Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вероизповедание/Религия задължителен предмет в училище?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вероизповедание/Религия задължителен предмет в училище?!

Какво ще кажете за това колеги?! Сутринта ги слушах по телевизията и беснях в нас... Те не обсъждат ДАЛИ да се учи такова нещо в училище, как КАКВО да се учи!!! Меко казамо съм бесен, това наистина ми идва в повече...Аз съм горд възпитаник на двама инженери, расъл с болтчета, поялник и припой, бащатабеше преподавател в ТУ и Двореца на пионерите, а мама е телефонен техник... Никога не са почитани в нас каквито и да било църковни празници, най-големите са празнувани заради традицията, без излишни работи... Кръстен съм на 16, едва ли не по принуда, не открих тогава, както и сега смисъл от това, живота ми си е все същия - много хубав. В църква не стъпвам. И в това не откривам смисъл - Не смятам, че за да стане нещо, трябва да се моля на някой, вместо да се захвана сам... Нали знаете за вълка...И сега какво? Да задължат детето ми да учи разни глупости... Не ме разбирайте погрешно, няма да му забранявам, то си е отделен човек, може и друго да реши... Ама някой насила да му тъпче главата с разни работи, та да се подхлъзне детето... А знае ли се и с какво точно?! Имам позната учителка по Български и литература на 5-ти клас класна... Знаете ли какво учат по този предмет?! Тя ми каза: "Ако ще да ме уволнят, ма това няма да го преподам!" Някой са ще каже: "Ама как да му е интересно, като няма от къде да разбере." - спокойно, тате му също нямаше от къде да разбере за астрономията, па чете бая време книжки... Когато станах на подходящите години махнаха тази дисциплина от учебния план. Но на мен не ми е пречело са си намирам литература и да чета... Та така де, много мода още да разтягам и пиша, но това ми е идеята. За мен това си е лишаване от право на свободно вероизповедание, което ми е гарантирано по конституция. Както имам право на свободен глас, така и право на НЕ-глас. Както право на свободно изповядване на каквато и да е религия, така и право на НЕ-вяра в нищо и няма да позволя, някой да си прави опити, да ВЪЗПИТАВА (което си е според мен това) детето ми, А НЕ ДА ГО УЧИ (каквото требе да се прави в училище). Това си е моя задача, както и на жената. А с нея сме на едно мнение... И някой ден ще има някой осъдени за това... Много ми иде вече и тая простотия, вервайте ми...

Българския КЛИР е изпразнен от съдържание.Колко болници построиха, колко домове за бедни, приюти за деца без родители? Поповете станаха по-дебели от мен... и те ще учат децата на християнски ценности и морал? Гласувах с НЕ!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

НЕ.Дори ще бъда още по краен. Вижте че почти всички конфликти са на верска основа. Религията вече повече пречи отколкото помага.Тя е създадена с цел да държи масите в подчинение ...Който желае да си вярва каквото ще, но да тъпчат главата на децата насила - не!

Коментар

И аз гласувах с НЕ, защото пак се опитват да ни занимават с глупости. "Нима това е най-важното?" или пък дискусиите за униформите. Вместо да помислят как на децата да им е интересно в училище и да учат Български език, Литература, Математика, те все други "проблеми" предлагат на обществото. Принципно съм ЗА ученето на каквото и да било, религия, мода, космонавтика, кой каквото го влече, но да не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Дай като не можем да научим децата да пишат и смятат, да ги научим на "Отче наш" (Ако си неграмотен, след време наистина ще ти нужна вяра в Господ).
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Цял живот съм живял до най-голямата църква в Пазарджик - Св. Богородица. "Посещавал" съм я само като дете, за да си взема футболната топка, когато я вкараме без да искаме вътре. Винаги съм изпитвал искрено отвращение към поповете - това са едни крадливи твари, алкохолици, шмекери и търговци. Към религията мога да изпитвам само ирония - 21 век и религия ?! А да не говорим, че най-големите заколения и инквизиции в световната история са все на религиозна основа. Не благодаря. Категорично против !
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Също гласувах с "не".Не съм съгласен това да се изучава задължително.Не смятам че изучаването на религия е наложително,по-скоро трябва да помислят за изучаване на морал и етика,но наистина да ги учат на полезни ценности,да ценят живота,природата и да уважават всички живи същества.С две думи да бъдат човеци.А те ще им обясняват за някакви абстракни понятия и ще им мътят мозъка на децата.

