социалистическия пролетарски ентусиазъм, когато в израз наумопомрачителен идеологически фетишизъм, тоталитарната власт - къдедоброволно, къде - принудително, налагана много български семейства да кръстят новородените си деца с именатана най-заслужилите оръдия на работническо-селския труд. А, за да сезаздрави во веки българо-съветската дружба, в офертата от предлаганиимена за новородени властта включва и имена от пантеона на тогавашнатасъветска държавна митология - Чапаев, Ленин, Сталин, Брежнев...Представяте ли си? Мъничката ви, крехка рожба да носи име с толковасурово, сибирско звучене - Сталин!!! Но... Имате нещо против?! О, значи стевраг на властта! Добре дошли в Белене!Така се написва първата страница от историята на абсурдите на българската именна традиция.Избухването на "нежната революция" в България през 1989 година отварянова страница в историята на българските именни абсурди. Отприщениятизведнъж, потискан 45 години, нагон за свобода, превръща реалността вгротеска - примитивна свободия, в условията на която се раждат новитеабсурди на българската именна традиция. В така наречената демократичнаепоха българинът, освободен от държавната власт като фактор, строгоцензуриращ възможностите за избор на име, залита от единия към другияполюс на абсурда. С тази разлика, че този път именният абсурд, вместополитически, има лигаво-артистичен контекст. Извор на вдъхновение заименнотворческия процес на българина стават безкрайнителатиноамерикански сериали, които заливат телевизионния ефир. Така сепоявяват - Изаура Петрова, Есмералда Георгиева и други подобни, традиционнибългарски имена. Латиноамериканската линия на именния абсурд се подсилваот успехите на бразилските футболни звезди, играещи в Шампионскаталига - Роналдо, Роналдиньо, Роберто Карлош... Е, как да не си кръстиш сина натях! И после гордо да разказваш, че си баща на Роналдиньо... Нали?!Постепенно обаче латиносериалите отстъпват по количествен показателна американските сериали и филми. Обществото ни, съзнателно иподсъзнателно, се американизира, което неизбежно рефлектира върху тънкатачувствителност на българския именнотворчески процес. Плод на тазирефлексия са използваните при кръщаване на новороденибългарчета, американски имена - Майкъл, Робърт, Силвестър и други, коитовкарват нова сюжетна линия в историята на българските именниабсурди. Сюжетна линия, която предстои да се доразвива, може би в посокакъм благодатната за вдъхновения територия на софтуернияи нтернетсвят... В смисъл - очаквам утре да срещна някой отракан тийнейджър отнай-новото поколение, който сериозно да ми подаде ръка за запознанство иоще по-сериозно да ми се представи: "Приятно ми е, казвам се УиндоусГеоргиев!"...Какво пък, аз се казвам БгРепортер Донкин!
Коментар
-
Явор Митев
Виц, прочетен току що в дир-а....днес ми върви да попадам на материали по темата:Някакъв господин на касата на ЕСГРАОН:- Искам да си сменя името!- Защо как се казвате?- Гъзио Николов.- Ами да, разбирам, с това име...А как искате да се казвате?- Гъзио Георгиев!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар