Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поддържаме ли си колите...???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поддържаме ли си колите...???

Колеги днес, докато си карах из нашата "любима" столица и се оглеждах във всеки FIAT (както винаги) ми хрумна този въпрос. Дали всички във форума си подържат колите в безупречно състояние или поне добро (от към външен вид, сигурнос на пътя, нови гуми, работещи светлини, интериор и т.н.)? Ето моя пример за това как си подържам колата: Сменям масло на 8000км, Накладките ги гледам при всяка смяна на гумите, а те са чисто нови и летните и зимните (т.е. пролетта и зимата) и ако са за смяна веднага я извършвам, а не си казвам - абе може още да изкарат. Тропне ли носач пак смяна, за амортесьорите също и така! Ами гледам колата да не ме оставя на пътя (до сега не се е случвало) мия я всяка седмица зависи как съм със свободното време и така ..... Та в този контекст ми е и въпроса към всички! В какво състояние са ни колите ? (независимо колко са стари или нови) !П.С. Мисля, че тези неща не са маловажни и за пренебрегване!Успех на всички! Редактирано заглавие. Колега, писането с главни букви във форум-обществото е равносилно на КРЕЩЕНЕ, което никой не заслужава. Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

единствено съм занемарил това че не съм я къпал ама в това време гадно
    Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

от към техническо състояние колата гледам винаги да е безупречно, но от към миене немога да се похваля че го правя много често особено отвън иначе вътре ми е чисто и мирише на ароматизаторче :D
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

ам чи кък
        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

относно техническото състояние гледам да е безупречна.Ниакакъв компромис със светлини и спирачки.Като врътна трябва задължително да запали.Обади ли се нещо се сменя на момента.Относно чистота...понеже основно не я карам аз и честотата е леко занемарена.Попадни ли ми в ръцете се излъсква до неузнаваемост,но за съжаление 2-3 пъти в годината.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Поддържам и още как...При последната смяна на гумите - айде нови дискове отпред, че ми се видяха много изтънели...На практика всичко що е за поддържане - по отношение на безопасност (най-вече) се сменя веднага.Знам как е когато човек е с ограничени ресурси обаче - счупи се нещо (уж дребно), в момента нямаш пари да го оправиш, докато ти дойдат парите, то повлякло след себе си още неща и ремонта ти излиза тройно. Бил съм в такова положение със старата кола, с Темпрата досега не ми се е случвало, дано все така да я караме и занапред Иначе относно авто-банята - зимата избягвам да я мия. Последно я мих преди седмица, като ходих до Пловдив, но колегите там ми казаха "поне да я беше измил " (докато отида до там и пак беше цялата в прах и мръсотия). Затова - чак за 1-ви май може пак да я измия отвън. Иначе вътре си я чистя постоянно. И ароматизаторите сменям - жената ме ревнува вече от колата - давал съм повече пари за пълнители за ароматизатора, отколкото за парфюми за нея

Коментар

Относно техническото състояние гледам всичко да е перфектно.Относно чистотата......вътре се чисти веднъж седмично, а пък отвън когато дойде...
              Marea 1.6 16v

Коментар

Така като гледам май никой не прави компромис с техническото състояние на колата и аз не съм изключение. При най-малкото тропане виене или промяна в звука като цяло се предприемат мерки. Другото което гледам е външният вид. Всяка драскотина по боята се заличава освен няколко с които я купих те са по дълбоки. Оглежда се редовно за ръжда. Нещо друго колата беше качена на стенд и изпръскана с дозина препарати отдолу за да не хваща корозия. Сега се прави преглед от време на време дали няма някъде дефект в покритието и се коригира. Интериора гледам да е чисто. Винаги да мирише на хубаво, но не прекалено силно на ароматизатори, Тапицерията да е безупречна и да няма прах по таблото. От вън не се мие често поне сега зимата, но лятото при всяка възможност си я мия сам. И така това е моята история
                Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
                Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Колата се поддържа според джоба !
                  FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

ancho написа:
                    Колата се поддържа според джоба !
                    Тц, кола се купува според джоба!
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Коментар

phoenix написа:
                        ам чи кък
                        теб те знаем...наполовина...
                        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

stef написа:
                          от към техническо състояние колата гледам винаги да е безупречно, но от към миене немога да се похваля че го правя много често особено отвън иначе вътре ми е чисто и мирише на ароматизаторче :D
                          И аз така,само да не ме снима някой,че ще изложа форума
                          Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

подържам си колата, даотвътре е винаги чиста и всички приятели ми се мудят как го правя отвън я мия малко по-рядко, но все пак е зима...крушки, масло, всичко чеквам, спирачната ми система е изцяло обновена..единственото нещо, което още не съм направил е, да си изправя калника и да си боядисам предния капак, и въобще да стане лачена отново, но и това скоро
                            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                            e30 forever!

Коментар

Re: ПОДЪРЖАМЕ ЛИ СИ КОЛИТЕ???

kosta написа:
                              Колеги днес, докато си карах из нашата "любима" столица и се оглеждах във всеки FIAT (както винаги) ми хрумна този въпрос. Дали всички във форума си подържат колите в безупречно състояние или поне добро (от към външен вид, сигурнос на пътя, нови гуми, работещи светлини, интериор и т.н.)? Ето моя пример за това как си подържам колата: Сменям масло на 8000км, Накладките ги гледам при всяка смяна на гумите, а те са чисто нови и летните и зимните (т.е. пролетта и зимата) и ако са за смяна веднага я извършвам, а не си казвам - абе може още да изкарат. Тропне ли носач пак смяна, за амортесьорите също и така! Ами гледам колата да не ме оставя на пътя (до сега не се е случвало) мия я всяка седмица зависи как съм със свободното време и така ..... Та в този контекст ми е и въпроса към всички! В какво състояние са ни колите ? (независимо колко са стари или нови) !П.С. Мисля, че тези неща не са маловажни и за пренебрегване!Успех на всички!
                              Смятам ,че да поддържаш колата си чиста и в добро тех.състояние не е манящина а въпрос на лично виждане.Не търпя техническа неизправност и мръсен автомобил.Ето го и ТИПОКА (Продава се......)
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X