Коментар

Гласувах с "НЕ" , но смятам че трябва да бъде избираем предмет или както там се води сега , т.е. ако иска да учи религия - добре , но ако го влече астрономията чий ще го дири в религията ?! ( примерно )
              ex : Bravo 1.6 16v 103hp
              now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Гласувах с да.Принципно и аз съм съгласен за поповете. Дори много добре съм запознат с всичките им далавери.Но помислете.В момента кой предмет според вас би допринесъл за формиране на ценности у децата?На вас като хора и родители не би ви направила впечатление една проповед и си мислите веднага за мазния поп, дето после ще вземе ххх сума за пеенето си, но на едно дете това би му подействало силно. Възможно е дори да научи нещо различно от нормалната литература. Възможно е също да получи нещо различно от караница за един ден в проблемно семейство. Е, възможно е също да предизвика разделения по места, но малките ще могат да се самоопределят. Опитайте се да избягате за малко от пълния еретизъм. При всички положения българщината за мен е свързана с религията.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

И ся к’во, вместо "БАН", ще раздаваш "АНАТЕМА"?! Ми правилно.
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Аз също гласувах с "ДА", защото е нужно да знаят какво изповядва всяка религия и да изберат правилната спрямо вижданията си.Категорично съм против да се каже, не ти няма да се информираш за това това това...., защото е лошо!Кой определя кое е лошо и кое не?!Та те децата и без това по история получават представа за религиите, но тя е непълна.

Коментар

Да бе, не им стигат всякаквите простотий които учат, ами ще учат и реллигия. Според мен по добре е да се въведат часове по "полова култура" защото всичко вече отива на разврат и никой не се пази от нищо. От тези часове, по има нужда отколкото по "религия". Който иска да учи, има читалища, има библиотеки - айде.

Коментар

////Punto//// написа:
                        Да бе, не им стигат всякаквите простотий които учат, ами ще учат и реллигия. Според мен по добре е да се въведат часове по "полова култура" защото всичко вече отива на разврат и никой не се пази от нищо. От тези часове, по има нужда отколкото по "религия". Който иска да учи, има читалища, има библиотеки - айде.
                        Колега, знаеш ли колко секти има???? Аз не знам.Предпочитам детето ми да разбере що е религия и кои са основните религии в училище, отколкото някой сектант да му завре брошурка в ръцете и да се чуди тези какви.

Коментар

Абе ти ако си го държиш изкъсо и си го възпитаваш, няма да го налазят. Докато от незнание може да пипне нещо. А и сектите не са това което бяха преди. Придеи под път и над път. Сега се ограничиха малко. Аз почти не съм имал срещи с тях. Един - два пъти съм виждал "Брат **** и сестра *****" на улицата и толкоз. Един път идваха да ми звънят на вратата преди няколко години, и като отворих и видях за кво иде реч, поисках да затворя. Оня педрито ми сложи крак на вратата и не можах да затворя. Леле като превъртях, ма докато си обуя обувки (понеже отворих по боксерки и тениска и бос) ония избягаха на стълбите със скоростта на бит (да не казвам п******т) ама гей. Така ме беше яд, че не ги настигнах, че няма на къде.

Коментар

Ако въобще трябва да се учи религия, то мястото и е в часовете по история. Няма никаква причина тази тема да се обособява в отделен предмет. Да не говорим, че едно е да се изучава феномена "религия" в човешкото общество, съвсем друго е, някой поп да ми проповядва определена религия (разбирай православна).А ако изобщо искаме обективност на преподаването, учителите трябва да са атеисти по убеждение.
                            Fiat Ritmo 105TC
                            1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                            X