Аз също никога не бих им дал пари!Предпочитам акт, щом съм си виновен съм готов да си понеса последствията!2 пъти са ме спирали, единия път в 2 през ноща ходихме за цигари през едни малки улички и да мина напряко наруших един знак а те полицаите ме видели и ме чакат да се върна.Като се върнах палка, излезте от колата с документите при колегата и въпроса "Ко ше прайм"? И аз им казах пиши и толкоз, та писа ми един фиш и туй беше Втория път беше рутинна проверка.Никога подкуп!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт или подкуп?
Collapse
X
-
От 18 г. имам шофьорска книжка и карам сравнително редовно. За тези години съм спиран от КАТ не повече от 5-6 пъти. Даже се чудя защо изобщо си купувам винетка и ходя на преглед, просто не ме спират. "Тайната" е много проста. В общи линии спазвам правилата, а когато карам с превишена скорост, го правя задължително само ако съм в колона, т.е. не спират мен, а водача на колоната. Глобяван съм само един път за превишена скорост в населено място, имам и няколко глоби от "Синя зона", които не съм плащал. Един единствен път се издъних точно пред катаджиите на изхода на Карнобат. Но тъй като тогава возех в колата истински капитан от МВР (жена ми), ми се размина. Така че подкуп не съм давал и не са ми искали.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
След като се е стигнало дотам предпочитам подкупа.Първо си спестявам сума ти нерви и главоболия, второ си спестявам пари, след като съм извършил нарушение.Ама давам ей така по 10-15лв., за "почерпка".Иначе съм ставал свидетел на случай, при който един приятел ракия им даде :DN.Y. State of Mind
Коментар
-
Не съм пуснал глас понеже се двоумя, ще кажа и защо:По принцип съм срещу корупцията, и да не се хранят тъпите ченгари.НО:От близо 6 месеца не ми излиза наказателното постановление и акта заприлича на употребявана салфетка в китайски ресторант след обилно хранене. Унижения, чакане по опашки, неизвестност (след като ми излезе акта 1 месец ще съм без книжка), последния път ми казаха че е излязъл, отива баща ми в КАТ - Стара Загора (още не съм сменил регистрацията) и му казват, че не бил още излязъл акта - бам поредния 2048-ми печат на моята мазна баница....След всичко това си мисля: да беше взел някой лев оня малоумен мизерник, щеше да ми спести куп неприятности... Просто ако не измислят начин да се обработват тези актове по-бързо и по-адекватно - в такъв случай по-добре да си цакаме на ушевите "на място"....С две думи: нямам думи!
Коментар
-
Мен веднъж ме спират на една караулка.Взе ми документите, обикаля и гледа колата и ми вика ти що караш без книжка?И аз - Ми нали ти я дадах, как ше съм без книжка. А полицая вика - Изтекла е. А аз си мисля че се шегува щото се смее и му викам доволно. - Тя тогава е извадена. И тои вика. - Ела при колегата до караулката.И колегата му като го видях че има часовник за 1500 2000 лв. и веднага ми стана ясен. Разпитва ме що така що не така. 300лв ти е акта точки, работи ... Кво работиш. Има два варианта да пишим или да почерпиш. А аз се прибирах от работа и имах 1 лв и 5 стотинки в портмонето. И го отворих и го изсипах - 2 монети. И полицая вика. - Къв инженер си ти бе. А аз му викам. - Тука на близо има ли банкомат. - Еи там на бензиностанцията, ходи с колата за по бързо. - Ама да не ме спрат полицаите, щото ти си ми зел документите. - Абе отивай, няма страшно. Ходих дръпнах и му дадах 20 лв. Ама тои като го питаш колко искаш, вика "Колкото дадеш" голям келеш. Ако му дам 2 лв сигурно няма да ме пусне.И друг път съм давал като се наврях в една забраненеа улица в центъра.А едни пещаци искаха да спират жигулата от движение заради газовата и се обадиха на патрулка, ама патрулката ги отеба и те умряха от яд и ме пуснаха. Те катаджиите стоят и само дебнат по ключови места вместо да подпомогнат по някъкъв начин организацията на движението.За 5 пари работа не вършат а си докарват стотици лв за 1на смяна.Аиде и умната.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Interceptor написа:Очаквах други резултати Ами така е, после все някои ни е виновен за корупцията. То все от някъде започва.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
maiska
Гласувах за акт.Честно да ви кажа само веднъж съм давала подкуп (след като ми беше поискано "колкот дадеш") - за влизане в забранена улица - и после ми беше много гадно..... Не за парите, просто ме беше яд на гадните нагляри.... Нямам намерение друг път да им пълня джобовете на тия мазници Yellow_Flash_Colorz_PDT_50
Коментар
-
Не се учудвайте на резултатите. За повечето хора корупцията е нещо лошо, НО само когато някой друг се е възползвал от корупцията в тяхна вреда. Всички които са гласували за подкуп, ако утре станат жертва на, да речем ПТП при което не е много ясно чия е вината и другият участник бутне на "контролния орган" повече от тях, следствие на което виновни се окажат те, как биха реагирали? Или ако на тях им се случи така, че някой който е извършил "малко" нарушение - влязъл в забранена улица, дал 10 лв на полицаите, продължил по улицата и, не дай си боже, ги блъсне, защото те знаят, че от там коли не минават и си пресичат най-разсеяно, говорейки по телефона?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Монетата има и друга страна.Замисляли ли сте се колко ли заплата взема един сержант?Имам доста познати, знам колко получават, имам идея какво представлява работното време на една кука.Сега ще кажете - за толкова работа и толкова са му много.Не е съвсем така и откровено мога да кажа, че при такова заплащане на труда им, не виждам за какво да търсим вината в нас.Това е една подкрепяна от държавата гавра с труда на хората.И само да добавя, че те не могат да стачкуват.Нямат правото и да откажат да работят извънредно, когато началниците разпоредят.Компенсации почти няма, извънреден труд - абсурд.Лимитите за гориво са смешни и ако не зареждат от джоба си, ще трябва да ходят пеша.Говоря за системата като цяло, не конкретно за пътните полицаи.С две думи системата е: Ако не ти изнася - напускаш.След всичките тези неща, аз лично предпочитам да им дам някой лев, отколкото да чакам с месеци решението на акта.После разбира се ме е яд, защото се е наложило да плащам за собствените си грешки.И друг път съм го казвал, но не помня някой да ме е спрял без да е имало за какво.Така че, докато един човек под пагон получава заплата, колкото една чистачка - така ще бъде.Не ние, скапаната държава трябва да направи някаква крачка за ликвидиране на тази корупция.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар