Докъде я докарахме, да се смеем на имената Недка, Станка, Радка, Нанка... а да си кръщаваме децата Никол, Майкъл или Анджелика...
Не че нещо, ама ми е смешно като видя някой да ми се прави на голям патриот, а детето му се казва Майкъл вместо Михаил или Никол вместо Николина.
И да, Гълъб е много хубаво име. Да не би Галина (в превод - кокошка) да е по-хубаво?!?
Аз подкрепям колегата.
Абсолютно същата позиция и мисли споделям!
Българските имена са много смислени и имат доста силен заряд в тях.
Дошло е времето Паисий Хилендарски пак да попита:
О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин...Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти,Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик...Паисий (1762)
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Докъде я докарахме, да се смеем на имената Недка, Станка, Радка, Нанка... а да си кръщаваме децата Никол, Майкъл или Анджелика...
Не че нещо, ама ми е смешно като видя някой да ми се прави на голям патриот, а детето му се казва Майкъл вместо Михаил или Никол вместо Николина.
И да, Гълъб е много хубаво име. Да не би Галина (в превод - кокошка) да е по-хубаво?!?
Аз пък не можах да разбера, къде откри смеха в написаното от мен, относно българското име Недка?
Да, за теб "Гълъб е много хубаво име", може би и Бригадир, Перун и пр. да са също хубави имена, но на мен пък ми допада името Галина. По нашия край са Галините, по вашия Гълъбите, хайде, какво ще кажеш? Всеки може да си кръсти детето както Той реши, а пък дали и колко са смешни "най-смешните български имена" се разбира в пуснатата тема във Форума на Фиат. Пък Вие с модератора, слав ли беше, вместо да се подкрепяте и да се правите на големи патриоти, и четете патриотични лекции, вземете се в ръце и си помислете върху темата - не е ли малко глупава, а?
1-во: Името си го поставил в тема за смешни имена, следователно го смяташ за такова.
2-ро: Темите ги създават потребителите. Дали те са умни, глупави, полезни, безполезни, информативни, заблуждаващи и пр. и пр. зависи предимно от потребителите на форума, а не от модериращите го.
Ако имаш някакви претенции на ЛС!
Всичко останало е спам и ще бъде третиран като такъв!
В казармата имах един приятел Цезар, преди време имах един колега от Враца който се казваше Ленин, а той ми каза, че там имало и Сталин. Няма лошо като имена не са никак смешни, но са жертва на епохата в която са се родили. До сега не съм чувал някой да си кръсти детето Левски, май е за добро.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар