Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт или подкуп?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Добре, заплатите са им ниски, не знам си какво... Но никой не е крепостен селянин - щом не му оттърва нека да си смени работата. Ниските заплати не са извинение за корупцията!!!! Поне според мен.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

    Коментар


      #47
      Lane Staley написа:
      Добре, заплатите са им ниски, не знам си какво... Но никой не е крепостен селянин - щом не му оттърва нека да си смени работата. Ниските заплати не са извинение за корупцията!!!! Поне според мен.
      Дори и да приемем че не са извинение, то са точното обяснение.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

      Коментар


        #48
        Нямам представа колко вземат, но да не са само те с ниски заплати. И аз да ги съжалявам и за това да им давам под масата? Имал съм среща с полицаи които наистина се държат както трябва с теб и с цялото си уважение, но да ми излиза от патрулката с чипса и да си хрупа и да ми вика "кво стана ся тука" ... ей такъв ще му дам.Всъщност парадокса е че май наистина излиза че е по-добре да им дадеш на тях, защото плащаме с пъти повече от актове на държавата и нито катастрофите са намалели, нито контола се е повишил .. приемат се празни закони, колкото да се каже че е направено нещо
        Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.


        Когато целта е всичко и пътят е без значение!

        Коментар


          #49

          Коментар


            #50
            Не знам, моето виждане по въпроса е такова, просто защото до момента не съм попадал на такива фрапиращи случаи за каквито говорите.Имам книжка от ’90, на пътя съм съм дори и преди това но просто на такива изнаглявания от страна на полицаи/милиционери не съм попадал.Ако щете ми вярвайте, за мен си е факт.И една весела случка във връзка с "оправянето" на място - преразказана ми е:В София някъде, спец частите отцепили някаква улица, каски, качулки, автомати - сериозна работа.Некъв пич обаче газ, слаломи - ще минава!Стиснали го качулатите естествено, няма къде да мърда:- На къде си се разбързал бе нашия?- Ми хъката-мъката, бъзрам, пожари и т.н - знаем репертоара.- ОК и какво ще правим сега, ще пишем или ще се оправяме на място?- Ми да се оправим по-добре...Качулатия рекъл "Добре, щом си казал..."Лумбара една каска в главата на бързащия и му рекъл "Айде гони, ние така се оправяме на място!" Та така, това "оправянето" има и своите подводни камъни :D
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

            Коментар


              #51

              Коментар


                #52
                Да бе, как ги правите тия работи. И на мене никога не са ми искали пари. Нито са се заяждали особенно. Спират ме, проверяват документите, или каквото там искат. Пожелават ми приятен път и толкова. Другият вариант - казват ми какво не е наред, пишат ми акт и пак ми пожелават приятен път. Случвало се е да ме спрат на магистралата, когато съм почти сигурен че бях с превишена скорост (веднага след изпреварване), но само ми викат: "За къде бързаш толкова, хайде внимавай по пътя." и толкова.
                Fiat Ritmo 105TC
                1600cc 105к.с.

                Коментар


                  #53

                  Коментар


                    #54
                    Esper написа:
                    Монетата има и друга страна.Замисляли ли сте се колко ли заплата взема един сержант?Имам доста познати, знам колко получават, имам идея какво представлява работното време на една кука.Сега ще кажете - за толкова работа и толкова са му много.Не е съвсем така и откровено мога да кажа, че при такова заплащане на труда им, не виждам за какво да търсим вината в нас.Това е една подкрепяна от държавата гавра с труда на хората.И само да добавя, че те не могат да стачкуват.Нямат правото и да откажат да работят извънредно, когато началниците разпоредят.Компенсации почти няма, извънреден труд - абсурд.Лимитите за гориво са смешни и ако не зареждат от джоба си, ще трябва да ходят пеша.Говоря за системата като цяло, не конкретно за пътните полицаи.С две думи системата е: Ако не ти изнася - напускаш.След всичките тези неща, аз лично предпочитам да им дам някой лев, отколкото да чакам с месеци решението на акта.После разбира се ме е яд, защото се е наложило да плащам за собствените си грешки.И друг път съм го казвал, но не помня някой да ме е спрял без да е имало за какво.Така че, докато един човек под пагон получава заплата, колкото една чистачка - така ще бъде.Не ние, скапаната държава трябва да направи някаква крачка за ликвидиране на тази корупция.
                    Ми да напускат бе пич!На мен и теб като не ни отърва - теглиш една майна и напускаш. Да вървят да станат бакшиши или строителни работници или каквото там могат!Най лесната крачка която можем да направим е да гледаме да не нарушаваме. Вчера ме спират едни "пешаци" при нас в Банкя, като се почна - дай документи застраховки прегледи... просто си търсеха повод, а аз примерен, с колан... и накрая приятен ден...Кога ли ще ми кипне и ще им взема номерата на тия нещастници ще напиша официална жалба до 9-то - тия да не са катаджиии, вместо да патрулират в квартала и да си вършат работата седят на "гюме", спират предимно товарни или соц возила... винаги с надеждата че ще ’изскочи нещо’ и ще се пита ’кво правиме сега’...
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                    http://forum.fiat-bg.org

                    Коментар


                      #55
                      zgabrovski написа:
                      Ми да напускат бе пич!На мен и теб като не ни отърва - теглиш една майна и напускаш.
                      Bravo 1.6 16v

                      Коментар


                        #56
                        zgabrovski написа:
                        Ми да напускат бе пич!На мен и теб като не ни отърва - теглиш една майна и напускаш. Да вървят да станат бакшиши или строителни работници или каквото там могат!
                        Проблема е, че следващите които ще дойдат ще стигнат пак до същото.Резултата - нулев.Пак го казвам - не може да искаш от един човек от социалното дъно да не е корумпиран а да има власт.Просто не може и всички знаем, че е така.Държавата също знае. И нехае.И още нещо - полицая няма право да допълнителни доходи по закон.Тоест не може да работи допълнително.Е - всички работят допълнително в разрез със закона.
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

                        Коментар


                          #57
                          Бе що не видите пияния им министър който толкова се е алкохолизирал, че дори вече от пресконференции не го е еня и смуче водка като смок преди тях! Че на пресконференцията след кметските избори беше ВЪРТИКА, ТАЛПА бе, очите му блестяха и фъфлеше! Скандалът който беше преди седмици,Куйович, хуйович, че това министерство си е за разформироване, бре!Що не си спомните за нещастникът който се самоуби преди няколко години и беше министър при Виденов...Начев, Пачев ли беше не помня..., що не си спомните за СДС министърът... МИМИ, дори името не му помня...Вие сте взели да ми говорите за нещастните катаджии.?! Разформироване му е майката на тази корумпирана и алкохолизирана шайка МВР.Функциите им се поемат от МО и жандармерия, то и без това разузнаването отиде в нова служба... дознанието -обратно в следствието... иначе оправия няма, само СТАДИОНИ!
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

                          Коментар

                          Working...
                          X